Která Orange hlava na metal?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Marylin

Která Orange hlava na metal?

Příspěvek od Marylin »

Zdravím pánové, náš druhý kytarista uvažuje o výměně zesilovače a nějak se mu zalibily hlavy Orange. Ještě před tím, než to půjdem někam prubnout, tak bych Vás chtěl poprosit o sdělení Vašich zkušeností s uplatněním Orange aparátů v tvrdších stylech (metalcore, death) s podladěním do H. Vím, že na to některé kapely metalcore hrají, nicméně nevím jak je na tom konkrétní typ hlavy například s úrovní zkreslení (gainem), zda to není třeba dokopávat a podobně. Na internetu jsou popisky celkem chabé. Zatím máme v hledáčku hlavu Orage Rockverb Orange ROCKERVERB 50 H MK II Head. Jde mi zkrátka o to, která ze serie Orange hlav má nejvíce gainu (zkreslení), tak aby to bylo dostatečné do metalu, bez toho aniž by bylo třeba dokopávat krabičkou.

Pozn. že bychom v kapele měli přegainované kytary se říct nedá, náš zvuj je spíše takový "víc srozumitelný crunch" :) K hlavě by byl box Marshall 1960 AV, tedy s repro V30

Děkuji za Vaše reakce
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Která Orange hlava na metal?

Příspěvek od McKozias »

asi ten rockeverb
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Souhlasím, bral bych nejspíše Rockerverb :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Rockreverb není špatný, ale je to dráhé jak čert... jestli chceš levnější varitantu tak Orange TH30 metalovou pilu tam nakroutíš celkem lehce 8) Z vlastní zkušenosti můžu říct...
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Ok, všem dík za info, na tu th30 mrknu
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

no já ji kupoval cca za 18 000 přes dum hudby v opavě solidní obchod dobré zkušenosti... sice chvíli trvalo než to dorazilo, protože je to novinka... ale čekání se vyplatilo :) na youtube je toho plno...

Pro guitar shop dělal test i Paul z guitar worldu stačí hledat...

Sice je to jen 30W hlava ale udělá kraválu až to pěkné není, jakožto každý orange :twisted:
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Jaké jsou možnosti nastavování zvuku u té th30, když to má pro každý kanál jenom 2 poťáky? k čemu je u toho zkresleného kanálu pot "shape"? Mě osobně tam jaksi chybí něco jako presence, protože mám rád dost ostrý zvuk... Nemám rád zastřené zvuky, takové jakoby pod dekou. Mám rád když zvuk pěkně vyleze :) Druhý kytarák je na tom podobně... I když s V30 by to mohlo být ostřejší :) , musíme to prunout...
Kapela:

Studio:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Rockerverb, ktery ma navic i modernejsi projev
ja jsem na MTS modul (vpodstate preamp z Rockerverba) nahral napr. tohle - http://soundclick.com/share.cfm?id=8152851

Shape je Tone, a TH30 je levnejsi varianta, ten klasicky 3band EQ sice chybet nemusi, ale taky muze, to je treba vyzkouset.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
thenorman

Příspěvek od thenorman »

Rockerverb 50 je asi nejlepsi pro tvrdsi hudbu, ma to vintage zvuk, ale pri vetsim gainu se dokaze pekne nasrat a tlaci :) Kazdopadne bych bral toho starsiho http://www.keymusic.com/gfx_productcode ... rb-50H.jpg, toho jsem pouzival a jednou jsem to zkousel s Markem II a ten se mi o proti tomu vubec nelibil, toho bych si za ty prachy nekoupil.. Toho starsiho sezenes s trochou stesti na bazaru kolem 20 tis. Jinak takova slabsi verze Rockerverba je Rocker 30, neni spatnej, ale 30W zesiky proste netlaci. A ted jsem mel AD30, ale tu na metal rozhodne nebrat :D Thunder 30 vubec neznam. Jinak asi nejvic zkresleni ma Thunderverb 100, ale 200W uz je faaaaakt moc! :D Tak snad ti to nejak pomohlo :) Ja za sebe muzu jenom rict, ze po tech Orange co jsem mel, jsem stejne skoncil u JCM 800, ten orange sound me omrzel.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rockerverb jsem zkousel, na metal slusny, ale pocitej, ze budes mit gain skoro na maximu a docela ti vyleze sum. Mozna to mohl byt jen kus se sjetyma lampama, ale s gainem to nijak neprehanim a sumelo mi to dost. Zvukove velmi pekny, nemohl jsem se rozhodnout, jestli se mi vic libi zvuk (tehdy myho) Blackmora nebo ten Rockerverb.
Zkousel jsem ale MKI, nepamatuju si uz, co tam je za zmeny v MKII. Dokopnuty to zni lip, podobne jako vetsina aparatu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

K Rockwerbu přihazuju video kde je vidět celkem slušnej metalovej zvuk

Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

AntaresX9 píše:K Rockwerbu přihazuju video kde je vidět celkem slušnej metalovej zvuk

přidávám ještě

pořádné playthrough

ten zvuk se mi hrozně líbí, Orange mě celkově zvukově poměrně baví a co jsem zatím potkal, to se mi velmi líbilo :)

a je tam i krásně slyšet ten vliv TS
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já to mám zase s těma Orange naopak, nelíbí se mi takový ten fuzzovitě rozervaný charakter...
Na tom videu je nejzajimavější ta kytara na kterou Ola hraje :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zajimave,
super sound, presne tak znam metalovy rockerverb, ja jsem oranzovy fanda. A prave me se libi ze i prestoze je rockerverb moderni aparat, tak tam porad ma takovou praseci vintage prichut :) U Rockera a AD30 je to jeste silnesi.
Akorat mi vrta jedna vec hlavou, pise ze tam neni zadny postprocesing..... a druha ukazka kdy jenom prochazi nastaveni, tak se mi teda nelibi skoro vubec. Je to uprdene, necitelne, prebasovane... je slyset jak to nestiha... a ted je otazka co :)
Takze obe jsou raw a ten super zvuk udela jenom doubling, stereo a namichani do muziky?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Predator

Příspěvek od Predator »

hyenik píše:zajimave,
super sound, presne tak znam metalovy rockerverb, ja jsem oranzovy fanda. A prave me se libi ze i prestoze je rockerverb moderni aparat, tak tam porad ma takovou praseci vintage prichut :) U Rockera a AD30 je to jeste silnesi.
Akorat mi vrta jedna vec hlavou, pise ze tam neni zadny postprocesing..... a druha ukazka kdy jenom prochazi nastaveni, tak se mi teda nelibi skoro vubec. Je to uprdene, necitelne, prebasovane... je slyset jak to nestiha... a ted je otazka co :)
Takze obe jsou raw a ten super zvuk udela jenom doubling, stereo a namichani do muziky?
No hej, ono väčšina zvukov, čo dobre zapadne do kapely, sama o sebe nepôsobí až takým "wau!"dojmom, skôr pôsobí akosi neúplne, osekane, chudobne :D Ale keď to pustíš dohromady, urobí to nenormálne "mäso".

A k tým basom, väčšina slušných zvukárov ich v nahrávke automaticky orezáva, aby sa to nebilo s inými nástrojmi a aby sa stratila tá "uprdenosť".Tú mohutnosť potom robí navrstvenie, dynamický processing atď ... a samozrejme súhra s basou a kopákom.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

hyenik píše:Takze obe jsou raw a ten super zvuk udela jenom doubling, stereo a namichani do muziky?
Ano. Rekl bych, ze on to ma v tom playthrough nastavene na "nahravaci" zvuk, tkerej sam o sobe stoji za prd, ale pri double/quad-trackingu a s basou a kopakem to proste zni dobre.
Ostatne co jsem tak videl reporty od producentu z nahravani ruznych metalovych kapel, tak tam tech uprav na kytarach byva hodne malo. Jsou samozrejme i vyjimky, ale pak to je vetsinou i slyset.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

TO se tu nenajde nikdo, komu se ten zvuk líbí? :lol: :lol: :lol: mi se třeba líbí velmi... a možná to bude právě tím fuzzy rozbitým charakterem, který není konkrétní a "nestíhá"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mně se líbí, ale v normálním ladění. Tohle dobře nezní a to ani když vezmu v úvahu, že nemám rád metakóry ani jiný kóry.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Mě se líbí :)
Zvažoval jsem pořízení do budoucna, že bych vyměnil zvuk, né z důvodu nespokojenosti, ale prostě z plezíru, navíc jestli budem dva kytaristi, ale to až za rok, až dojedu ze studií :-)
Je to takové jiné no, takové drzé a hlučné, jako by to chtělo ty repráky vyrvat, prostě provokace :D
Myslíte, že by metal, zvládla aji Orange AD 30 HTC ?? Co jsem to měl zapojené v Braunu, tak to valilo krutě, ale jelikož jsem to měl píchlé jen do 1*12'' boxíku, repro chtělo opustit závěsy a nebylo moc poznat, jak to opravdu hraje. Ale bylo cítit, že to chce hrát. Akorát nevím, jak s gainem v standard B ladění... Videa na YT mi moc nenapověděly. Vždycky tam někdo zkouší nějaké "metalové riffy" na nepodladěné, úplně nevhodné kytaře - to mi přijde tak obecně, u těch recenzí často :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Demilich píše:Mě se líbí :)
Zvažoval jsem pořízení do budoucna, že bych vyměnil zvuk, né z důvodu nespokojenosti, ale prostě z plezíru, navíc jestli budem dva kytaristi, ale to až za rok, až dojedu ze studií :-)
Je to takové jiné no, takové drzé a hlučné, jako by to chtělo ty repráky vyrvat, prostě provokace :D
Myslíte, že by metal, zvládla aji Orange AD 30 HTC ?? Co jsem to měl zapojené v Braunu, tak to valilo krutě, ale jelikož jsem to měl píchlé jen do 1*12'' boxíku, repro chtělo opustit závěsy a nebylo moc poznat, jak to opravdu hraje. Ale bylo cítit, že to chce hrát. Akorát nevím, jak s gainem v standard B ladění... Videa na YT mi moc nenapověděly. Vždycky tam někdo zkouší nějaké "metalové riffy" na nepodladěné, úplně nevhodné kytaře - to mi přijde tak obecně, u těch recenzí často :lol:
ta AD30 hraje skvěle, měl jsem ji tam i v tom Marshall boxu, ale na metal bych ji asi nebral. Nejvíce se mi líbila se singly, ale s pořádnou kytarou s HB to taky hrálo slušně :) jen mi připadá, že to je spíše rockový zesík
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“