Neladí struna E1 a H už od 4. pražce

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Rendas
last.fm: ReneSemela

Neladí struna E1 a H už od 4. pražce

Příspěvek od Rendas »

Zdravím,
jsem už nějaký ten pátek hrdým majitelem kytary Cort MR 710F. Hraju na ní už něco přes měsíc s továrně dodávanými strunami D' Addario EXP 11. Už přibližně před týdnem jsem si všimnul, že skladba SRV - Lenny zní trochu jinak.. Nevěnoval jsem tomu moc pozornost až do dneška, kdy na ní kamarád hrál Nothing Else Matters a znělo to příšerně. Pomocí ladičky jsem si pak všimnul, že struna E1 a H přestává ladit už někde na 4. pražci. Někde jsem se tu dočetl, že to může klidně být korozí. Mám celkem agresivní pot, takže tam nějaká ta koroze je. Údržbě těch strun jsem moc nevěnoval pozornost do doby než tam ta koroze začala vznikat, to jsem jí potom opravdu dřel hadrem pryč, takže bych se ani nedivil kdyby byla struktura těch strun nějak narušená. Sice na tu kytaru hraju 4 a víc hodin denně už od jejího zakoupení, ale chci se zeptat, jestli tohle neladění vyřeší pouhá výměna strun a nebo to bude problém hlubšího rázu.
...EDGE...

Re: Neladí struna E1 a H už od 4. pražce

Příspěvek od ...EDGE... »

No zatim zkus vymenit ty struny.
Rendas
last.fm: ReneSemela

Re: Neladí struna E1 a H už od 4. pražce

Příspěvek od Rendas »

Shodou okolností mi teď prasklo E1. Provizorně jsem tam místo jedenáctky natáhnul devítku (jediná co doma mám) a ladí všude.. takže problém je snad zažehnán :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“