teda kromě thomanna kde se takovou položku objednavat nevyplatí - http://www.thomann.de/cz/gibson_trussro ... _keylp.htm
Klíč na seřízení krku (truss rod) u Gibson Les Paul
Pravidla fóra
Klíč na seřízení krku (truss rod) u Gibson Les Paul
nevíte někdo kde sehnat klíč na seřízení krku tzv. TRUSS ROD . jedná se o šestihrannou matici, které se vyskytuje u Gibson kytar. Myslel jsem si že krk si vpohodě seřídím doma imbusem a zjistil sem že musím sehnat klíč který k sehnání u nás není - kytary.cz, audiotek.cz - všichni prodejci si navíc myslím že je tam imbus.... 
teda kromě thomanna kde se takovou položku objednavat nevyplatí - http://www.thomann.de/cz/gibson_trussro ... _keylp.htm
Re: Klíč na seřízení krku (truss rod) u Gibson Les Paul
a voříšek z goly by se tam nevlez ? jestli je ta matka metrická tak by tam měl jít ale jestli je palcová tak si budeš muset sehnat buď palcovej voříček nebo ten "spešl" klíč
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

jak poznám že je metrická nebo palcová? na thomannu udavaji nejakych 8,3mm .... nevim... diky 
jestli máš posuvku (šupleru) tak změř jak sou daleko od sebe rovnoběžný hrany na tý matce . když budou mít 8mm nebo pár desetinek mín tak je to metrický a když to bude mít těch 8,3 tak to bude bude v palcích .
edit : zkus ten osmičku oříšek když ho tam dostaneš tak to stim pude
a nebo když by si natrefil na palcovou golu tak tak by to měl bejt ořech 5/16"
edit : zkus ten osmičku oříšek když ho tam dostaneš tak to stim pude
a nebo když by si natrefil na palcovou golu tak tak by to měl bejt ořech 5/16"

Ano, je to 5/16 palce, což je 7,94 mm.
Já používám osmičku oříšek z malé goly. Vnější průměr oříšku je 12 mm (větší tam nenasunu - ta vyfrézovaná drážka v hlavě je pro 12 mm tak akorát).
Já používám osmičku oříšek z malé goly. Vnější průměr oříšku je 12 mm (větší tam nenasunu - ta vyfrézovaná drážka v hlavě je pro 12 mm tak akorát).
Měl jsem stejný problém u Taylora. Oříšek z goly se tam nevešel, resp. nástavec, klíč musela být "fajfka" (byl v hlavě). Poslali mi ho zadarmo !!! z Dowiny na Slovensku, kde jsem kytaru koupil..
Buď sehnat palcový oříšek a navařit, ale já bych si ho za ten pakatel objednal.
Tomann píše 8,3, takže 8 tam nedá, 9 se protočí a nevejde se do vybrání v hlavě!
Buď sehnat palcový oříšek a navařit, ale já bych si ho za ten pakatel objednal.
Tomann píše 8,3, takže 8 tam nedá, 9 se protočí a nevejde se do vybrání v hlavě!
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
5/16 palce, je 7,94 mm. takže tam máš 0,36 mm vůli ...shoooter píše: Tomann píše 8,3, takže 8 tam nedá, 9 se protočí a nevejde se do vybrání v hlavě!
zkusil bych to jak píše MilanT 8mm vořech z malý Goly a když se vleze do vybrání tak to snim pude ...

- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sivčák na slovensku to měl. Podívej se na http://www.sollerguitars.com/
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Máš pravdu, je to tady - http://shop.sollerguitars.com/product_i ... e/i-8.htmlSmrťokvítek píše:Sivčák na slovensku to měl. Podívej se na http://www.sollerguitars.com/
Tohle jsem nepochopil. Když Thomann píše, že rozměr oříšku je 8,3, tak ho nenasunu na menší hlavu šroubu 8Tomann píše 8,3, takže 8 tam nedá,
Naposledy upravil(a) MilanT dne 21.12.2011 20:13, celkem upraveno 1 x.
super díky -zkusím se snima nějak spojit..
stejně mě nejde na mozek proč se taková základní věc tak blbě unás shání...
stejně mě nejde na mozek proč se taková základní věc tak blbě unás shání...
Rychlejší by bylo možná skočit do OBI nebo do nejbližšího železářství a koupit si tenhle šroubovák s oříškem.
Ale třeba to bude levnější ze Slovenska, netuším.

Ale třeba to bude levnější ze Slovenska, netuším.
Máš pravdu, je to 5/16, ono udávat rozměr palcového klíče v mm, a ještě ne přepočtem, ale měřením, je pěkná prasárna.core88 píše:5/16 palce, je 7,94 mm. takže tam máš 0,36 mm vůli ...shoooter píše: Tomann píše 8,3, takže 8 tam nedá, 9 se protočí a nevejde se do vybrání v hlavě!
zkusil bych to jak píše MilanT 8mm vořech z malý Goly a když se vleze do vybrání tak to snim pude ...
Každopádně Taylor tam měl tak málo místa, že fajfka musela být vzadu zůžená jako na obrázku

takže oříšek ani náhodou, a ani po navaření.
Myslím, že ani ten od Thomanna a Sivčáka bych tam nedostal. Tak pozor.
u Sollera to vyjde s poštovným na 100Kč, což by by vyšlo jako ten šroubovák v OBI
ale jde spíš o to jestli to bude fungovat... zkusím jim napsat vypadají že dělají do kytar
U Taylora nevím, ale u Gibson SG i LP mám vyzkoušeno tohle (opakuji, že vnější průměr oříšku mám 12mm):

Orig. Gibson klíč má vnější průměr 10.5 mm, a je to dost natěsno.
Ten "váleček" je 17 mm dlouhý.
Dřív je dávali ke všem novým kytarám, teď už ne - šetří ..
I´m wheels... movin´wheels
- ...EDGE...
Jono, ja bych si teda za ten luxus klidne priplatil potapanych 50 korun..Tonda píše:Orig. Gibson klíč má vnější průměr 10.5 mm, a je to dost natěsno.
To nemusí být pravda, že šetří.Tonda píše: Dřív je dávali ke všem novým kytarám, teď už ne - šetří ..
Klíč u kytary = lidi se v tom vrtají = zvýšený počet reklamací (neoprávněných). Tak mi to vysvětlila Dowina (tenkrát výhradní dovozce pro ČR a SR), a něco na tom asi je.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Na tom něco bude ale slušný obchodník by měl dát klientovi vybrat - nástroj včetně servisních pomůcek a úpravu záručních podmínek ve smyslu takovýchto zásahů, nebo holý nástroj a full záruční servis.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Z tohohle důvodu to dělá Martin.. navíc má tu matku pěkně utopenou aby to ztížil.shoooter píše:To nemusí být pravda, že šetří.Tonda píše: Dřív je dávali ke všem novým kytarám, teď už ne - šetří ..
Klíč u kytary = lidi se v tom vrtají = zvýšený počet reklamací (neoprávněných). Tak mi to vysvětlila Dowina (tenkrát výhradní dovozce pro ČR a SR), a něco na tom asi je.
U akustik, no dejme tomu (většinou vyšší dohmat),
ale u elektrický kytary je to úplnej nesmysl, aby si člověk "nesměl" seřídit prohnutí krku,
a to se nedá v žádnym případě brát jako neoprávněný zásah,
přece nebudeme běhat ke kytarářům s každým prdem
EDIT
Teď ještě čtu co píše Atkins .. no to by dotaženo ad absurdum mohlo za chvíli znamenat, že si sám nesmíš vyměnit struny, abys nepřišel o záruku
Přece od toho tam ta možnost seřízení je, aby si to majitel podle potřeby (struny, vlhkost) doladil.. a když se na to (poprvé) necítí, tak si to nechat ukázat a udělat.
I´m wheels... movin´wheels
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No jo, říká se tomu amerikanizace-debilizace, za chvíli to bude tak, že si "klient" nebude umět ani ty struny vyměnit!!!!
A některé zdejší posty tomu výrazně nasvědčují. (nemám tak úplně na mysli tento thread)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..