Zdravím Vás a chci Vás poprosit o radu. Vlastním el. bicí s modulem Roland TD3 a pady Alesis, kde jsou nahrazeny gumové pady klasickou blánou. Jsem spokojený, ale poslední dobou se mi stává, že když hraji na jeden tom, ten druhý (asi vazbí), hraje taky, ne moc, ale je to slyšet. Toto se děje i při hře na činel, který je umístěný právě nad tím druhým padem. Zkoušel jsem měnit kabel, ale nepomohlo to. Jediné řešení, které bylo celkem přijatelné, bylo to, že jsem umístil tom místo kotle na boční tyč a prohodil jsem kabel. Takto se mi ale hraje špatně, protože na to nejsem zvyklý a myslím si, že musí být i jiné řešení. Možná by mohl být problém ve velké citlivosti tomu, ale bohužel k tomu nemám manuál, takže nevím, zda-li vůbec se to dá nastavit. Ostatní pady toto nedělají.
Stalo se Vám někdy něco podobného? Případně nevíte, jak tento problém vyřešit? Jsem z toho celkem zoufalý.
Moc děkuji za odpověď.
Vazbící pad u el. bicích
Pravidla fóra
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Vazbící pad u el. bicích
Nestalo.... ale když se zamyslím trochu po té technické stránce. ZPĚTNÁ VAZBA vzniká zacyklením vstupu a výstupu nějakého akustického řetzce. tedy dáš nějaký impulz a dál už si to žije svým životem a jede to samo (viz mikrofon/odposlech, nebo snímače kytary/repráky kytarového aparátu)..... u padů by to za jisté situace mohlo být stejné, ovšem za předpokladu že by si měl el. bubny do repráku a ten byl nad padem, což je prakticky blbost!!! Tohle tedy určitě nemáš v dotazu namysli....
O skládání vnění na nějakých násobcích vlnové délky (viz občasné znění tomu při hře na snare... u akustik) taky asi nebude.....
Myslím že na mysli máš asi něco, co se nazývá u akustických bubnů "nežádoucím přezvukem", tedy ovlivnění zvuku jednoho nástroje do druhého. myslím že je potřeba přehodnotit mechanické držení těch dvou ovlivnujících se padů...... chvění z úderu při hře se nechtěně přenáší do druhého a tím spouští snímač i na tom druhém, na který nehraješ.
Tolik moje teoretická technická úvaha.
O skládání vnění na nějakých násobcích vlnové délky (viz občasné znění tomu při hře na snare... u akustik) taky asi nebude.....
Myslím že na mysli máš asi něco, co se nazývá u akustických bubnů "nežádoucím přezvukem", tedy ovlivnění zvuku jednoho nástroje do druhého. myslím že je potřeba přehodnotit mechanické držení těch dvou ovlivnujících se padů...... chvění z úderu při hře se nechtěně přenáší do druhého a tím spouští snímač i na tom druhém, na který nehraješ.
Tolik moje teoretická technická úvaha.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
snížit citlivost padu v modulu (sensitivity/threshold), to by se snad mělo dát zvládnout i pokusem bez manuálu nebo automatickým překladem z anglického, který určitě na netu seženeš.
vidím to na tu citlivost, potřeba to poladit, tuhle funkci jsem v dobách triggerů potřeboval dost často.Vlastně bez možnosti ladit citlivost bych se někde dost těžko nazvučil.
Navíc píšeš že máš blány místo gumy takže citlivost byla vlastně nastavena na jiný materiál.
Navíc píšeš že máš blány místo gumy takže citlivost byla vlastně nastavena na jiný materiál.
Moc děkuji za rady a tipy. Nakonec byl problém u nastavení funkce Crosstalk (Rolandí výraz pro Treshold), kdy na padu byla nastavena nízká hodnota a snímač tak zachytával vibrace z okolních padů. Zvýšením této hodnoty se problém vyřešil.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
headcage píše:Moc děkuji za rady a tipy. Nakonec byl problém u nastavení funkce Crosstalk (Rolandí výraz pro Treshold), kdy na padu byla nastavena nízká hodnota a snímač tak zachytával vibrace z okolních padů. Zvýšením této hodnoty se problém vyřešil.
BINGO!!! Takže jsem ve své úvaze nebyla vůbec mimo mísu
Viz můj příspěvek výše....
"....Myslím že na mysli máš asi něco, co se nazývá u akustických bubnů "nežádoucím přezvukem", tedy ovlivnění zvuku jednoho nástroje do druhého. myslím že je potřeba přehodnotit mechanické držení těch dvou ovlivnujících se padů...... chvění z úderu při hře se nechtěně přenáší do druhého a tím spouští snímač i na tom druhém, na který nehraješ......"
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))