Koroze

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
eclipsis

Koroze

Příspěvek od eclipsis »

Zdravím,
před pár dny jsem si koupil novou kytaru (PRS SE Singlecut) a chtěl jsem se zeptat, jak zabránit korozi určitých částí. Předtím jsem měl nejlevnějšího mexického fender strata (tj standard) a korodovaly mi šrouby na pickguardu a taky kovové části snímačů, tehdy jsem to nějak neřešil, ale teď jsem do kytary investoval o něco víc (vím, že to ještě pořád není žádná extra třída, ale pro mě to je něco jiného), tak bych to chtěl včas podchytit. V případě této kytary budou kritické asi hlavně šrouby k uchycení snímačů a samotné vyčnívající kovové části snímačů. A možná ještě pražce. Může se to nečím potřít? Čím?
Kytara je "skladována" v paneláku, volně na stojanu, mimo dosah přímých slunečních paprsků.
Jinak jestli vás napadá nějaký tip, v čem si dávat pozor ohledně údržby této kytary, tak sem s ním :).

Pokud už tu podobné téma je, omlouvám se, nenašel jsem.

Díky!
kmensik
Rádce

Re: Koroze

Příspěvek od kmensik »

Flanelovej hadr a vždy po hraní vše utřít. Leštěnky dunlop pomůžou taky.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj, koroduje nebo oxiduje mi kobylka u mé Gibsony.

Zatím jen na kamenech E,A a D. Prostě, tam kde mám položenou ruku.

Co s tím? Jak se toho zbavit nebo to nějak ošetřit? Existuje nějaká leštěnka na kovové části kytary?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Děkuji, našel jsem, co jsem potřeboval :)
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Orbitall

Snímač (Duncan SH-4) - rez

Příspěvek od Orbitall »

Zdravim :-).
Chtěl bych se zeptat na věc se kterou se kytaristi stýkají asi častěji. Mam kytaru Epiphone les paul standard a místo sériovích snímačů jsem asi před rokem a půl zainvestoval a původní treble snímač jsem vyměnil za Duncana SH-4. To asi zas tak duležitý neni. Každopádně na koždym kovovým snímači každé struny se objevuje rez (doufám že mi rozumíte). Druhý snímač (Rhytm) je sériový - ten co tam byl a ten se blejská furt jako nový. Ten Duncan hraje parádně akorát mi vadí tato kosmetická vada.
Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Dá se to nějak ošetřit nebo rez úplně odstranit?

Díky.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 4.02.2016 13:51, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Nechápu, jak jsi mohl tento dotaz položit do sekce Mikrofony a snímání. Kdyby sis zobrazil úvodní stránku fóra, určitě bys tam našel v kytarové sekci Snímače, hardware příslušenství a údržbu. Ale proč, když to ten moderátor pak přesune a udělá pořádek, že
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“