Pomoc při koupi

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
tramtarara

Pomoc při koupi

Příspěvek od tramtarara »

Čau všem,

po delší odmlce jsem se rozhodl vrátit se k muzice, trochu jsem se tady rozhlídl, co by v této cenové relaci mohlo být dobrý a vybral bych si jednu z těchto :

http://kytary.cz/cort-earth-70/HN115105/
http://kytary.cz/washburn-wd5sb/HN113859/

jsou za podobné peníze, tak kterou by jste mi doporučili. Nevím jestli to je podstatné, ale jde o hraní doprovodů víceméně rockových věcí (takové to amatérské hospodské hraní pro radost), a aby to mělo trochu zvuk, protože na trsátko moc nedám.

Větší problém mám ale s nákupem. Tady v Šumperku jsou sice ochotní a dovezou mi to co chci, ale jenom 1 ks, sami navíc přiznají, že do kytar moc nedělají. Takže rozhodně si nemůžu někoho vzít a vyzkoušet z několika kusů. Sám je zkoušet by byl hřích (naposledy jsem hrál na španělku za 600 Kčs). A jezdit do Prahy nebo Brna mi přijde taky zbytečně nákladný, to radši věnuju na odměnu pro toho, kdo mi problém pomůže vyřešit. Máte někdo zkušenost, jak bych to mohl přes někoho osvědčeného udělat ? Díky za radu.
wikxzen
Rádce

Re: Pomoc při koupi

Příspěvek od wikxzen »

A o co ti tedy jde? Hledáš prostředníka, který bude mít stejné ruce i uši jako ty a koupí vybranou kytaru z více kusu za tebe?
Samozřejmě, přes internet koupit akustickou kytaru (vlastně jakoukoli) je vždy risk. Hop nebo drop. Když už bych chtěl kytaru a neměl možnost vybrat si z více kusů v nejbližším okolí, tak si zkrátka udělám výlet do Brna, Prahy i Ostravy a tam si koupím kytaru podstatně dražší, tedy kvalitnější, lépe znějící. Investice do cestování mne pak nebude vůbec mrzet. A ještě se budu doma kochat výborným kouskem. Další variantou je bazar, třeba narazíš na "šumperáka" s výbornou akustickou kytarou za příjemnou cenu...
tramtarara

Jde mi o to, aby mi někdo poradil a tím i vybral dobře znějící a zpracovaný kus dle svého sluchu - nebo tomu mám rozumnět, že všechny hrají dobře, jen každý by si vybral jiný kus podle svého ucha ? Pak to opravdu řešit nemusím a nechám si poslat kytaru přes internet. Dražší a lepší kytaru totiž určitě nepotřebuji. Jen jsem myslel, že je zbytečné někam jezdit, když bych stejně absolutně důvěřoval zkušenějšímu, který by tam se mnou jel. Přesto díky za názor, asi jsem tu nutnost vybrat z několika kusů v mém případě trošku přecenil..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

V těchto cenových hladinách, dle tvých odkazů v prvním příspěvku, se hledí především na kvalitu zpracování. Hlavně to ladění a celkově povedený hmatník na rovném krku, ale i zbytek nástroje je neméně důležitý. Uši máme každý trochu jinak, ale i jiný náhled či představu ohledně zvuku. A určitě je dobré vybírat z více kusů, když je možnost.

Psals, že se vracíš k muzice po delší odmlce. Nějaké zkušenosti a postřehy z doby jakkoli minulé přesto v tobě musely zůstat. Kytary jsou stále stejné, jen je mnohem více z čeho vybírat. A s tím pochopitelně narostlo i více špatných kusů. :)
tramtarara

Díky, tak teď už jsem trochu v obraze. Jen by mě ještě zajímalo, jestli když už si vyberu konkrétní typ kytary, jestli se i mezi jednotlivými kusy dá rozeznat rozdíl ve zvuku nebo je to problém jenom když vybírám mezi jinými typy ? Pokud je rozdíl minimální půjdu asi cestou objednávky přes kamenný obchod s důvěrou, že vyberou dobře zpracovaný kus. Je mi trochu líto dát jeden až dva litry za cestování po městech za levnou kytaru, to už bych pak radši investoval do kytary lepší. Ale to už by zase stálo za to si tam zajet osobně a spirála se nám točí dál :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

da se rozeznat. jednak hned na prvni poslech ve zvuku (staci par akordu a slysis, ze je horsi kytara tak nejak rozhozena proti jasnejsimu (nebo treba pevnejsimu, citelnejsimu) zvuku dalsich nastroju ze stejne rady), jednak (a to je asi dulezitejsi) se muzou vyskytnout problemy ve zpracovani (drnceni strun, usazeni prazcu, problemy s ladenim, a tak dale ... napsano je tady kolem toho uz hodne...).

edit: nicmene, kvalita je u uvedenych vyrobcu pomerne slusna, takze sance na slusny nastroj je vysoka (velmi priblizne 5:1 (treba ale nekdo bude mit jinou zkusenost)). pokud ti to neda, zkus zavolat tomu kteremu prodejci (asi bude u kazdeho vyrobce jiny dovozce), promluv s nim o tom, a uvidis, jak se k tomu postavi... (budes mit aspon o dilema min, kdyz mezi prodejci bude velky rozdil).
tramtarara

Díky, to zní logicky - problém je ale v tom, že tady máme jen jednoho prodejce a ten co se týče kytar na tom asi nebude líp než já :( Takže buď budu důvěřovat a pak si prověřím dovezený kus na místě (bohužel bez možnosti porovnání s jiným kusem) nebo budu muset opravdu vyrazit. Pak bych potřeboval poradit kam zajet aby tam měli na výběr z víc kusů, ideální by bylo např. v Olomouci .. ?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jen ujasneni: tim "zkus zavolat tomu kteremu prodejci" jsem myslel pripad, kdy by ses prece jen rozhodl risknout nakup pres web.
tramtarara

Jo takhle :) Pak ale dá se věřit slibům přes telefon (?), resp. máš třeba zkušenost s nějakým internetovým obchodem, kde jsou takto solidní ?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bohuzel ne. mam to trochu bliz, takze v pripade potreby oba zminene prodejce (cortu i washburnu) navstevuju spis osobne...

edit: a jeste jedna poznamka: pokud jsou okolnosti takove, tak bych z toho nedelal vedu. prece jen se jedna o levny nastroj a ve vysledku zalezi spis na tom jak a co clovek na to hraje, nez na nejakych rozdilech ve zvuku. dulezite je v tomhle pripade to, aby byl nastroj technicky v poradku a ladil. a v tom smyslu by se s prodejcem melo dat mluvit i po telefonu. jina situace by byla u nejakeho drazsiho nastroje, ale tohle zas neni takova investice....
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Nebál bych se toho, objednal jsem si přes internet naslepo už pár kytar a zatím bez problému, zaprvé máš možnost to do 14 dnů vrátit zadruhé to co jsi si vybral jsou slušné kytary. Být tebou, rozhodnu se pro jednu z nich a nechám objednat na obchod do Šumperka, pokud by to byl vyloženě průser tak to poznáš. Ono pro zkušenější hráče není problém pro tebe vybrat kytaru v obchodě ale problém bude ji poslat, poště moc nevěřím a kurýrem je to komplikované.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
tramtarara

OK, díky za rady všem, přesně k tomuhle jsem se potřeboval dobrat - půjdu touto cestou, asi je to opravdu nejrozumnější postup. Muzice zdar 8)
lukasekpo

Příspěvek od lukasekpo »

dobry den chtel bych si koupit nejakou dobrou elektro-akustickou kytaru ale mam jen 200 poradte prosim
dekuju
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

lukasekpo píše:dobry den chtel bych si koupit nejakou dobrou elektro-akustickou kytaru ale mam jen 200 poradte prosim
dekuju
S uvedeným limitem začni strunama a postupně šetři na zbytek :D Opravdu jsi to myslel vážně nebo jsi zapoměl na jednu nulu a máš 2000?
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
lukasekpo

Příspěvek od lukasekpo »

Zapomnel jsem na jednu nulu.Doufam ze za tuhle cenu neco dobryho sezenu. :D
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

musi to byt nutne elektroakustika? opravdu?

pokud jde o elektroakustiku, tak tady ta http://cortguitars.cz/produkty/elektroa ... ad810e-ns/ by se mela dat kolem 2 tisic sehnat. edit: kytary.cz ji maji (a dokonce skladem) za 2.200,-
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No kdybys chtel jeste jednu nulu pridat tak by to bylo snazsi no :)
lukasekpo

Příspěvek od lukasekpo »

a co kdybych chtel cernou aby se dalo pripojit kombo za 2000
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

lukasekpo píše:a co kdybych chtel cernou aby se dalo pripojit kombo za 2000
Kdyz nebude cerna tak se nebude dat pripojit?

(Od te cerne radeji upust, nebo od komba, jestli chces aspon trochu kvalitni kytaru.)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ne, za 2000 nic neni. Aspon ne nic noveho, co by se dalo doporucit bez toho, aby to nekdo znalejsi na prodejne vybral. Jestli chces opravdu levnou elektroakustiku, ber tu AD810, lepsi nabidka asi do vanoc nebude. Pak uz jedine bazarovou vec.

A znovu se zeptam:
1) Chces opravdu elektroakustiku? Bude to pripojeni ke kombu k necemu dobry?
2) Nestaci normalni akusticka kytara?
3) A nechces si vybrat spis kytaru elektrickou?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“