Nandavání strun
Pravidla fóra
Nandavání strun
Ahoj, potřebuju poradit s navazováním strun u Ibanez rg270(samozřejmě jsem už teorii a vše četla a pár strun už jsem v životě taky vyměňovala) asi jsem úplně "blonďatá", ale nemůžu přijít na to, kde se to provlíkává u kobylky. U předešlé kytary jsem neměla problém to se provléklo zadem v pohodě. Takže jestli někdo máte radu, odkaz či návod sem s tím..
díky moc
díky moc
Re: Nandavání strun
Asi to provlíkneš tam, odkud jsi vytáhla původní strunu 
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Na RG 270-ke sa struny neprievliekajú. Aspoň na tej mojej sa neprevliekali. Na strune treba odstrihnúť tú hlavičku a strunu treba samotnú upnúť do kobylky tými malými čiernymi kameňmi a skrtukou.
-
John M. William
Uštípneš ten konec (ten, který třeba drží strunu v tělu strata, nevim jak jinak to popsat), povolíš šroubek na kobylce, dáš tam tu strunu z té strany, odkud jsi uštípla ten konec, šroubek utáhneš a pak už je to stejné jako u ostatních kytar.
minibb - tak FR je něco jiného než strat, kde se to provlíká krz tělo. Přemýšlej trochu než něco napíšeš.
minibb - tak FR je něco jiného než strat, kde se to provlíká krz tělo. Přemýšlej trochu než něco napíšeš.
Naposledy upravil(a) John M. William dne 1.12.2011 16:33, celkem upraveno 1 x.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
imho se neprovleka. zasunes konec a zatahnes.
edit: John a Ivan byli rychlejsi
edit: John a Ivan byli rychlejsi
Naposledy upravil(a) Paris dne 1.12.2011 16:33, celkem upraveno 1 x.
jen nevyndej všechny struny najednou . nebo ti tak kobylka vypadne ...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
John M. William
Tak ono by se to nemělo dělat vůbec kvůli krku..core88 píše:jen nevyndej všechny struny najednou . nebo ti tak kobylka vypadne ...

No jasný ale přesně tůto sem udělal já když sem poprvý měnil struny na svojí Ibanezce ...John M. William píše:Tak ono by se to nemělo dělat vůbec kvůli krku..core88 píše:jen nevyndej všechny struny najednou . nebo ti tak kobylka vypadne ...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
John M. William
Myslim, že timhle si prošel každý..core88 píše:No jasný ale přesně tůto sem udělal já když sem poprvý měnil struny na svojí Ibanezce ...John M. William píše:Tak ono by se to nemělo dělat vůbec kvůli krku..core88 píše:jen nevyndej všechny struny najednou . nebo ti tak kobylka vypadne ...

- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
A kdyz budu potrebovat vycistit hmatnik, nebo dokonce prebrousit prazce, tak co? To se se strunama dela hodne spatne.John M. William píše:Tak ono by se to nemělo dělat vůbec kvůli krku..core88 píše:jen nevyndej všechny struny najednou . nebo ti tak kobylka vypadne ...
Hraju výhradně na šrot.
Není potřeba uštípávat tu kuličku na konci jen strunu provlíkneš obráceně a zkrátíš ji na konci, kde ji zamykáš do tremola. Tento postup ocení zejména Ti, kteří mají děti. Je to prevence propíchanej prstů a vypíchlejch očí. Já to mám takhle.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Pokud nemáš sadu, kde jsou ovinuté struny na konci neovinuté. Tam budeš muset stejně stříhat.
Zamykám to přes vinutí a funguje to v pohodě.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Tak asi když bude sundavat strunu, tak bude muset povolit ty kameny, který to držej takže jí to dojde ne?John M. William píše: minibb - tak FR je něco jiného než strat, kde se to provlíká krz tělo. Přemýšlej trochu než něco napíšeš.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Nó dík za rady, už jsou struny převázaný správně 
-
John M. William
Tak nepřebrušuješ pražce každý měsíc ne?Abu píše:A kdyz budu potrebovat vycistit hmatnik, nebo dokonce prebrousit prazce, tak co? To se se strunama dela hodne spatne.John M. William píše:Tak ono by se to nemělo dělat vůbec kvůli krku..core88 píše:jen nevyndej všechny struny najednou . nebo ti tak kobylka vypadne ...

- Abu
- Kontaktovat uživatele:
A myslis ze za tech 10 minut se sundanejma strunama se tomu krku neco staneJohn M. William píše: Psal jsem to k dotazu, k výměně strun. A netvrď mi, že nemůžeš vyčistit hmatník aniž bys sundal všechny struny.
Radsi si ten hmatnik cas od casu pohodlne a dukladne vycistim bez strun. Svoji "nejstarsi" elektriku mam od roku 1995 a zatim si na tohle zachazeni nestezovala.
Neco jineho by asi bylo sundat struny a nechat kytaru 3 mesice lezet bez povoleni vyztuhy krku.
Hraju výhradně na šrot.
No já svoji první elektriku restauroval a tenkrát internet nebyl a nevěděl sem nic a krk sem měl sundanej asi 2 měsíce bez nějakýho povolení výztuhy a nic mu to neudělalo a to byla neznámá kytara z bazaru za 3500kč
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ale asi pak trvalo par dny/tydnu po natazeni strun nez se prohnuti krku usadilo??
Hraju výhradně na šrot.