Statesman Quad 40W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
med

Statesman Quad 40W

Příspěvek od med »

Jak zlepšit zvuk-výměna repra,lamp,krabkama apod.,zkušenosti?
Zvuk se mi zdá moc do basů eq. reaguje ,,vlažně,,.
Zkreslení bych potřeboval přidat.
Naposledy upravil(a) med dne 18.01.2012 13:34, celkem upraveno 1 x.
JohnyWM

Re: Statesman Quad 40W

Příspěvek od JohnyWM »

Jestli by nebylo lepší vyměnit celé kombo ...

počítej semnou:

Kvalitní repro - 3k
Přelampování - 1-2k
Kvalitní kreslítko od 3k
Kai

Příspěvek od Kai »

Malo gainu?

Moc basu?

Mno nevim, prvni hodit do servisu jestli tam neni neco v neporadku. Treba lampa v predzesu.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
grock

Příspěvek od grock »

Mám zkušenost pouze s Statesman Dual. Ze začátku jsem měl pocit, že má málo basů a moc gainu... :D Pak jsem zjistil, že korekce fungují trochu jinak oproti Tube edition a při střední "provozní" hlasitosti je vše trochu jinak. Doporučuji začít hledat systémem- korekce na 12h, méně gainu a víc volume a hraje to..podle kytary a rukou. Proč jiné kombo..? Tohle většinu Marshallů strčí do ...Já dnes hraji na korekce Bass 13h, Middle 12 a treble 10h a super...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
med

Příspěvek od med »

HM,mně to hraje jakžtakž v nastavení bass 9,mid.14,treb 10,gain 12,volume ale musí být k půlce,pak se to teda rozjasnilo,zítra ještě něco zkusím,jinak dík za radu...
med

Příspěvek od med »

Vyměnil jsem dvě elektronky na vstupu za Tesla ecc83...:idea:
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

med píše:Vyměnil jsem dvě elektronky na vstupu za Tesla ecc83...:idea:
A pomohlo to? Lebo ak to boli neaké staré kusy toto celé bolo asi zbytočné...
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
med

Příspěvek od med »

Pomohlo jaxviňa...
jbeagl

Příspěvek od jbeagl »

super zvuk jsem dostal po výměně malých lamp za TAD 7025 WA : http://www.hudebniraj.cz/kytary/lampy/l ... c83-12ax7a . byl jsem s kombem v servisu a zkoušely různé lampy - toto bylo super - mávnutí proutkem a zvuk jak z Marshall JCM rok 79.....

jo a ještě moje zkušenost - Statesman moc nemusí krabky a funguje buĎ Radial BigShot PB1, Power booster , ale ten dělá spíš konkrétní zvuk, který jde za rukou a zanechá barvu Statesmana nebo klasika - TubeScreamer - hlavně na sóla.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučil jsem ti dva posty, používej tlačítko Upravit...

Nicméně - jaké krabky si zkoušel, že říkáš, že si s nimi Statesman nerozumí? Na mě působí dojmem aparátu, který se naopak na hraní s efekty docela hodí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
med

Příspěvek od med »

...ty co jsem vyndal z preampu byly TAD,ale né Hyghgrade a ty koncové nevím co jsou zač,tak by mě zajímalo,co tam máš ty,já uvažoval o JJ el844 nebo JJ84,nevím jaký je ve zvuku rozdíl.
Co se týká krabiček,tak já přemýšlel o OCD,jinak mám ,,prznič,,TGD fuzz který očas zapnu(the great destroyer).Ještě zkusím vyměnit repro za Celestion,snad ho v pondělí budu mít.
jbeagl

Příspěvek od jbeagl »

myslím, že původně tam byly nějaké obyčejné TAD - říkají tomu servisní. za doplatek se tam dají dat ty premium. v konci mam čtveřici TAD EL84CZ či tak nějak.... na výměnu repro bych se vykašlal ... musel by to být nějakej hóch model, aby to bylo výrazně lepší. tento v kapele sedí a leze ven.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

med píše:Jak zlepšit zvuk-výměna repra,lamp,krabkama apod.,zkušenosti?
Zvuk se mi zdá moc do basů eq. reaguje ,,vlažně,,.
Zkreslení bych potřeboval přidat.
no ja toto kombo mam a čisty je naozaj krasny nieco jak fender bluesman,hall vyborný, štavu má ten aparátik taku čudnu,ja z toho najlepší zvuk vytlačim s line 6 POD tou najstaršou fazulou do koncáku fakt maso,inač tie črevá su tiež dáko čudne koncipovane,podla mna to neni aparat na nejake časté prenosy,nové tieto aparaty boli fakt drahe tuším niečo pod 30 tisíc českych penazí,ja som ho vymenil za robeny LP,v dnešnych dobach dost nepredajny aparat,valve king hra určite lepšie :shock: ja mam v koncaku funglovky elektro harmonix z gesu
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

med píše:...ty co jsem vyndal z preampu byly TAD,ale né Hyghgrade a ty koncové nevím co jsou zač,tak by mě zajímalo,co tam máš ty,já uvažoval o JJ el844 nebo JJ84,nevím jaký je ve zvuku rozdíl.
Co se týká krabiček,tak já přemýšlel o OCD,jinak mám ,,prznič,,TGD fuzz který očas zapnu(the great destroyer).Ještě zkusím vyměnit repro za Celestion,snad ho v pondělí budu mít.
podla mna ten reprak je tam dobry,celestion bude horši si myslim,ten reprak je vyrobeny na to kombo,ale šak potom poreferuj
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
med

Příspěvek od med »

Po výměně repra(Celestion v30)je zvuk průsvitnější,středy a výšky takové víc rockovější,leze mi to líp do ucha než Eminence-to si ale nechám do přídavného boxu.Koncové lampy jsou údajně Svetlany,ty určitě vyměním za JJ84(JJ844 mají nižší výkon o 25%)Niméně v tomto stadiu to hraje OK(na rock).
med

Příspěvek od med »

Po roce jsem tam zkusil dát Celestion classic lead a řekl bych,že to sedí jak p***l na hrnci.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“