UK ebay EQ OD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

UK ebay EQ OD

Příspěvek od pigdestroyer »

zdravim po delsi dobe. makam ted po skole na nejakou dobu v anglii a rad bych si dovezl nejakou peknou ale hlavne levnou vec (penize co tady vydelam, vratim bankam a veritelum a nezbude bouzel temer nic..) chtel bych tady nebo i u nas poridit nejaky levny ale dobry ekvalizer, vicepasmovy a taky overdrive, po prijezdu bych rad vzal nejakou lampovou hlavu, (pocitam s nejakym rockwelem okolo 15k) takze ty veci s predstihem k tomu. limit cenovy pro efekty zatim nestanovuju, ale chci levny veci, ten eq bych klidne vzal ten bosackej, ale nekde sem tady cetl, ze dost kurvi zvuk.. rad bych tedy poprosil o rady. budu tu jeste mesic, mozna bych mohl vzit i neco mensiho pro nekoho z vas..?
citizen.one

Re: UK ebay EQ OD

Příspěvek od citizen.one »

:)

to je dobrej pozadavek, ty vlastne chces jen vec co co nejmin kazi zvuk...

dobrej je pry Kerry King EQ, ale neslysel jsem to teda, popravde moc nespatruju v EQ nejakou vyhodu krom nastaveni nejakych extremu napr pro nejaky pasaze, rozhodne to neni vec, ktera by mela utvaret hlavni zvuk retezce...

overdrivu je ranec, to mas asi jedno, nevyplati se to vozit z UK, jestli teda nemas neco vylozene po ruce, jinak to postovny do CR zavratny neni a kolikrat v nemecku maji zajimavejsi ceny...
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

inu eq bych rad kvuli variabilite.. ted jsem se dival, no nakonec to snad vypada, ze to poridim lip u nas :) tak to je jedno, klidne pokud doporucite neco u nas?
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

pigdestroyer píše:inu eq bych rad kvuli variabilite.. ted jsem se dival, no nakonec to snad vypada, ze to poridim lip u nas :) tak to je jedno, klidne pokud doporucite neco u nas?
Vím, že je to ostuda, reagovat takhle na uživatele s 1500 příspěvky. Nicméně, co takhle hledat?

kytarove-efekty/ekvalizery-t5163.html

kytarove-efekty/efekty-podle-typu-sezna ... 14102.html

EDIT:
pigdestroyer píše:chci levny veci ... ale nekde sem tady cetl, ze dost kurvi zvuk
:|
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

DL píše:
pigdestroyer píše:inu eq bych rad kvuli variabilite.. ted jsem se dival, no nakonec to snad vypada, ze to poridim lip u nas :) tak to je jedno, klidne pokud doporucite neco u nas?
Vím, že je to ostuda, reagovat takhle na uživatele s 1500 příspěvky. Nicméně, co takhle hledat?

kytarove-efekty/ekvalizery-t5163.html

kytarove-efekty/efekty-podle-typu-sezna ... 14102.html

EDIT:
pigdestroyer píše:chci levny veci ... ale nekde sem tady cetl, ze dost kurvi zvuk
:|
2HLEDAT - jedna se mi ted totiz o tu aktualni anglii
2levny - existuji i levny veci, co nekurvi zvuk..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Bezne dostupny a v rozumne kvalite je ten Kerry King EQ (pripadne obycejnej MXR EQ) a Boss ekvalizer.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No krabičkový EQ na 9V je holt takový "kompromisní", ty starý MXR (tj. i ten kerry king) měly holt vyšší napětí, takže se signálem zacházely trochu líp... Použitý součástky jsou adekvátní době vzniku na konci sedmdesátých let, všechno jsou to RC4558, není to žádný hitech, ale pro kytaru v poho.
Ale má to pro tebe vůbec cenu? Jak budeš koncipovat dál svůj rig po koupi zesilovače? To budeš mít higain lampáč s footswitchem a ještě budeš chtít dupat po krabičkách? Nebylo by v tuhle chvíli už lepší začít přemýšlet o procesoru do smyčky? On totiž tenhle EQ není moc levnej a budeš ho mít nastavenej na jeden zvuk... Nebylo by už lepší zkusit digitál ve smyčce?
Obrázek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Zkoušel jsem ten MXR Kerry King EQ a kromě zvuku z toho lezl i nějaký šum. Prý je to způsobeno požitím levných součástek. Viděl jsem nabídku nějakých německých kutilů, kteří ten šum odstraní, ale chtěli za to 90EU... Jinak podle nich se ten Kerry King od M-108 liší jen potiskem a jedním výstupem navíc.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Bezne dostupny a v rozumne kvalite je ten Kerry King EQ (pripadne obycejnej MXR EQ) a Boss ekvalizer.
Ten Boss, pokud myslíš GE-7 bych asi úplně nedoporučoval. Svou práci sice odvede, ale docela přitom zmrší zvuk a přidá značný množství bordelu. Mě se zrovna neosvědčil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Starý Boss GE-7 tuningovaný na lepčí obvody je řešení. Když teda musíš ekvalizer.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

aha, ja prozatim vyuziju pouze jeden stale stejny zvuk. ale vzhledem k tomu, ze s tim rad rypu a zkousim novy veci, a taky snad budu mit uz ted cas i na dalsi, nezny projekt, chtel bych si rozsirit zvukove moznosti. chorusy a delaye atd jsou mi zatim zcela k nicemu, aparat si letadlem nepovezu, tak jsem si rikal aspon poridit nejakou krabicku, udelat si radost. nechu potom slapat, chci to mit bud seple porad, nebo vubec nemit, kazdopadne me to laka vyzkouset. takze rikate kerry king, mrknu na to. jestli se to vubec vyplati brat tady.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Což takhle EHX Graphic Fuzz? Podle ukázky na YT a recenzí uživatelů (např. musicianfriend) to vypadá na zajímavou krabici ...
miro

Příspěvek od miro »

Teorge píše:Zkoušel jsem ten MXR Kerry King EQ a kromě zvuku z toho lezl i nějaký šum. Prý je to způsobeno požitím levných součástek. Viděl jsem nabídku nějakých německých kutilů, kteří ten šum odstraní, ale chtěli za to 90EU... Jinak podle nich se ten Kerry King od M-108 liší jen potiskem a jedním výstupem navíc.
Souhlasím, měl jsem chvíli tohodle:

http://kytary.cz/dunlop-mxr-kerry-king-10/HN116614/

Dával jsem ho do smyčky a šuměl. Myslím ale , že byl problém spíš s tím, že je tam integrovaný ten gain - ten dělal neplechu. Podle mne je lepší pořídit nějaký overdrive nebo distortion než EQ.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Teorge píše:Zkoušel jsem ten MXR Kerry King EQ a kromě zvuku z toho lezl i nějaký šum. Prý je to způsobeno požitím levných součástek.
Když ono to MXR bylo fakt navrženo v půlce sedmdesátých let, jak už jsem psal... Koncepce se starými IO RC4558 je adekvátní té době - prostě takovýto EQ holt trochu šumí, proto je v něm použit alespoň pasivní obvod pro nejvyšší pásmo, jinak takovýhle EQ v podstatě stavěla za komančů i Tesla Vráble a stovky dalších. Oproti stomp boxům je tam výhoda vyššího napětí, ale holt ty RC4558 fakt nejsou z dnešního pohledu moc nízkošumové - to už bych si i tipnul, že současný rackový Behringer EQ za 1500 bude šumět míň. Ale hodně kvalitní EQ pak taky stojej trochu víc...
Obrázek
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

hledam nejaky info o te zazracene modifikaci bossu GE7? ze se tam cosi prehodi, prepaji a uz to nepridava do signalu bordel? nevite o tom nekdo neco?
krasty

Příspěvek od krasty »

pigdestroyer píše:hledam nejaky info o te zazracene modifikaci bossu GE7? ze se tam cosi prehodi, prepaji a uz to nepridava do signalu bordel? nevite o tom nekdo neco?
Akorát to, že mi to dělal Mykl do toho mého starýho japonce GE7. Zeptej se ho....
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

ok, diky. ale mezi uzivateli ho nejak nevidim.. jak na neho narazim?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

pigdestroyer píše:ok, diky. ale mezi uzivateli ho nejak nevidim.. jak na neho narazim?
Kontakt na něj najdeš tady v té diskuzi:
http://hudebnibazar.cz/index.php?page=1 ... rie=990000
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“