Ahoj koupil jsem zesilovac FIRST AUSTRIA a potřebuju zjistit skutečný výkon. Má to Rear a Front výstupy tudíž tam můžu dát 4 repráky (tomu se říká čtyř kanál???). Jinak na zesiku je napsáno jen 1800W P.M.P.O
Díky moc
Jak poznám RMS výkon?
Pravidla fóra
Re: Jak poznám RMS výkon?
zkus se zeptat spis tady: http://forum.audioweb.cz/viewforum.php?id=5
na tomhle foru se autohifi neprobira.
na tomhle foru se autohifi neprobira.
PMPO je naprosto nicnerikajici udaj, bohuzel. Tipnul bych si, ze to bude 4x450W peak, takze cca 4x200W RMS, ale je to spis muj soukromej odhad.
Na zaver jedna poucka z netu:
Na zaver jedna poucka z netu:
a Wiki:There is NO mathematical formula that will convert an arbitrary PMPO to RMS values or vice-versa.
Different manufacturers use different definitions, so that the ratio of PMPO to continuous power output varies widely; it is not possible to convert from one to the other.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
já bych se podíval jakej ten zesilovač má příkon nebo jak výkonej je u toho zdroj nebo na jakej proud sou tam dimenzovaný pojistky . tak se nechá zjistit zhruba výkon co to má . já bych to tipnul že to bude mít tak 4x25W@8ohm
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Ted jsem to zagooglil a bude to fakt min, viz treba tohle, co ma taky 1800W PMPO:
http://www.az-pocitace.cz/z/21663276/zv ... 800-w-pmpo
Ale je to samozrejme vsechno odhad...
http://www.az-pocitace.cz/z/21663276/zv ... 800-w-pmpo
Ale je to samozrejme vsechno odhad...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No od číňana údaj o wattech fakt nesedí a PMPO je pro představu potřeba vydělit tak 10... Reálně to nebude víc než 180W RMS. Koneckonců jsou se zeptal strýčka Googla a ten mi vyhodit inzerát velmi podobný tomu tvýmu. Prodejce ale uvádí i RMS výkon:
===
Zesilovac FIRST AUSTRIA 1800W
Výrobce First Austria, 2-kanálový zesilovač, 2 x 150RMS (2000WPMPO), frekvence 20 – 20 000 Hz,hraje pekne.doporucuji.
===
Takže to /10 by celkem sedělo...
Jenže pak jsem googlil dál a našel preciznější info o zesiku First Austria 1800W v němčině. A jestli je to fakt on, tak to je v reálu ještě drsnější (teda co si pamatuju tyhle výrobky, tak bych tomu věřil):
===
===
Zesilovac FIRST AUSTRIA 1800W
Výrobce First Austria, 2-kanálový zesilovač, 2 x 150RMS (2000WPMPO), frekvence 20 – 20 000 Hz,hraje pekne.doporucuji.
===
Takže to /10 by celkem sedělo...
Jenže pak jsem googlil dál a našel preciznější info o zesiku First Austria 1800W v němčině. A jestli je to fakt on, tak to je v reálu ještě drsnější (teda co si pamatuju tyhle výrobky, tak bych tomu věřil):
===
Jestli je to tenhle, tak potěš a upřímnou soustrast. To je pak 1800W jak od číňana z tržnice.Hallo ! ich habe eine First Austria FA-4401 1800W
(erstmal ein paar daten vom hersteller)
Autoverstärker FA-4401
Hersteller: TZS First Austria
Merkmale:
* 4x450 Watt maximale Leistung
* 2x900Watt maximale Leistung
* Klirrfaktor: <0,05%
* Frequenzbereich: 10Hz-100kHz
* Überlastungs- und Überhitzungsschutz
* vergoldete RCA Anschlüsse
* SBS Super Bass System
* Hoch effizientes FET Schaltsystem zur Stromversorgung
* LED Betriebsanzeige
* Eingebauter automatischer Überlastungsschutz
* Überbrückbarer Ausgang
* Anpassbarer Eingangsbereich
* Total harmonische Entzerrung, Verzerrung weniger 0,05%
* Ausgangs-Impedanz: 2-4 Ohm
* Eingangs-Empfindlichkeit: anpassbar von 100 mV bis 1V
* 2 Kanal Stereoverstärker
* 2x80Watt RMS Leistung
* 4x25Watt RMS Leistung
* Stereo-Trennung: mehr als 60dB
* Markenware zu Top-Preis
-
john_kijonka
Podívej se na příkon, tento údaj by měl být na zesilovači uveden. Pak se to vynásobí účinností zesilovače třídy AB a učínností síťového transformátoru, takže dejmetomu číslem 0,6.
Dejmetomu že budu mít tranzistorový zesilovač s uvedeným příkonem 85VA. Vynásobím to, takže P = 85 * 0,6 = 51W. Když je to stereo, bude výkon zesilovače 2x 25W.
Tohle je také pouze přibližné určení a platí pouze pro tranzistorové zesilovače AB třídy, ale těch je většina.
Dejmetomu že budu mít tranzistorový zesilovač s uvedeným příkonem 85VA. Vynásobím to, takže P = 85 * 0,6 = 51W. Když je to stereo, bude výkon zesilovače 2x 25W.
Tohle je také pouze přibližné určení a platí pouze pro tranzistorové zesilovače AB třídy, ale těch je většina.