Nejšílenější efekty a nestandardní zvuky s kytarou
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Nejšílenější efekty a nestandardní zvuky s kytarou
Bylo by dobré udělat téma, kde by kazdý mohl postnout efekt, který povazuje za šílený, či zvláštní. Prostě pro kytaru neprirozený.
jako kriterium bych asi vyhodil všechny zkreslovadla, fuzyy a delaye.
Kazdý by pak mohl k príspěvku hodit i video, nebo napsat slovy, co ten efekt dělá, nebo jeho zkušennost.
Jde mi o efekty, co z kytary dělají zvuk podobný Synthům a různým těmto věcem. Prostě zvuk nepodobný kytare.
DIGITECH Space Station
Jak já bych ho chtěl!!! Bohuzel dnes k nesehnání.
EHX Pog
Zábava, zábava, zábava...jiné slovo mě pro tento efekt nenapadá
jako kriterium bych asi vyhodil všechny zkreslovadla, fuzyy a delaye.
Kazdý by pak mohl k príspěvku hodit i video, nebo napsat slovy, co ten efekt dělá, nebo jeho zkušennost.
Jde mi o efekty, co z kytary dělají zvuk podobný Synthům a různým těmto věcem. Prostě zvuk nepodobný kytare.
DIGITECH Space Station
Jak já bych ho chtěl!!! Bohuzel dnes k nesehnání.
EHX Pog
Zábava, zábava, zábava...jiné slovo mě pro tento efekt nenapadá
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 11.02.2012 11:16, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s obdobným tématem a upraven název. Přesunuto do sekce s efekty.
Důvod: Sloučeno s obdobným tématem a upraven název. Přesunuto do sekce s efekty.
Re: Nejšílenější efekty
Pipe bomb a v tom nasypaný vršky od piva.
Orezana verze (imho dostatecujici) je soucasti EX-7 (právě prodávám na bazaru60'Rock_N'_Roll píše:XP300 - Jak já bych ho chtěl!!! Bohuzel dnes k nesehnání.
a naopak bych vubec neomezoval fuzzy a delaye, protoze jsou casto zdrojem takovych zvuku (synt, ring modulatoru, oscilaci atd) At je toto zajimave tema plne prasecin
delay ovladany fotoodporem pro hodne zajimave efektovani
uz z nazvu je to myslim jasne a paleta zvuku je hodne siroka a zajimava
špekuloval sem jak gilbert dela takovy ten paradni "shwoooosh" efekt, a on ma to krabicku smejd
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- SynysterGate$
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Robot od Death by Audio
..ikdyž pravda, mohl bych sem dát minimálně polovinu efektů od DbA které jsou šílené, až úchylné.
..ikdyž pravda, mohl bych sem dát minimálně polovinu efektů od DbA které jsou šílené, až úchylné.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejšílenější efekt je určitě tohle:
Taková efektní variace na fuzz
Taková efektní variace na fuzz
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Osobně je mi "nejšílenějším" teď Ring Modulator od Moogu, ale to jen v případě, že chci, aby byl takový. Jinak je to vcelku "neškodný" drobek, který více poslouží jako "normální" zařízení.
http://www.youtube.com/results?search_q ... lator&aq=f
Jinak Moogerfoogery FreqBox a MuRF od Moogu jsou také docela husté...
http://www.youtube.com/results?search_q ... lator&aq=f
Jinak Moogerfoogery FreqBox a MuRF od Moogu jsou také docela husté...
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 18.03.2011 14:45, celkem upraveno 1 x.
a další dávka emocí
tohle je taky už docela nesmysl
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Naopak je to vyborne!!!core88 píše:tohle je taky už docela nesmysl
no mě se taky líbí ale zařadil by sem ho do kategorie lehce zvláštní protože to neni asi pro každýho . nato co to dělá za ptákovyny tak ten vnitžek neni kdoví jak složitej.hyenik píše:Naopak je to vyborne!!!core88 píše:tohle je taky už docela nesmyslAkorat tomu chybi tap tempo, s tim by to bylo dokonale.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- DL
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu iron manBummer píše:...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nevim kam to hodit, tu se mozna trosku hodit..nevite cim je zpusobeny ten zvuk na zacatku?
Viděl bych to na kvákadlo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Určitě kvákadlo a něco hodně zpraseného na vstupu, dist+fuzz nebo něco takového.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
napadl me kvakos + fuzz no..a mozna jeste nejaky EQ?
Wah a fuzz možná, ale co je vstupním signálem? Nějaká oscilace (např. analog. delaye) nebo bílý šum (viz mapř. Bill Ruppert v Effectology na ehx.com)?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jsem efektovy holobradek..fakt netusim