mikrofony pro sejmutí bicích

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
jirik21

mikrofony pro sejmutí bicích

Příspěvek od jirik21 »

Dobrý den.
Plánuju kupovat nějaké mikrofony, na koncerty nějaké to nahrávání, ale zas se mi do toho nechce vrážet moc peněz. Zalíbila se mi tahle sada http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 110015.php ... co na to říkáte?? popř. Doporučili by jste mi něco jiného? A co je vše ještě potřeba k nahrávání? předpokládám že ještě nějaké kabely a nějakej mixák. Na kolik myslíte že by mě to všechno dohromady přišlo??
Díky moc.
zzbar
Rádce

Re: mikrofony

Příspěvek od zzbar »

Dobré mikrofony na live i na nahrávání... cca od 10k
Co se týče nahrávání, těch způsobů je několik. Už to tu bylo mnohokrát popsáno: bici-nastroje/nahravani-coververzi-t25893.html
Takže dalších min. 10k
Žádná prča, co?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: mikrofony pro sejmutí bicích

Příspěvek od pavlii »

Jak píše zzbar - a to si fakt nedělá prču, měl jsem v ruce nějaký čas podobnou sadu - mikrofony CAD - pokud si pamatuji, tak pořizovací cena byla zhruba dvojnásobná (něco okolo 4kKč). Mohu zodpovědně srovnat, neboť vlastním sestavenou sadu mikrofonů Beyerdynamic; fakt "to" nehraje úplně košer.

Dokud člověk nemá srovnání, tak to ani moc nepřijde. To je určitě lepší pořídit si kvalitní kick + 2x OH mikrofony, případně ještě jeden na přizvučení virblu (spíše struník řekl bych, páč vršek proleze do OH celkem dostatečně) a výsledek bude rozhodně lepší než z téhle a podobných levných sad.

Ale jde i o nároky žeano :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
jirik21

Příspěvek od jirik21 »

Tak děkuji moc ;)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

jirik21 píše:ale zas se mi do toho nechce vrážet moc peněz
Tak tedy ještě napiš, kolik do toho hodláš vrazit. Ať se pohnem z místa (jestli o to ještě stojíš)... :wink:

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
jirik21

Příspěvek od jirik21 »

Noo ... tak já koupim jenom ty mikrofony, páč to na koncerty stačí... to máme veškerý vybavení akorád nám chyběj ještě ty mikrofony a pak až ty peníze trochu přibydou tak dokoupím zbytek abych si mohl něco nahrát doma. Takže si myslim že bych do toho vrazil takovejch 7 tis??? .. jestli má cenu vůbec něco za takovouhle cenu kupovat ..
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No jo, tak 7k. To trochu mění situaci...
Kup Soundking ED007
a Shure SM57
a pak nějakou levnou sadu (např. Yoga), se kterou budeš snímat tomy. Tu pak vyhodíš, nebo prodáš, až si našetříš na lepší.
Základ budeš mít s tím, že na virbl máš v podstatě klasiku a na kopák dobrý (použitelný) start.

a spousta No name...
Amorph

Příspěvek od Amorph »

jen nezapomen, ze potrebujes taky nejaky rozumny stojany a kabely, coz ti ve vysledku samo muze dat tech 7K....
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“