Vrtat nebo ne?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
ONeill55

Vrtat nebo ne?

Příspěvek od ONeill55 »

Ahoj chtěl bych do kytary vyvrtat takovou tu věc abych na to mohl pověsit řemen mužu tu kytaru tím nak poničit? i když to bude vyvrtany dobře? ...ten kolík takovej :?
woro90-1

Re: Vrtat nebo ne?

Příspěvek od woro90-1 »

Hlavou uvažuj. Rozhodně přijdeš o záruku, ale pokud to vyvrtáš dobře, bude to vyvrtané dobře, tzn. bude o držet a kytaře se nic nestane, tzn. tak, jak se to někdy dělá už v továrně. Pokud se ti to nepovede, může ti i prasknout patka krku.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

A proč to normálně neuvazat za hlavu?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Protože to není cool. Já zásadně vážu za hlavu, protože mi zatím u všech kytar se špuntem v patce krku vadilo vyvážení, jsou tak celkem těžké na hlavu. Uvázané za hlavu jsou sice zase trochu těžké na zadek, ale mně to tak sedí víc. Je to o osobních preferencích, jak to komu vyhovuje.
ONeill55

Příspěvek od ONeill55 »

No ja uz to na jedne kytaře mam za hlavu a nevyhovuje me to tak to chcu takhle.....tak že by neměl byt problem ze zvukem? navrtat to umim dobře....
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No se zvukem ne, ale muzes tim, jak naznacil woro, znicit patku krku.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Seagull to doporučuje takhle http://www.seagullguitars.com/strap%20p ... lation.pdf jinak se toho zas tak neboj. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A možná bude lepší (minimálně u kytar s ostrou hranou patky krku) přivrtat to ze strany tenčích strun, o tu hranu se ten špunt neopře a na straně tlustých strun by to vypadávalo. Špunt radši větší než menší, pád na hlavu dokáže kytaru docela rozhodit, zakloněné hlavy se rády lámou. S prasklým lubem po pádu na zadek také není sranda, ale takto padající kytara se (aspoň mně) lépe chytá.

Každopádně buď opatrný a nepoužívej zbytečně velký vrut do malé díry, musí to pevně držet ale nesmí to rozštípnout dřevo. A jak píše Seagull, vrut šroubuj ručně šroubovákem, ne vrtačkou, abys cítil, jaký odpor to klade.
jarji

Příspěvek od jarji »

ONeill55 píše:Ahoj chtěl bych do kytary vyvrtat takovou tu věc abych na to mohl pověsit řemen mužu tu kytaru tím nak poničit? i když to bude vyvrtany dobře? ...ten kolík takovej :?
No aby som ti odpovedal na otázku, tak náš gitarista s kapely sa mu ta diera na popruh nejak zvačšila, proste neviem čo a stávalo sa že popruh vypadával. Tak navrtal tou šrúbkou ktorá bola v gitare asi o 5 mm vyššie nad dieru a popruh mu drží. Čiže ak ti nevádí že prídeš o záruku (ak ju ešte samozrejme máš) tak gitare by sa nemalo nič stať. No a vrtal do LPčka aby sme to upresnili :)
Carpe Diem
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Já vrtám. Za hlavu bych kytaru nevěšel, už jsem viděl pár kytar, kde se ulomilo napojení hlavy na krk... Chce to jen pečlivě pracovat a nic se nemůže stát. U nové kytary ti to udělá kytarář v prodejně, pokud ho mají.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“