Kvalitní kombo, 3500kč

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
SteveK

Kvalitní kombo, 3500kč

Příspěvek od SteveK »

Zdravím,
poslední dny trávím pročítáním starších topiců a otravováním lidí ohledně výběru komba.
Momentálně vlastním rachtátko, místy sedátko a většinou věšáček = STAGG 10 GA
Po rozhodnutí koupě nové kytary (Strat Squier Standard), jsem se rozhodl koupit i nové kombo.

Styl: převážně styl á la rhcp, takže nějáký ten nakřáplý zvuk. Ale na jednu stranu chci, aby to bylo i kombo na nějáký ten lehký rock a aj funky jamování (žádný metal na tom hrát nebudu).

Nejdříve jsem vybral Crate FW15R (koupě nějákých efektů), později Roland kostku 20 XL (nadšení z již vložených efektů.)

Pak mi uživatel Bummer (tímto děkuji za trpělivost) poradil, že křáplý zvuk nejlépe dostanu z lampy (v tom se zase moc nepohybuji). Tímto prosím, Vás uživatele a muzikanty, o radu. Máte zkušenosti s hraním některého ze stylů, které jsem vyjmenoval na těchto aparátech? Popř. víte o nějákém v cenové hladině (max. 3500), které budou dobře hrát?

P.S. Jsem začátečník, tudíž omluvte pokud si někde pletu pojmy s dojmy. Moc se v tom nepohybuji.
P.S 2 - Bazaru se nebránim, ale nejsem z něj nadšený :)
paby

Re: Kvalitní kombo, 3500kč

Příspěvek od paby »

nemohl by si našetřit ještě alespoň 2 000? S tou částkou už by se potom něco našlo. V bazaru nebo třeba toto: http://kytary.cz/blackstar-ht-1/HN114395/ (jenom tak na doma)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jestli chces neco aby ti to vydrzelo dele nez pul roku (potom, az by opadla euforie z nakupu bys prisel an to ze to vlastne ani nehraje o tolik lepe nez ten stagg) tak prisetri..fakt, vyplati se to
SteveK

Příspěvek od SteveK »

paby píše:nemohl by si našetřit ještě alespoň 2 000? S tou částkou už by se potom něco našlo. V bazaru nebo třeba toto: http://kytary.cz/blackstar-ht-1/HN114395/ (jenom tak na doma)
Bohužel to v nejbližší době nevypadá moc realně :/ Myslíš, že do těch 3,5k to je marný shánět?
McKozias píše:jestli chces neco aby ti to vydrzelo dele nez pul roku (potom, az by opadla euforie z nakupu bys prisel an to ze to vlastne ani nehraje o tolik lepe nez ten stagg) tak prisetri..fakt, vyplati se to
Aha to mě překvapilo. Hlavně o tom Cratu jsem četl, že to žádný krám není a hraje se na něj dobře. Oproti tomu Staggu jsem čekal diametrální rozdíl.

// Takže názor je takový, že spíš než hnát zvuk na tranzistorech přes krabičky, je lepší ty peníze nacpat do lamp?
Doufám, že sem nějácí lidé (kteří mají např. toho Crate a hrají takový styl, nebo lampu a hrají rhcp) zabloudí a sdělí mi rady. Čím víc rad a informací, tím lepší rozhodování :D
Naposledy upravil(a) SteveK dne 3.08.2011 19:59, celkem upraveno 1 x.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ten crate neni spatny, vubec ne..ale kdyz neco prisetris poridis lepe
lunchie

Příspěvek od lunchie »

zkus tohle:
http://kytary.cz/vht-special-6/HN113466/

http://kytary.cz/laney-cub8/HN107712/

pro dosazeni vetsiho zkresleni pred to muzes hodit nejaky overdrive, ktery se da sehnat za par stovek....
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Kdyby jsi měl štěstí tak nedávno jsem viděl na bazaru lampovýho crata V5 sice osobně jsem na to nehrál ale podle mě by to za ty 3 K rozhodně pruser bejt neměl ....... jinak tady ten výše zminovanej lanýž mě teda osobně moc nenadchl na mě to má za ty prachy takový moc nosovitý nekonkretní zahuhlaný zvuk nevím jak bych to presne charakterizoval proste hodně charakteristický nicmeně možná by ti sedl chce to jen zkoušet zkoušet zkoušet :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
SteveK

Příspěvek od SteveK »

Takže nemá cenu okrabičkovávat tranzistor? Třeba toho Crate?

Není (třeba ten http://kytary.cz/vht-special-6/HN113466/) jen taková pseudolampa (myslím vzhledem k ceně). Popř. dá se na to hrát jiné věci, než s křáplým zvukem? (Nejsem v tom moc sběhlý, proto se ptám) :)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

vht special 6 je normalni lampa. Kdyz kouknes na youtube, je tam hromada ukazek (pozor neni to ultra!). Co z toho dostanes - max. neco na rock'n'roll. Pokud pak pred to hodis nejaky OD nebo i klidne distortion, tak z toho dostanes i neco tvrdsiho.

treba tady tipek sem tam zapne OD ...

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ta Special 6 je velice povedena hlavne na čisty zvuk. Mam to kombo doma a jsem z nej nadšený... Nikdy jsem doma neměl lepší malé kombo než tady tohle (vlastnil jsem třeba Vox Pathfinder, Vox VR15, Vox AC4TV a nevim co ještě). Jsem zvykly na docela high-end produkty a to male VHT za cenu jedne průměrné ef. krabičky mě svým zvukem docela rozsekalo :) Určitě doporučuju... Časem k tomu dokoupíš nějaké kvalitní overdrive pedál a máš super aparát na domácí hraní... Do zkušebny bych jej ale moc nedoporučoval...
SteveK

Příspěvek od SteveK »

qwer píše:Ta Special 6 je velice povedena hlavne na čisty zvuk. Mam to kombo doma a jsem z nej nadšený... Nikdy jsem doma neměl lepší malé kombo než tady tohle (vlastnil jsem třeba Vox Pathfinder, Vox VR15, Vox AC4TV a nevim co ještě). Jsem zvykly na docela high-end produkty a to male VHT za cenu jedne průměrné ef. krabičky mě svým zvukem docela rozsekalo :) Určitě doporučuju... Časem k tomu dokoupíš nějaké kvalitní overdrive pedál a máš super aparát na domácí hraní... Do zkušebny bych jej ale moc nedoporučoval...
jojo do zkušebny to ani neplánuju. Klasicky potřebuju domácí kombo, na který se mi bude nejlíp hrát styl kolem RHCP. Což je, podle většiny z Vás, právě ten VHT.
Jen si nejstem jistý jedním: Budu opět konkretní, u pár písniček RHCP se při refrénu přešlápne na silnější zvuk, né klasicky křáplej, ale takovej rockovější (Třeba u Dani California). Dá se i tento zvuk dostat z VHT?
Dokoupit krabičku určitě plánuji, hlavně Delay :) Pak jsem plánoval i DS2, ale to nevim, jestli je ještě potřeba.

btw. na Kytary.cz mají u toho komba dodávka do 72 dnů, to mi trošku natrhne plán. Má někdo zkušenosti, že to dodávají i dřív? :)
Naposledy upravil(a) SteveK dne 4.08.2011 19:32, celkem upraveno 1 x.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud dostaneš ze special 6 ten "rockovější" neboli více zkreslený zvuk, bude to až na hlasitosti, která už nebude na hraní v paneláku nebo tak, tohle kombo má jen ovládání tone a volume, nemá potenciometr gain, takže více kreslí až s větší hlasiostí... takže pro tvrdší riffy to bude chtít krabičku před. Ta dostupnost VHT je teď vcelku bídná, prý nestíhají vyrábět :( ale jedno teď prodával Teorge tady z fora, možná ho ještě má trziste/p-v-vht-special-6-kombo-t26024.html :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No včera tam 110 Special 6 kombo ještě měli, už je ale nejspíš vyprodáno...

V Dani California je nejspíš nějaký fuzz pedál a nebo nějaký distortion s ekvalizérem. Moc bych se nesnažil o to přesně napodobit zvuky, které slyšíš někde na koncertech a nebo na nahrávkách - ti lidi mají mnohdy desítky pedálů, drahou aparaturu, strašně moc udělá i mastering a nahrávání. Spíš to ber tak, že třeba ten Special 6 je moc povedené kombo s krásným čistým zvukem, když k tomu časem dokoupíš za nějaké 2-3t. slušný overdrive pedál, abys mohl kreslit, pak pořídíš třeba i ten delay - budeš pak mít pěkný univerzální aparátek na domácí hraní, který rozhodněš neurazí... Nepočítej ale s tím, že to bude hrát jako Frusciantův 200W lampový Marshall a nebo Silver Jubilee, před kterým je milion krabiček :)
SteveK

Příspěvek od SteveK »

Stanley06 píše:pokud dostaneš ze special 6 ten "rockovější" neboli více zkreslený zvuk, bude to až na hlasitosti, která už nebude na hraní v paneláku nebo tak, tohle kombo má jen ovládání tone a volume, nemá potenciometr gain, takže více kreslí až s větší hlasiostí... takže pro tvrdší riffy to bude chtít krabičku před. Ta dostupnost VHT je teď vcelku bídná, prý nestíhají vyrábět :( ale jedno teď prodával Teorge tady z fora, možná ho ještě má trziste/p-v-vht-special-6-kombo-t26024.html :wink:
V paneláku nebydlím (ale zas většinou ani "nevohuluju" kombo :)) Zeptám se jako hlupák, není to kombo takové méně cené bez gainu (to i ta rachtající stolička Stagg ho má, ale zas to hraje na ****). Krabička třeba DS2 by to řešila? Uživatele Teorge jsem kontaktoval, tak uvidím.

Jinak přikláníš se také k názoru, že ta lampa hraje dobře a na rhcp a podobné styly velice dobře využitelná? (v porovnání třeba s tím crate)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

určitě ano, jak už bylo řečeno, na zkreslené zvuky nějakou tu krabičku podle vlastního gusta a budeš spokojený :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

O tom, co jak kreslí, to rozhodně není :) To malé VHT má velmi příjemný zvuk, je to moc dobrý aparát pro někoho, kdo se chce naučit hrát slušně na čistý zvuk a věnovat se hlavně dynamice a preciznosti - přechod z takovéhohle malého aparátku na velkou drahou lampu je pak radost a ne průšvih jako přechod z nějakého ubzučeného malého traňdáku, kde do toho člověk mohl řezat jak chtěl a lezlo pořád to samé, na dospělý aparát...

Z toho malého VHT určitě nedostaneš nějakou metlu, ale to ty asi nechceš... Když k tomu koupíš slušný overdrive za nějaké 2-3t., tak si uděláš jak pěkný nakřáplý zvuk, tak i táhlý solový a hrát na tom RHCP bude naprosto bez problémů! Distortion pedálu bych se asi vyhnul, spíš to chce nějaký jemný drive.
SteveK

Příspěvek od SteveK »

Stanley06 píše:určitě ano, jak už bylo řečeno, na zkreslené zvuky nějakou tu krabičku podle vlastního gusta a budeš spokojený :wink:
Díky, teď už jen aby ta koupě vyšla a budu spokojený :)
qwer píše:Z toho malého VHT určitě nedostaneš nějakou metlu, ale to ty asi nechceš... Když k tomu koupíš slušný overdrive za nějaké 2-3t., tak si uděláš jak pěkný nakřáplý zvuk, tak i táhlý solový a hrát na tom RHCP bude naprosto bez problémů! Distortion pedálu bych se asi vyhnul, spíš to chce nějaký jemný drive.
Žádnou metlu, nic takového :) Hlavně mi šlo o ten RHCP styl zvuk. Jinak jsem myslel, že tyto lampová komba už vydávají křáplý zvuk v "základu." Jestli jsem myslel špatně, tak se omlouvám. Jinak k těm overdrive. Lepší je (od Bossu) SD1 nebo OS 2? (Víc jich neznám :))
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

JJ ony tyhle komba kreslí, ale až při vyšší hlasitosti. Jednak nemají master volume, kterým by bylo možné nastavit zkreslení i při nižší hlasitosti, hlavně ale tyhle malé lampy kreslí hodně koncovou elektronkou a master volume by tyhle aparátky akorát zbytečně "dusil" a nebylo by to ono. Krabičky se ale vůbec neboj, třeba přímo tenhle Special 6 se mi s krabičkama líbí víc než samotné zkreslení z komba (které je stejně k mání jen při velké hlasitosti).

Levným pedálům od Boss bych se možná vyhnul. Pokud do toho nechceš moc investovat, tak bych zkusil buď nějakého českého výrobce (třeba Electronic Orange - Hořínek, nebo jetý 808 od Smrčky apod.).
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pokud to mas na doma, tak se muzes kouknout po necem od danelectro (hlavne ta jejich cool cat serie - takova bila krabice - za ~700kc) nebo behringeru (takova mala kopirka boss a ibanez OD pedalu).
SteveK

Příspěvek od SteveK »

jojo ty krabičky by byly na doma. Teď to ještě není aktuální (hlavně sehnat to kombo). Až to aktuální bude, pravděpodobně založim nové vlákno v příslušné sekci.
Jak jsem řekl, v krabičkách se moc nevyznám. Plácnul jsem ty Bosse, protože jsou mi nejvíce na očích a bazar jich byl za přijatelné ceny plný.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“