Effect Loop
Pravidla fóra
Effect Loop
Ahojte, mal by som taku otazku, ze co poviete, ma "zmysel" cely pedalboard (wah, overdrive, phaser, behringer gdi preamp) napojit na effect loop, a gitaru rovno do amp? Nemam s tym skusenosti. Vase pryspevky vopred vam dakujem!
Re: Effect Loop
Zkus a uvidíš, jakej to bude mít zvuk, jinak z vlastní zkušenosti můžu říct, že wah mám napojenej preampev v hlave, pac v loopu se mi nelibi, ale chce to vyzkoušet, co kde ti sedi. Pokud se nepletu, tak do efektu vychazi zvuk z preampu přímo té hlavy a po navraceni uz se jen zesiluje. Ale dost lidi to ma treba kombinovane (neco pred preampem, neco v loopu).
overdrive bych si do FXloopu nedával ale šoupnul ho mezi kytaru a zesík 
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Některé efekty se chovají lépe ve smyčce, jiné před preampem. Chce to vyzkoušet. Existují jistá doporučení, ale nakonec je to vždy o alchymii mezi konkrétními kusy dané výbavy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
K cemu pouzivas ten Behringer?
Co to je za amp? Obecne odpovedi jsou v tomto pripade ponekud liche.
Muzes zkusit zapojeni kytara-wah-overdrive-Behringer-phaser-return loopu a nepouzivat predzesilovac aparatu.
Co to je za amp? Obecne odpovedi jsou v tomto pripade ponekud liche.
Muzes zkusit zapojeni kytara-wah-overdrive-Behringer-phaser-return loopu a nepouzivat predzesilovac aparatu.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na každém... jsou jistá pravidla, které se dodržují... třeba delay se dává do efektové smyčky, ale třeba někdo ho tam nedává protože se mu líbí jak to pracuje před aparátem, chce to zkoušet, taky jsem měl ve smyčce synth wah od digitechu a dělal tam strašnej humbuk... tak jsem ho dal před kytaru, ale před kvákadlo, tam to taky nebylo ok tak jsem ho šoupl až za kvákadlo... ale to jsou už takové všemožné kombinace, kde záleží na každém kytaristovi zvlášť, podle toho co chce s kytarou a aparaturou dělat 
Na co používáš ten Behringer GDI? Jako preamp? Má přece i speaker simulaci a je určený spíš pro hraní přímo do mixu a PA, než před zesilovač s repro. Jestliže ho využíváš jako preamp, můžeš obejít preamp v zesilovači (jak píše Klobasnik) a jít rovnou do returnu smyčky. Jinak z těch krabiček, co máš, můžou jít všechny před preamp (tj. i ten GDI), phaser, byť je to modulační efekt, se před zkreslením chová dobře (podobně jako wah).