Orange Crush 15R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Orange Crush 15R

Příspěvek od Adys301 »

je to dobré kombo ? dal bych do něj Celestion super 8. je na aukru počítám že se vydraží cca za 1200 kč. máte s ním někdo zkušenost ?
Obrázek
woro90-1

Re: Orange Crush 15R

Příspěvek od woro90-1 »

Podle mě půjde výš. A je to obyčejný levný tranďák, zaměřený hlavně na vzhled. Není to tak špatné jako u Marshallu, ale rozhodně žádný zázrak.
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

jestli to překročí 1200 tak si raději koupím roland cube 15x co je na bazaru nebo si počkám na micro cube. protože zvuk mého komba je strašně ostrý. když si to dám do sluchátek tak je to neposluchatelný, teď mám basy 10 a výšky na 7 středy na 0, je to už u něco lepší. zkoušel jsem i jiná nastavení ekvalizéru a gainu ale nic moc. možná je to snímačema v kytaře, vůbec nevím. kytaru nemám vyzkoušet na ničem jiným.

nebude to třeba reprákem ?
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Když se to nedá poslouchat ve sluchátkách, určitě to bude reprákem :lol: Vliv kytary zjistíš snadno - zahraješ si s ní i na něco jiného, co víš jak zní.
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

joj zas píšu kraviny :D :oops:

bez zkreslení mi to zní příjemně. a když si dám BOSS turbo distortion tak to jen ohavně bzučí a nehraje vůbec .. efekt je v pořádku, na mým druhým kombu hraje v pohodě.

četl jsem, že headliner má špatné snímače, na bazaru je MEC humbucker velikosti singlu za 400, možná by to pomohlo ..

ale nechci tu svinit sekci pro komba kytarou a snímačema, takže bys se to mělo řešit v UG
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nemáš ten distortion moc nahlas? Tranďákům většinou boostování moc nesvědčí :wink:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud to bereš podle výstupu na sluchátka tak ten v takhle levném kombu bude znít naprd, protože tam asi určitě nebude žádná simulace repra nebo tak, prostě to jen pošle zkreslenej zvuk z kytary do sluchátek. Pokud bys chtěl hrát primárně do sluchátek tak bych se zaměřil spíš na nějakého PODa nebo kytaru píchnout do PC a nějaký SW, to ti dá určitě větší variabilitu na nastavení zvuku příjemnějšího pro uši. Jinak ten orange je pěkná stylovka, ale ve všem ostatním je to jen malý tranďák. Asi by byl lepší nějaký ten Roland, který je v těhle kategoriích pro domácí účely asi nejlepší :wink:

PS: ale třeba jen plácám, nehrál jsem ani na orange ani na rolanda, ted nemam ani vlastní aparát a než abych něco kupoval za 1500 tak hraju přes pc nebo nasucho a šetřím dál
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

woro90-1 píše:Nemáš ten distortion moc nahlas? Tranďákům většinou boostování moc nesvědčí :wink:
mám ho na 5, někdy na 7.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“