The Plastic People Of The Universe

Vše o kapelách a hudebnících ...
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

The Plastic People Of The Universe

Příspěvek od Mjkl »

Česká dlouhožijící kapela Undergroundu, co na ní říkáte?

Mě k ní přivedl otec od našeho bicmena a celkem to chytlo. Zatím poslouchám jen Hovězí porážku a je to hodně dobrý.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Re: The Plastic People Of The Universe

Příspěvek od Farrell »

Musi se jim nechat, ze coby urcitej protest proti rezimu to byl spravnej projekt, ovsem po hudebni strance mi vzdycky prisli absolutne tragicky neposlouchatelny :lol:
jastud

Příspěvek od jastud »

Předloni nebo kdy nabízely levný knihy kompletní Plastiky po nějakých 50 korunách. Tak jsem to tehdy koupil všechno a dobře jsem udělal. Egon Bondy’s Happy Hearts Club Banned je super, hodně se mi líbí Co znamená vésti koně nebo Hovězí porážka. Plastici holt neměli moc času cvičit a nahrávat v kvalitních studiích, podle toho ty desky zní, ale nápadů je tam hafo. Že jsou to dobří muzikanti je slyšet na Live 1997, pokud by člověk měl mít jen jednu jejich desku tak by to měl být tenhle živák. Výborná je i Mejlova sólovka Šílenství.
Naposledy upravil(a) jastud dne 29.06.2011 11:49, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

My hrajeme s jednu grupu asi 5 věci...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Znám (bohužel) jen poslední album, ale miluju ho.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Farrell píše:Musi se jim nechat, ze coby urcitej protest proti rezimu to byl spravnej projekt, ovsem po hudebni strance mi vzdycky prisli absolutne tragicky neposlouchatelny :lol:
Já je rok a něco zpět slyšel v Národním divadle (předkapela před Stoppardovou hrou Rock'n'roll) a musím říct, že mě to naživo dost mile překvapilo. Věci ze záznamů pro mě byly dost nestravitelné, ale v live podání mě to docela bavilo.

(Člověk se dočkal i takový šíleností jako housle do kytarového multiefektu nebo kvákadla, veselé :D )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Já vyrůstal v tom, že Plastici jsou něco jako Zappa, kterého jsem vždy obdivoval. Nahrávka nebyla k sehnání, tak si všichni jen povídali o tom, že jsou strašně dobří a bolševici je nesnáší. Po převratu jsem okamžitě koupil první kazetu, která jim vyšla a příšerně mě to zklamalo. Poslouchal jsem jejich další nahrávky asi rok a nešlo to. Na rozdíl od Chadimy, Dunaje, Fajta a mnoha jiných prostě nic.

Kdyby po nich režim nešlapal a nestali se tím legendou, pes by po nich neštěkl. Po 2 letech by žádní PP nebyli.

Na Politické písni v Sokolově mi došlo, že díky konzervaci, kterou u nich zákaz zařídil přivezli zvuk ze sklepa v 70.letech a nikdo to jako oni neumí. A také mi došlo, že dřív skupiny neuměly hrát, ale měly nápady. Dnes umí mnoho mladých kapel hrát, ale většinou jsou to jen plagiáty něčeho, co už tu bylo.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
jastud

Příspěvek od jastud »

Jazzman píše: Kdyby po nich režim nešlapal a nestali se tím legendou, pes by po nich neštěkl. Po 2 letech by žádní PP nebyli.
No nevím, hned po vzniku se stali v Praze docela velkou senzací a jedna jejich skladba byla dokonce ve Špátově dokumentu který se promíal na světové výstavě v Osace. Vzhledem k tomu že Mejla byl zatraceně dobrej skladatel tak mohli být hodně dobrá rocková kapela. Z nějakýho důvodu si je, ale vybrali bolševici jako terč a pak už to moc nešlo.

A že by po 2 letech nebyli? To asi ee. Vznikli v roce 1968 proces byl až v '76. Už to je osm let. Co vím tak Hlavsa vždycky říkal, že má politiku na háku, že chce akorát hrát rokenroll.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Myslím, že zrovna Hlavsa byl ten, kdo je výrazně přerostl a měl by jiné skupiny, ale to jsou jen takové KDYBY. Možná mě k tomu vede to velké zklamání z očekávání něčeho vyjímečného, ale kde by se to tenkrát u nás, v naprosté izolaci od světa vzalo.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
jastud

Příspěvek od jastud »

Jasně, uznávám, že technicky (ve smyslu instrumentálně a zpěv) je to obvykle dost bída, ale hudebně (kompozice, nálada, nápady) jsou některý skladby hodně silný. A určitě je škoda, že neměli šanci dělat si hudbu po svým a svobodně.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Farrell píše:Musi se jim nechat, ze coby urcitej protest proti rezimu to byl spravnej projekt, ovsem po hudebni strance mi vzdycky prisli absolutne tragicky neposlouchatelny :lol:
No, zkus si poslechnout Hovězí Porážku, nebo Pašije, či Co Znamená Vésti Koně. Jinak se pochlub sám se svými výtvory. Zrovna Porážka je tak geniální hudební dílo, že i ve světě patří ke špičce. Tyhle kydy jak z Rudého Práva mě vždycky dostanou.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

mmjuz píše:
No, zkus si poslechnout Hovězí Porážku, nebo Pašije, či Co Znamená Vésti Koně. Jinak se pochlub sám se svými výtvory. Zrovna Porážka je tak geniální hudební dílo, že i ve světě patří ke špičce. Tyhle kydy jak z Rudého Práva mě vždycky dostanou.
Ja zas miluju tu extremne chytrou logiku typu "musis umet snaset vejce, abys poznal pukavec" (jak rika klasik, jen ironicky pozmeneno) :lol: Mozna sis spatne precetl co jsem napsal - zkus to znova a uvidis, ze v celku striktne oddeluju nejakej politickej vyznam a fakt jestli se mi to libi hudebne nebo ne (takze Rude pravo do toho budeme motat asi sotva, zejo? :wink:), a je mi v celku jedno ze ty to osobne a mozna par dalsich lidi to povazujete za megakulturni skvost, ja ten nazor nesdilim.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ještě tu chybí aby nějakej osel napsal že tydle staré kapely měly zvuk na nic a že si měli koupit pořádný apec.
Slyšel sem je poprvý v Trutnově hodně dlouho po bolševiku a dost sem čuměl.
grock

Příspěvek od grock »

Měl jsem to štěstí je zažít naživo a s Mejlou.Myslím,že nikdo jiný tady nebyl takový démon.Měli v sobě tu magii,která odlišuje třeba Black Sabbath od ostatních "jen" tvrdých kapel.Jednotlivé instrumentální výkony vůbec nebyly špatné,ale to jejich kouzlo to všechno posouvalo...Hodnotit je jen podle nějaké nahrávky může být velice nepřesné...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Starší tvorba pro me moc poslouchatelna neni,ale to poslední CD Maska za Maskou mě uchvátilo.Hlavne song Jednou nohou a Je večer.Vyborná je taky pecka Smrt,uplne z toho cítim to stáří a umírání,strašně silny
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
weselow

Příspěvek od weselow »

Politicko-historicky je vzhledem k mýmu věku nechci nijak komentovat, ale hudebně je to pro mě pro mě i přes zmíněný nedostatky jedinečná kapela, naživo si je stále rád poslechnu, i když už bez Mejly, kterej v několika dalších projektech dokázal, jak talentovanej hudebník to ve skutečnosti je. Kdo má rád plastiky, doporučuju i brněnskou partu Odvážní bobříci, ačkoliv kdo má rád Plastiky, tak už je zná :)
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Začátkem 70.let měli zkušebnu tady asi 300 m ode mně, pamatuju si hlavně Mejlu, to byl Indián celej v džínovým, dost jsem ho žral :mrgreen:
Akorát že hudebně jsem se tenkrát přesouval od Beatles a Slade horko těžko k Párplům .. :lol:
takže Plastici šli tehdy mimo mě a na ty zkoušky se vůbec nepamatuju.
Za totáče jsem na nich nikde nebyl, znal jsem je akorát z nahrávek.

Není těžký je odsoudit že nebyli virtuosové, ale náladu nebo magii to mělo, a nejen proto že to bylo (super)zakázaný ovoce.

A hlavně to nebyly prodejný děvky jako některý zasloužilí umělci..

BTW aparaturu měli od Pragokoncertu dost dobrou.
I´m wheels... movin´wheels
grock

Příspěvek od grock »

Cestu Beatles-Slade-Purple znám také,ačkoliv jsem měl zkušebnu Plastiků 170km daleko :D A jestli ještě máš některé zasl.umělce ve stejném šuplíku jako Evu a Vaška,tak to také podepisuju! :mrgreen:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

do hajzlu
dnesku čtu smutnou zprávu
že zemřel Magor
ať je mu země lehká.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Je tomu tak, nebýt té bláznivé střílečky ve fabrice, tak by tato zpráva tak rychle nezapadla. R.I.P.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“