Impedance a propojení boxu se zesilovačem
Pravidla fóra
-
Mike Roffone
Impedance a propojení boxu se zesilovačem
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli můžu k basovému zesilovači, který má na zadu dva výstupy na reprobox a u každého z nich napsáno 8 Ohmů připojit jeden 4 ohmomý box, abych z něj dostal plný výkon? Jinými slovy nechci k Hartke HA 3500 2 osmiohmový bedny, ale jednu 4 ohmovou. Můžu jeden z těch osmiohmových výstupů na zesáku propojit se čtyohmovou bednou? Díky za odpověď
Re: Impedance a propojení boxu se zesilovačem
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Ano, můžeš.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Dokonce je to tak ze pri pouziti 4 ohmove bedny dostanes vykon 350 W, pro 8 ohmovou bednu je to 240 Wattu - viz strana 64 jiz zmineneho manualu.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
-
Mike Roffone
díky za odpovědi.
Je mi jasný, že dvě osmiohmovky mi dají ve výsledku 4 ohmy a že pak dostanu celkově 350 W, ale nechci jít do dvou beden (kdo by se s tím tahal, zabírá to místo + dvě bedny jsou dražší než jedna
)
Ptal jsem se hlavně abych měl jistotu, že těch výsledných čtyř ohmů nemusím dosahovat dvěma osmiohmovkama, ale rovnou jednou čtyřohmovkou.
Ještě jednou díky!
Je mi jasný, že dvě osmiohmovky mi dají ve výsledku 4 ohmy a že pak dostanu celkově 350 W, ale nechci jít do dvou beden (kdo by se s tím tahal, zabírá to místo + dvě bedny jsou dražší než jedna
Ptal jsem se hlavně abych měl jistotu, že těch výsledných čtyř ohmů nemusím dosahovat dvěma osmiohmovkama, ale rovnou jednou čtyřohmovkou.
Ještě jednou díky!
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
To je velmi moudré uvážení. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že z logistického hlediska je jedna výhodnější a to zejména za předpokladu transportu pomocí osobních vozů.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun