IBANEZ V 72 ECE - ladička (dotaz)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Sekturek

IBANEZ V 72 ECE - ladička (dotaz)

Příspěvek od Sekturek »

Zdravím.

Mám dotaz ke kytaře : IBANEZ V 72 ECE

Má zabudouvanou ladičku. Ta ovšem nefunguje, dokud se nezapojí do komba. Když z ní vytýhnu baterku, nefunguje ani v kombu (což je logické).
-Je však v pořádku, že ladička nefunguje čistě na baterii bez zapojení ?! Snažil jsem se googlit a nic jsem nenašel. Např. u Ibazez AEG 8 funguje ladička čistě na baterky. Má ale jiný "systém" tak nevím, jak to má ta 72 ECE.

http://kytary.cz/ibanez-v-72ece/HN082687/
Paris
Rádce

Re: IBANEZ V 72 ECE - ladička (dotaz)

Příspěvek od Paris »

pravdepodobne jde o to, ze teprve zastrcenim jacku se aktivuje elektronika kolem snimace (a ta ladicka si bere signal z toho). takze bude mozna stacit zastrcit i prazdny jack a ladicka bude fungovat.
Sekturek

Příspěvek od Sekturek »

Paris píše:pravdepodobne jde o to, ze teprve zastrcenim jacku se aktivuje elektronika kolem snimace (a ta ladicka si bere signal z toho). takze bude mozna stacit zastrcit i prazdny jack a ladicka bude fungovat.
Jo, máš pravdu. Je to tak, stačí připojit kabel do kytary a druhou stranu nechat ležet na zemi ... nicméně, proč to tak blbě vyřešili, když to třeba ta AEG 8 má i bez kablu ... nechápu :)
MiKiî^

Příspěvek od MiKiî^ »

Jestli ti vadí kabel, můžeš použít jenom redukci z 6.3mm na 3.5mm.. Jestli funguje kabel, bude fungovat i ta redukce ;)
SrrmonVain

Příspěvek od SrrmonVain »

MiKiî^ píše:Jestli ti vadí kabel, můžeš použít jenom redukci z 6.3mm na 3.5mm.. Jestli funguje kabel, bude fungovat i ta redukce ;)
Nebo tam nacpi cokoliv jinyho :D hlavne aby to tam pasovalo...muzes i treba vatou ze :D pak ale taky clovek musi predpokladat ze s tim bude muset nejdriv chvili kvedlat nez to pujde :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

SrrmonVain píše:
MiKiî^ píše:Jestli ti vadí kabel, můžeš použít jenom redukci z 6.3mm na 3.5mm.. Jestli funguje kabel, bude fungovat i ta redukce ;)
Nebo tam nacpi cokoliv jinyho :D hlavne aby to tam pasovalo...muzes i treba vatou ze :D pak ale taky clovek musi predpokladat ze s tim bude muset nejdriv chvili kvedlat nez to pujde :D
Vatou jo? :lol: To teda slyším poprvý, že by vata vedla elektřinu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nevede. asi jde spis o to, ze cokoliv nazdvedne v konektoru jazycek, ktery tu elektriku zapne.
Sekturek

Příspěvek od Sekturek »

Tak čistě redukce nefunguje :-) Což je škoda, protože by to pak bylo praktické. Zkusím si s tím ještě nějak pohrát a třeba na něco přijdu :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

aha. tedy to asi bude elektrickym kontaktem (prazdny mono jack zrejme fungovat bude, stereo ne. a ta vata taky ne).
SrrmonVain

Příspěvek od SrrmonVain »

Paris píše:aha. tedy to asi bude elektrickym kontaktem (prazdny mono jack zrejme fungovat bude, stereo ne. a ta vata taky ne).
To je škoda, že můj nápad s vatou nebude fungovat :D
Sekturek

Příspěvek od Sekturek »

Ještě zkusím do toho jacku dát i jack menší :-D Ikdyž pochybuju, jen ho musím najít .... jinak tam fakt stačí dát cokoliv co má kabel. Třeba i sluchátka :-D
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Zkus normální monofonní jack, stereo redukce může dělat problém :(
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Dave company

Příspěvek od Dave company »

přemýšlím o téhle kytarce, že bych si ji koupil jaké máte na ni názory?: ) :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a jaky nazor by rad slysel?

(cti: je to levna preklizkova kytara z ciny, co myslis?)
Sekturek

Příspěvek od Sekturek »

-
Naposledy upravil(a) Sekturek dne 15.11.2011 22:32, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Sekturek píše:btw : Stůl u PC mám z překližky, dělán na zakázku nějakým polákem hned za hranicemi ... a po 15 letech se mi nepodařilo jej přísahám ani poškrábat. A to jsem na něm kolikrát i dobíjel autobaterii a sedím u něj i 18h denně.
A proto si decka kupujte preklizkove kytary.
Zkusil jsem Cortky (v ceně do 5 tis) - přišlo mi, že do roka přijdou o zvuk a nebude to strunama, jako je tomu u levných Stagg.
Co?
Sekturek

Příspěvek od Sekturek »

...EDGE... píše:
Sekturek píše:btw : Stůl u PC mám z překližky, dělán na zakázku nějakým polákem hned za hranicemi ... a po 15 letech se mi nepodařilo jej přísahám ani poškrábat. A to jsem na něm kolikrát i dobíjel autobaterii a sedím u něj i 18h denně.
A proto si decka kupujte preklizkove kytary.
Zkusil jsem Cortky (v ceně do 5 tis) - přišlo mi, že do roka přijdou o zvuk a nebude to strunama, jako je tomu u levných Stagg.
Co?
Ad.1 : Tím jsem chtěl říct, že pokud překližka dobře zní, nevím, proč by to mělo být něco tak hrozného. Je to kytara, né zbraň.

Ad.2 : Co ?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ad 1 S tim pochopitelne souhlasim, ale proc to srovnavas se stolem u PC? Tam snad neexistuji pozadavky na dobry zvuk ne?

Ad 2 No z ceho jsi usoudil, ze "prijdou o zvuk"?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

1) Nikdo tu nerika, ze preklizkova kytara je automaticky spatna. A dokazu si predstavit nekolik situaci, kdy se da doporucit spis, nez polo/masivni. Ale rozhodne to nebude primarne o zvuku.

2) Co co?
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Sekturek píše:Má výborný dohmat, ohrané struny z prodejny stále dobře zní...
Boha jeho štyrmotorovýho! Ohnilý nitě (nějaký desítky či co), který nikdo nikdy nečistil, to je to první, co vyměním. Zvuk bych si vůbec netroufl hodnotit, dokonce při výběru vždycky doufám, že všechny kytary, co jsou mi předhozeny, mají struny ve stejně špatném stavu.
Sekturek píše:-Zkusil jsem Cortky (v ceně do 5 tis) - přišlo mi, že do roka přijdou o zvuk a nebude to strunama, jako je tomu u levných Stagg.
Tak to jsem ještě neviděl. Navíc to vyznívá tak, jako že přijde li o zvuk Stagg, je to strunama, ale když přijde o zvuk Cort, je chyba v matrixu. Já bych to tak neviděl. Když přijde kytara o zvuk, jde to většinou na vrub nevhodného zacházení. Když s kytarou přes den pádluješ a večer se na ní hraje u táboráku, může se to stát...
Sekturek píše:-Zkusil jsem Washburn, které považuji za kvalitní a mezi akustikami dobře hrající. V ceně za 6000kč jsem však nenašel zásadní rozdíl,
Jde o to, co je "zásadni rozdíl". Já Washburnům fandím, jednoho jsem kdysi míval a dal jsem ho pryč, čehož lituju. Až na to bude a budu si opatřovat kytaru do terénu, asi to bude zase Washburn...

Ibanez V72 ECE asi bude srdeční záležitost. Nic proti, špatná volba to není, ale radši platím za dřevo, než za elektriku. Ale proti gustu žádnej dyšputát...
Sekturek píše:... V 70 letech se mohli lidé utrhnout z řetězu, když se k nám konečně ve velkém dostávaly kytary, jako je právě tato zmiňovaná. Do té doby totiž hráli na kytarách většinou české výroby, s obřím dohmatem, nekvalitním zpracováním a vidíte ... písně si broukáme dodnes.
Svatá pravda, jen mi asi něco uteklo. Tehdy jsem hrál furt a všude a Ibáňa a Yamahy bývaly tu a tam v Tuzexu a zcela výjimečně za cenu dvou měsíčních platů v Praze na Jungmaňáku. Takže se hrálo na půjčené nebo na ty Cremony :-) Já měl tátovu předválečnou kytaru německé výroby z 30. let, v roce 78 jsem si opatřil Cremonu a měl jsem půjčenou šíleně otřískanou Martin D-18, která byla super i se strunama Resonet. Ale že by se sem něco ve velkém, to jsem nezaregistroval...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“