Nákup baritonky nebo sedmistrunky 25000 kč
Pravidla fóra
Nákup baritonky nebo sedmistrunky 25000 kč
Zdravím pánové
Chtěl bych se vás zeptat na názor chtěl bych investovat do 25 000 Kč na nákup baritonky nebo sedmy jenom se nemůžu furt rozhodnout co a jak na 100% . Jsem u nás v hudebninách domluvený že mě 2 kytary pošlou na zkoušku tak jaké byste poradili . Mám 2 horké koně baritonku prs mika mushoka nebo apex 2 sedmu od munkyho , tak jestli máte nějaké zkušenosti s těmi kytarami tak sem s nima prosím nebo celkově info k této problematice , co byste mohli zmínit a považujete za důležité. Samozřejmě , že hlavní bude jestli mě víc bude sedět při hraní sedma nebo baritonka atd. rozdíly jsou mi také jasné , jde mi hlavně o zvuk který by pasoval lépe pro nu metal na domácím hraní - tenhle topic je čistě spekulativní a rád bych od vás slyšel nějaké postřehy , jestli máte. Už jsem si tu i četl všechny topicy o sedmách a baritonkach tak něco už taky mám v hlavě ale jde mi o to hlavně co byste si vybrali spíše zvuk se mi líbí od obou co jsem zmínil , ale třeba doporučíte jinou střelu , která mě totálně překope moje představy.
Díky předem za odpovědi.
PS: To Mckozias: sory , že jsem se ted ty 3 tydny neozval, ale měl jsem tahanici s prací, ale nakonec mi to vyšlo + dalších x věcí o kterých se tu raději nebudu zmiňovat , tak jestli to bychom se mohli někdy slézt, dej vědět. Též bych byl rád kdybys měl čas to se mnou pak testnoust ty kytary.
Chtěl bych se vás zeptat na názor chtěl bych investovat do 25 000 Kč na nákup baritonky nebo sedmy jenom se nemůžu furt rozhodnout co a jak na 100% . Jsem u nás v hudebninách domluvený že mě 2 kytary pošlou na zkoušku tak jaké byste poradili . Mám 2 horké koně baritonku prs mika mushoka nebo apex 2 sedmu od munkyho , tak jestli máte nějaké zkušenosti s těmi kytarami tak sem s nima prosím nebo celkově info k této problematice , co byste mohli zmínit a považujete za důležité. Samozřejmě , že hlavní bude jestli mě víc bude sedět při hraní sedma nebo baritonka atd. rozdíly jsou mi také jasné , jde mi hlavně o zvuk který by pasoval lépe pro nu metal na domácím hraní - tenhle topic je čistě spekulativní a rád bych od vás slyšel nějaké postřehy , jestli máte. Už jsem si tu i četl všechny topicy o sedmách a baritonkach tak něco už taky mám v hlavě ale jde mi o to hlavně co byste si vybrali spíše zvuk se mi líbí od obou co jsem zmínil , ale třeba doporučíte jinou střelu , která mě totálně překope moje představy.
Díky předem za odpovědi.
PS: To Mckozias: sory , že jsem se ted ty 3 tydny neozval, ale měl jsem tahanici s prací, ale nakonec mi to vyšlo + dalších x věcí o kterých se tu raději nebudu zmiňovat , tak jestli to bychom se mohli někdy slézt, dej vědět. Též bych byl rád kdybys měl čas to se mnou pak testnoust ty kytary.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nákup baritonky nebo sedmistrunky 25000 kč
cus, vpohode....hele za ty prachy bych dost premyslel o LTD SC-607, myslim ze na to co hrajes bude sedet akorat 
http://www.audiotek.cz/product-24793-ltd-esp-sc607b-blk
je to sedmicka a navic barytonka
EDIT: noa pokud bys bral z bazace, prihod dva litry a kup todle.. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
a mas nejvic numetal kytaru co se vyrabela
http://www.audiotek.cz/product-24793-ltd-esp-sc607b-blk
je to sedmicka a navic barytonka
EDIT: noa pokud bys bral z bazace, prihod dva litry a kup todle.. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
a mas nejvic numetal kytaru co se vyrabela
- DL
- Kontaktovat uživatele:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Díky za tipy tu esp od carpentera objednám s tou od mushoka at vidím rozdíly v hratelnosti mezi 6 a sedmou jenom se bojím jaký bude rozdíl na hře s delším krkem a taky rozdíly v pražcích tedy šírce. No uvidíme každopadně odzkouším. Jinak podlazovat bych chtěl i do drop c a bojím se jak na te barytonce jinak všechny typy podladění mimo standardu bych využil. Nejčastěji asi a-tuning pro korny. A chcu at ta kytara ma hlavně pevnou kobylu at to nemusím seřizovat
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud na sedme naladis A standart tak potom jen staci tlustou E strunu podladit o ton a mas drop C (a navic budes mit dole A)
A korn hrajou v A-standard? Já se zatím setkal většinou s H-standard nebo drop A
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
korn maji snad 99% veci v A standart, jeden nebo dva songy jsou v Ais...tez jsem videl vice zapisu, ze to bylo treba v A dropu, asi aby se to snadneji hralo, ale origo bude ve standartu, alespon co jsem videl z live videi apod
prijde mi ze ESP/LTD maji fakt dobry standard, minimalne proti ibanez. treba to odkazovany RG ma uplne napytel snimace, ten carpenter ma v zakladu mnohem pouzitelnejsi. stredovy HB je mozna pro nekoho nezvyk, mne se to ale libilo moc
K7/Apex jsou dost divny kytary, teda zejmena v tom ze maji superslabe keramicke snimace (slabsi nez singly na mym am. std stratu) a hoodne vykrojene stredy. Jistou dobu se mi to libilo, ale uz bych si to znovu nekoupil. Zni to sice zajimave, ale je potreba bud necim dokopavat (coz je stejne u podladeni bezna praxe) nebo mit poradny zesilovac ze ktereho to jde vykroutit. treba s osmistovkou si to moc nesedi 
mam ted doma doposud neidentifikovatelny LTD nebo ESP (sazim spis na LTD, ale je to fakt zvlastni kousek) ktery hraje lip nez K7 kterou jsem mel pred par lety. na hlave neni nic krome krytky ESP, ani zadne seriove cislo. krk je sroubovany javor s palisandrovym hmatnikem, vykladani rika H-207. to odpovida i zminovanemu LTD podle katalogu, jenze ta ma mit telo z olse s jasanovym topem a tohle je z zatim nezjisteneho jednoho druhu dreva (dva kusy, podle znameho truhlare to vypada jako orech). pristi rok do nejake sedmicky od ltd chci urcite jit
jinak to mushok PRS me taky zajima, jeste jsem se s nim nikde ale nesetkal. znam cloveka ktery ma mushok signature od ibanez a ta kytara hraje neuveritelne.
mam ted doma doposud neidentifikovatelny LTD nebo ESP (sazim spis na LTD, ale je to fakt zvlastni kousek) ktery hraje lip nez K7 kterou jsem mel pred par lety. na hlave neni nic krome krytky ESP, ani zadne seriove cislo. krk je sroubovany javor s palisandrovym hmatnikem, vykladani rika H-207. to odpovida i zminovanemu LTD podle katalogu, jenze ta ma mit telo z olse s jasanovym topem a tohle je z zatim nezjisteneho jednoho druhu dreva (dva kusy, podle znameho truhlare to vypada jako orech). pristi rok do nejake sedmicky od ltd chci urcite jit
jinak to mushok PRS me taky zajima, jeste jsem se s nim nikde ale nesetkal. znam cloveka ktery ma mushok signature od ibanez a ta kytara hraje neuveritelne.
Díky moc za vyčerpávající názor kinxi , já jsem si toho mushoka prs oblíbil taky podle zvuku , jak jsem byl v praze slyšel jsem borce na ní hrát v hudebninách, a bylo to super, muj problém je , že to chcu pouze na doma a ne samozřejmě na lampu. tak pokud to co tvrdíš o apexu , tak na ní kašlu a nebudu si ji posílat na zkoušku. Už jsem se tu radil s mckoziasem a můžu si do hudebnin (tak jsem domluvený poslat 2 kytary) . Jaké by sis vybral na ten styl a požadavky atd. co jsem tu psal. Já chtěl LTD. PRS od carpentara a toho mushoka. Máš nějaký jiný tip. Chtěl bych si i odzkoušet delší dobu hru a rozdíly v hraní na 6 a 7 strunce. Jenom se bojím šíři těch pražců.
Malá chybka myslel jsem samozřejmě ESP LTD.
treba by ti sednul, ale mel jsem v ruce vic kusu apex1/K7 a vsechny mely ten vykrojeny charakter. nektery hraly lip (vetsi sutain, bohatsi zvuk), nektery zas min
zajimavy bylo ze ty lepsi kusy byly tezsi, i kdyz to podle me nema zadnou spojitost se zvukem.
hrani na barytonku a sedmistrunku je proste o necem jinem, sedmicka ti da urcite vice moznosti, barytonka zase ma delsi menzuru. kdybych hral jen ropovody tak asi pujdu do barytonky, jenze ja mam rad barvy a blbosti ve vysokych polohach takze jsem spis sedmickovej
ten carpenter 607 bude urcite zajimava kytara, ale jeste jsem ji nemel v ruce. 207 ktera se mi zatim dostala do pauzouru me moc mile prekvapila, stejne tak ten h 207 kterej ted mam pujcenej.
hrani na barytonku a sedmistrunku je proste o necem jinem, sedmicka ti da urcite vice moznosti, barytonka zase ma delsi menzuru. kdybych hral jen ropovody tak asi pujdu do barytonky, jenze ja mam rad barvy a blbosti ve vysokych polohach takze jsem spis sedmickovej