Shure SM7B vs. kondenzátory v podobné ceně
Pravidla fóra
-
Grabefruit
- Bandzone: www.bandzone.cz/radekgrabowski
Shure SM7B vs. kondenzátory v podobné ceně
Zdravím!
Hrozně se mi líbí Shure SM7b. Nepochybuju o tom, že je to kvalitní mic, ale chtěl bych se zeptat na názor několika ostřílenějších borců. Kdybych do tohohle mikrofonu šel (na vokály samozřejmě, i když na kombo je taky super podle mě), byla by to lepší nebo horší koupě než kondik v podobné ceně? Jaký je vlastně rozdíl a jak moc by byl slyšet?
Hrozně se mi líbí Shure SM7b. Nepochybuju o tom, že je to kvalitní mic, ale chtěl bych se zeptat na názor několika ostřílenějších borců. Kdybych do tohohle mikrofonu šel (na vokály samozřejmě, i když na kombo je taky super podle mě), byla by to lepší nebo horší koupě než kondik v podobné ceně? Jaký je vlastně rozdíl a jak moc by byl slyšet?
Re: Shure SM7B vs. kondenzátory v podobné ceně
Jestli je pro tebe vhodnější kondenzátor. nebo dyn. mikrofon, z tak stručné otázky nevím... To bys musel trochu podrobněji popsat, na co to chceš. Jestli vystupuješ sám, jestli s kapelou, jaký styl hudby, jestli je to sólo zpěv, nebo jen vokály atd... Spousta těchto faktorů rozhoduje o tom, který mikrofon je pro tebe nejvhodnější.
A k tomu SM7B. Je to bezesporu kvalitní mikrofon. Ale už svými vlastnostmi a vychytávkami je předurčen ke studiové práci. Jestli spíkruješ v rádiu, nebo děláš živé akce typu mluvené slovo/zpěv, tak by ti možná vyhověl. Ještě jsem ho u žádného muzikanta na live akci neviděl. A myslím, že pokud hraješ v kapele, byl by pro tebe v závislosti na stylu vhodnější nějaký jiný mikrofon.
A k tomu SM7B. Je to bezesporu kvalitní mikrofon. Ale už svými vlastnostmi a vychytávkami je předurčen ke studiové práci. Jestli spíkruješ v rádiu, nebo děláš živé akce typu mluvené slovo/zpěv, tak by ti možná vyhověl. Ještě jsem ho u žádného muzikanta na live akci neviděl. A myslím, že pokud hraješ v kapele, byl by pro tebe v závislosti na stylu vhodnější nějaký jiný mikrofon.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Ja uz ho nekde live videl, ale moc beznej neni, to je fakt.
Nicmene pokud jde o nahravani, tak minimalne na vokal je to vynikajici mikrofon.
Nicmene pokud jde o nahravani, tak minimalne na vokal je to vynikajici mikrofon.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Grabefruit
- Bandzone: www.bandzone.cz/radekgrabowski
Myslel jsem to na nahravani; studiovou praci. Idealne na vokaly. Je vhodnejsi Shure nebo nejaky kondik?
V tehle cenove relaci se daji sehnat uz velmi kvalitni mikrofony, tam pak nelze rict, ze neco je univerzalne lepsi - spis jde o to, jak sedne na danej hlas a jak se barva toho mikrofonu libi tobe.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Oktava MK319.
a spousta No name...
a spousta No name...
- citizen.one
ohledne toho shura mam dojem ze neni bezne videt uz jen protoze potrebuje dost silny zesileni predzesilovacem, az tehdy vyniknou jeho kvality...
jinac bych se ho na zivo nebal, urcite to bude zajimavejsi nez mnohy dalsi a da se uspesne pouzit na kytaru...
jinac bych se ho na zivo nebal, urcite to bude zajimavejsi nez mnohy dalsi a da se uspesne pouzit na kytaru...
A to já bych se ho na live akce bál. Už pro tu jeho cenu.citizen.one píše:jinac bych se ho na zivo nebal
Tomu SM7B myslím nejvíc hoví teplo studia.
a spousta No name...
a spousta No name...
- citizen.one
kdo se boji, nesmi na podium 
jinac takhle kolem tech 10 bych koupil nejakej velmi mirne jetej neumann kms 104/105, nebo lacinejs treb Senn431, ac ten neumann asi neni samospasitelnej, vzdycky kdyz to nekdo na koncerte pouziva, pripada mi, ze ma zvuk o nekolik trid jinde nez ti napr se shurama sm/beta...
jinac takhle kolem tech 10 bych koupil nejakej velmi mirne jetej neumann kms 104/105, nebo lacinejs treb Senn431, ac ten neumann asi neni samospasitelnej, vzdycky kdyz to nekdo na koncerte pouziva, pripada mi, ze ma zvuk o nekolik trid jinde nez ti napr se shurama sm/beta...