Koupě kytary - Epiphone Les Paul Custom?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
!pang
Kontaktovat uživatele:

Koupě kytary - Epiphone Les Paul Custom?

Příspěvek od !pang »

Zdravím lidé dobří,

Po nějakém dlouhém čase co zkoumám a vybírám různé kytary ve své cenové kategorii (-15000) jsem možná našel konečného vítěze. Asi se už nezvyklám a LP prostě chci. Na můj styl (punk,rock) je to zdá se nejlepší výběr. Její případná univerzálnost není na škodu. Jen bych si přál přečíst poslední případné připomínky. Kdo s ní má zkušenosti a popřípadě jaké. Nebo ještě doporučit lepší LP? Custom,Ultra,Custom plus..prosím Vás nakopněte mě už jistotou! Už to řeším opravdu dlouho

Tady je
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-custom-eb/HN005854/
myslím si osobně,že je dobrá. Když časem vyměním snímače,tak by mohla být perfektní ..na moje požadavky.

Předem díky za jakýkoli poznatek
:: Cort m600 AVD :: Roland Cube XL 40 ::
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě kytary - Epiphone Les Paul Custom?

Příspěvek od DL »

Co ji vzít bazarovou?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Nemůžu koupit za cash. Volím splátky
:: Cort m600 AVD :: Roland Cube XL 40 ::
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Mám Epiphone Les paul black beauty což je stejná jako ta tvá až na ten střední snímač a je opravdu skvělá :D alespon pro mě a myslím že ty snímače na tom nejsou vůbec špatně
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Nejdřív ozkoušet! Mezi Epinama jsou hodně pěkný kousky, ale i zmetky, který se sotva daj naladit... konec konců, tohle se dá aplikovat na každou značku. Ale jinak, pokud máš možnost, radši bych si peníze půjčil, šel do bazarovky a zbytek investoval do novejch snímačů. Věř mi, že je to dobrá investice do budoucna, protože s těma stockama to žádná výhra není.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dovolil bych si nadhodit jednu alternativu, která byť je trochu někde jinde, tak na zmíněné velmi dobře poslouží. Navíc je levnější a dle mého lepší jak ta Epi:

http://kytary.cz/richmond-empire/HN111207/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Na skladu je maj, když si necháš poslat třeba 3 kusy tak si z nich jednu určitě vybereš. Já to takhle udělal a jsem fakt spokojenej. Ladí, sustain velice dlouhej a i snímače jsou slušný - časem můžes samozřejmě vyhodit a koupit lepší, ale nehrajou zle.
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

O bazarové koupi jsem uvažoval,ale nemám možnost si půjčit. Kdybych řešil půjčku místo splátky přes ty "lichváře" tak bych musel vzít 20k a to se mi nechce. Ten richmond nezní špatně a ani zle nevypadá jen se asi opravdu nezvyklám oproti klasickému LP. O tehle možnosti jsem neuvažoval: Nechat si na výdejnu v Ostravě poslat z Prahy 3kusy abych mohl vybrat. Nevím zda to bude u mého případu možné,ale zkusím to takto pořešit.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Ja mám síce Epiphone LP Custom, ale tieto gitary sa mi zdajú dosť predražené, čo sa týka pomeru cena/kvalita. Prvý a dosť veľký problém, ktorý som riešil bol vysoký a nekvalitný nultý pražec, ktorý som musel vymeniť, ďalej nasledovala výmena snímačov a nakoniec z celej Epiphony zostalo pôvodné iba drevo a ladiace mechaniky, ktoré tiež uvažujem vymeniť, nakoľko nie sú 100%-né. Nehovorím, že je to zlá gitara, ale za tie peniaze určite nie. Radšej by som sa obzrel po značke Vintage.
Amorph

Příspěvek od Amorph »

ja mam tenhle typ uz asi pet let a jsem s ni naprosto spokojenej. Cena se mi zda v pohode vzhledem k tomu, ze jsem ji pred tema lety kupoval 2nd hand asi za 11K:) Kazdopadne docela ladi, jak uz bylo zmineno ma dlouhej sustain a i ty stock snimace mi prijdou, ze hrajou celkem v klidu. Rozhodne na jakejkoliv rock/punk je to dobra kytara, na metal nebo podladeni by pak asi stalo za to zkusit i jine snimace. Samozrejme je otazka, jestli se behem te doby nezmenila vyrobni linka nebo vyrobni proces, protoze ta moje je stara asi 10 let, myslim, ze jeste Korejska.
panedge

Příspěvek od panedge »

Já jsem hrál na Epi standard 10 let a byla to slušná kytara.Snímače mě stačily.Ono je to hodně v prstech.Osobně jsem ještě ždánou sh*t Custom v krámě neviděl.Takže když si necháš poslat 3 kusy určitě vybereš.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já bych se lehce bál toho srovnávat epi dnešní a epi před 10 lety... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
elien

Příspěvek od elien »

Mne tie Epifony pripadajú ako lesklé hračky ktoré majú pekne vyzerať na oko, skús, uvidíš, porovnaj. Osobne by som si radšej priplatil a kúpil napr. Gibson Les Paul Studio Faded dá sa zohnať v nemenovanom obchode za 16tis alebo Gibson SG Special Faded za 15tis ale to je tvoj výber

Škoda toho bazáru, ušetril by si dosť penazí ale keď sa nedá tak sa nedá...
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Nero: proc myslis? jako vazne, ja nevim:)
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Nero píše:Já bych se lehce bál toho srovnávat epi dnešní a epi před 10 lety... :?
Súhlasím. Ja mám ročník 08 a ako som písal, tá gitara s pôvodným HW nestála za nič. Teraz je už celkom použiteľná. Novú by som určite nekupoval, moja bola na bazáre za veľmi dobrú cenu, preto som ju kúpil.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Amorph píše:Nero: proc myslis? jako vazne, ja nevim:)
Starší (ještě korejské) Epi jsou úplně na jiné úrovni než dnešní čínská produkce. Kdybys měl možnost zahrát si na nějakou, tak bych věděl :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
carver

Příspěvek od carver »

a vieš aj zhruba ktorý je ten prelomový rok, kedy sa prestali robiť v korei a zacali v číne?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Továrnu v Číně prý koupili v roce 2002, ale kdy do ní plně přesunuli výrobu kterého modelu už jsem nedohledal. Ale hádal bych že dost rychle. Jen jsem se nikde nedočetl, zda jde o Qingdao Qisheng nebo mají někde poblíž vlastní. Vzhledem k měřítkům výroby bych ale hádal, že to bude ona.
carver

Příspěvek od carver »

zaujímalo ma to kôli bratovmu Epi LP Studio, ktoré kúpil zhruba okolo roku 2002 . . . takže je dosť pravdepodobné ze je ešte kórejské
Amid

Příspěvek od Amid »

carver píše:zaujímalo ma to kôli bratovmu Epi LP Studio, ktoré kúpil zhruba okolo roku 2002 . . . takže je dosť pravdepodobné ze je ešte kórejské
Zkus sem vlozit seriove cislo z te Epiny.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“