Výběr komba do 2500 - začátečník

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DannyV

Výběr komba do 2500 - začátečník

Příspěvek od DannyV »

Ahoj, jsem celkem začátečník a chtěl bych přejít z akustiky na elektrickou kytaru. Chtěl bych si koupit http://kytary.cz/squier-affinity-telecaster/HN001106/ . Rád bych hrál písně Rolling Stones, Keith Richards mě dost bere :) Takže nevím jak k tomu přizpůsobit správné kombo, zaujal mě Fender Mustang 1 , ale nevím jestli na něm dokážu nastavit effekt odpovídající jejich písním. Moc se v effektech nevyznám. Díky za rady :)
klobasnik

Re: Výběr komba - začátečník

Příspěvek od klobasnik »

Jaký máš rozpočet na kytaru+kombo? Jsi ochoten jít do bazarového zboží?
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Do bazaru se mi moc nechce, kytaru tak do 4500,- a kombo do 2500,-
reason

Příspěvek od reason »

ahoj. za mě jednoznačně bazar. mám aparaturu za cca 25 tis. + kytaru v hodnotě cca 12 tis. to je o něco více než zvažuješ utratit ty. co chci ale říct je, že i když už se pohybuji v tomto finančním rozpětí, raději zatím volím bazar než funglovku. bohužel to ale není bez rizika, obvzlášť pro začínajícího kytaristu. v podstatě je to tak, že se zesilovačem či kombem mě dokážou doběhnout lidi přes inzerát dodnes. proto když kupuji novou věc, beru si se sebou kamaráda, který útrobám zesilovače rozumí. mně bys prodal zesilovač soldáno i kdyby měl místo střev mobilní telefón. udělej si i obrázek o tom, kolik peněz ztratíš při následném prodeji... abys prodal slevit musíš, to je jasné. na tvém místě bych asi šel do bazarového fokusu. ty kytary nejsou za ty peníze zlé. po výměně snímačů a mechanik to mohou být slušné nástroje odpovídající dané cenové relaci (tyto věci seženeš z bazaru taktéž). ony ty nové kytary za 15tis. většinou taky nejsou žádná sláva. štěstí a asi i malinko umění je najít si tu svou klidně i za pár tis. za mě bazarový fokus (pokud netrváš na udaném tvaru)
reason

Příspěvek od reason »

ještě jsem zapomněl napsat, že je asi celkem zbytečné řešit, jestli koupit fokus nebo bach apod. ale to je čistě můj neověřený postřeh. na bach jsem nikdy nehrál, takže těžko soudit. jde o to, že někdo má zkušenost takovou, druhý zas makovou. jinými slovy polovina lidí ti tu bude fokus vymlouvat, druhá polovina zas schvalovat. kup to, co se ti bude zdát, že má pěkný zvuk a taky je nutné, aby ti sedla do pracek i na tělo :P
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Pro začátek bych chtěl zůstat v týhle cenový kategorii , trochu se toho bazaru bojim, ale zkusim se mrknout. Ale chtěl sem spíš vědět jak s tim kombem, abych měl zvuk aspoň trochu totožnej s tou muzikou co chci hrát, jestli koupit modelingový kombo např. Fender Mustang nebo normální tranzistorový kombo, ke kterýmu bych asi musel dokoupit efekty....moc se v tom právě nevyznám. Jde mi o to abych něco nekoupil a pak bych měl úplně jinej zvuk, než kterej bych chtěl, jestli mi rozumíš. Ale každopádně díky za radu :)
sebous

Příspěvek od sebous »

Napiš odkud jsi a můžem se podívat jestli někdo něco neprodává poblíž místa kde bydlíš.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Žatec - Ústeckej kraj
sebous

Příspěvek od sebous »

Na bazaru jsou nějaké squier telecastery z Prahy, ale pokud se toho bojíš tak klidně toho squiera vem z nějakých hudebnin+si tu kytaru nezapomeň vyzkoušet jestli se ti na ni dobře hraje :)
Já myslím žes vybral dobře. :)
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, Mustanga 1 jsem měl a podle mě bys z toho ty Stony dokázal dostat (samozřejmě s rezervou danou tranzistorem), jeho výhodou je, že nakroucení zvuku není omezeno jen na poťáky ns bedně, ale zvuk se dá dopodrobna konfigurovat v software FUSE, které se s Mustangem dodává. Občas bývá i na bazaru.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Díky moc pánové, přesně tohle sem chtěl slyšet :D
reason

Re: Výběr komba do 2500 - začátečník

Příspěvek od reason »

DannyV píše:Pro začátek bych chtěl zůstat v týhle cenový kategorii , trochu se toho bazaru bojim, ale zkusim se mrknout. Ale chtěl sem spíš vědět jak s tim kombem, abych měl zvuk aspoň trochu totožnej s tou muzikou co chci hrát, jestli koupit modelingový kombo např. Fender Mustang nebo normální tranzistorový kombo, ke kterýmu bych asi musel dokoupit efekty....moc se v tom právě nevyznám. Jde mi o to abych něco nekoupil a pak bych měl úplně jinej zvuk, než kterej bych chtěl, jestli mi rozumíš. Ale každopádně díky za radu :)
není vůbec zač. z mé strany je to o debatě, ne o radách. na to jsou tu jiní. co se mi líbí je, že máš jasnou představu o zvuku. když jsem začínal hrát po akustice na elektriku, tak jsem tyhle věci vůbec neřešil. pro mě byl podstatný gain a volume a tím to zhaslo. myslím si, že do budoucna si stejně budeš hledat nějaký ten svůj zvukový výraz. ne proto že se to říká nebo nedej bože musí, ale proto, že se v něm budeš nejlépe cítit a vidět :) na druhou stranu to přejímání zvuků od našich idolů stejně nakonec vede k vlastní cestě, čímž samozřejmě nechci tvrdit, že je to špatně. právě naopak. diskutovat tedy např. o malém bazarovém lampovém kombíčku by teď stejně bylo zcestné a v tuto chvíli to ani nepovažuji za podstatné. s tím fenderem tedy souhlasím, ale s kytarou ne. já bych koupil alespoň jednu věc z bazaru (podle stavu, ceny a kvality) a druhou tedy novou. i kdybych na bazaru ušetřil tisíc kč, můžu je investovat do druhé položky. v těchto cenových kategoriích se podle mě spíše vyplatí investice do komba než do kytary. to je vlastně jediná věc, proč tu neustále tahám ten bazar.

není to ta tvoje???
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

čistě pro představu, namátkou z první řady:

atd. atd.
hodně z toho (nemyslím teď konkrétně výše uvedený výčet!!!! :!:) budou opravdu plečky, ale o tom to je i u kytar za xxx tisíc...
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Jo máš pravdu, je to zrovna ona. Zkusim se na pár inzerátů ozvat a uvidím, ale jak říkám, moc se mi bazaru nechce, protože to právě budou plečky a když budu muset koupit nový snímače, tak se mi ta cena vyšplhá stejně. Mám nějakou tu představu zvuku, kterej mě na poslech baví ale určitě chci zkoušet i jiný, to je samozřejmost :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak pokud se na bazaru objeví nějaký ten squier tak tam to vyloženě průšvih asi nebude, špatné by nemuseli být třeba ani bachy nebo fokusky, třeba tahle vypadá moc hezky, ale to mahagonové tělo to od klasického telecího zvuku asi posune jinam http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum na fokusu je teď akce na tohle bílé telátko, které by taky nemuselo znít špatně http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... ,12,!P,293

ten fendřík má výhodu toho nastavování přes PC jak psal filo nebo potom klasika roland cube na ten rozjezd, nebo kdyby ti zbyly prachy tak nějaká malá lehce crunchnutá lampička by myslím na ty stouny byla fajn
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Díky, zvážim to. Ty fokusy nevypadaj špatně, sám mám elektroakustiku od Fukusu a celkem dobrý.
reason

Příspěvek od reason »

DannyV píše:ale jak říkám, moc se mi bazaru nechce, protože to právě budou plečky a když budu muset koupit nový snímače, tak se mi ta cena vyšplhá stejně.
a pokud koupíš tu samou kytaru jako novou ještě za vyšší cenu než na bazaru, tak ty snímače mít vyměněné budeš? neblázni. vyhodíš peníze z okna. kdyby to šlo, tak pod ním stojím místo obchodníků já :lol: navíc myslíš, že ti v obchodě nemůžou prodat plečku (obzvlášť když začínáš a v této cenové relaci, kdy nejde o to, aby nástroj hrál tak, jak má, ale o to, aby firma uspokojila poptávku po levných nástrojích)??? podle mě za tuto cenu není možné masově vyrobit kvalitní kytaru. to že z 50 hraje 5 je irelevantní. z kolika myslíš, že budeš vybírat? proč se bojíš bazarové kytary? pokud se má zkroutit do preclíku, nezabráníš tomu ani u nové ani u staré kytary (tady je riziko menší). podle mě by bylo nejlepší koupit tele, které už má něco za sebou. bratranec je na střední, takže nemá peníze. dotáhl domů stagga na odzkoušení za "perfektní" cenu. nejsem žádný kytarář, ale můžu říct jedno: ještě že jsem jel kolem. děs.

tady - fenderstratocaster z roku 1975 za 45 tisíc...

dobré dřevo s dobrou péčí vydrží věky...
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Asi máš pravdu, možná po těch bazarech mrknu. Na stagg bych třeba ani nekoukal. Do první kytary nechci zatim vrážet velký prachy, to spíš až časem, tohle budu mít jenom tak na doma.
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Tak ozval sem se na pár inzerátů, ale nevím jak poznat jestli kytara hraje správně jak má, nebo jestli je vadná, mohli by prosím někdo poradit?
sebous

Příspěvek od sebous »

Už se to tu párkrát řešilo :)
No když se koukneš na krk tak by měl být rovný (tím nemyslím hmatník, ten rovný není). Když ji budeš zkoušet tak poslouchej jestli někde něco nedrnčí, zyhýbej všema poťákama a přepínačema :) Taky přejeď po krku jestli někde nepřečnívá nějaký pražec a prostě zkoušej jestli ti sedne. Když jo tak nemáš co řešit.
DannyV

Příspěvek od DannyV »

Super, díky, sám sem zvědavej jak to dopadne, bazary nemám rád :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“