Kurt cobain
Kurt cobain
objevil se tu nazor ze kurt cobain je nejhorsi slavnej kytarista. souhlasite s tim? ja myslim ze to neni daleko od pravdy...
Jo tak bohuzel hodne lidi jeho hrani nepochopilo ... misto aby poslouchali jeho texty a hlavne zpev, ktery byly nejzasadnejsim na te cele Nirvane, tak se nepochopitelne zamerili na jeho kytarovou hru ... on se ani moc nesnazil vyniknout v kytarovem umeni - proste hral jednoduse a stacilo mu to a uvedomoval si ze jsou lepsi a mel z nich respekt ... na druhou stranu jeho hra je pro nej typicka ... a ja si proste nedovedu K.C. predstavit jako virtuoze ... jeho hlas byl opravdu vyjimecny a hodne zpevaku mu to zavidi dodnes, je to druh zpevu, barva hlasu, ktera oslovila a poblaznila skoro celej mladej svet ... tim se zadny lepsi kytarista nemuze pochlubit.
Jiste nejaci se najdou, ale ti treba si jeste hlavu neprostrelili 
Obcas to i prehnal:
http://www.youtube.com/watch?v=3S-16jdsOF4
Ale tohle je tak nejak typicke:
http://www.youtube.com/watch?v=IqT90Nh8KFc
http://www.youtube.com/watch?v=3S-16jdsOF4
Ale tohle je tak nejak typicke:
http://www.youtube.com/watch?v=IqT90Nh8KFc
- an_albatross
Ale vez ze k ostatnim hudebnikum, ktere uznaval mel respekt(coz neni pripad Axla a van Halena...). To uz nekolikrat rikal v ruznych rozhovorech ... o lidech z okoli mel sice kontroverzni mineni, ale to kazdej clovek ma ...Jack/J píše:to wikxzen: no ja prave mluvim jen o jeho kytare... a jeho pisnicky mam docela rad a nepomlouvam je. jen jako jestli on by nakyho hendrixe zahral by me zajimalo.. a to ze mel respekt k ostatnim bych netvrdil ... cet sem celej jeho denik takze vim o cem mluvim.
Hendrixovu Star Spangled Banner (cast) zahral na Readingu 92 behem demolice.
no a jak se pozna nejlepsi kytarista? nezapomen, ze on byl vetsinou ponekud sjety a musel zpivat i docela na hlas narocne songy...
jeho kytara je pro nej typicka, rekl bych, ze nikdo nehraje a nehral jako on. jeho riffy jsou proste ikonou te doby. myslim, ze nejake sracky ve stylu kytaristu, kteri mysli jen na techniku ale ne na melodii, by ho nevynesly tam, kam se dostal... proste dal prednost pocitu pred stebetanim stupnic prokladanych triolama a flazolety a prave ten pocit je na hudbe to dulezite a je jedno jak technicky narocne se to zahraje... beatles, queen, nirvana apod. tady budou vzdycky, kdezto nejaky stýví vaj apod. muzou jit do prdele, protoze si na ne 15 let pote co prestanou hrat nikdo nevzpomene...
jeho kytara je pro nej typicka, rekl bych, ze nikdo nehraje a nehral jako on. jeho riffy jsou proste ikonou te doby. myslim, ze nejake sracky ve stylu kytaristu, kteri mysli jen na techniku ale ne na melodii, by ho nevynesly tam, kam se dostal... proste dal prednost pocitu pred stebetanim stupnic prokladanych triolama a flazolety a prave ten pocit je na hudbe to dulezite a je jedno jak technicky narocne se to zahraje... beatles, queen, nirvana apod. tady budou vzdycky, kdezto nejaky stýví vaj apod. muzou jit do prdele, protoze si na ne 15 let pote co prestanou hrat nikdo nevzpomene...
- Alexi_Laiho
- Hrrrnec!
- Kontaktovat uživatele:
Nirvana byla jedinečná, hlavně jejich elektroakustický koncert se mi líbí, je to krása, tady jedno video http://youtube.com/watch?v=w5vXdbGtzLI všimněte si jak Kurt jebne Bodygárda kytarou do ksichtu.. nedivím se že chytl nerva... 
Jo nedivim se. Ten securitak jej totiz chytl za vlasy a druhou rukou se mu sapal po ksichte. Tenhle incident byl jen logickym vyvrcholenim celeho toho vecera. Kurt totiz predtim rozbil mixpult, ktery patril kamaradovi toho securitaka. Kdyz nekdo neumi spravne ovladat mixpult, tak musi pocitat s tim, ze hudebnici mu muzou udelat cokoliv. Mam doma dvd celyho toho koncertu. Je to jeden velkej chaos, vsichni rozesrani, klub preplnenej k prasknuti a Kurt nadopovanej injekcema od lekare, ktery ho ale zapomnel upozornit na to, aby nepil. 
Čemu přesně říkáš "kurt"?My.Lady píše:na kurta at mi nikdo nesaha![]()
Ne, mmnt, vlastně to radši ani nechci vědět.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
tenisovej kurt ne... byl to borec....
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
ono je dost diskutabilní co je dobrý a špatný. technika a cítění- technika byla sice horší, nebo ne horší ale jednodušší- a cítění? na maximum, dovoluju si říct. ta muzika nirvany, i celkově s basou (občas i druhou kytarou, ale tu jsem tak nesledoval
) a bicíma- se mi hrozně líbí, nemůžu si pomoct, i když je tak jednoduchá tak je vynikající. prostě TOHLE je nirvana, a ruku na srdce- kdyby všechna muzika byla strašně perfekcionisticky dokonalá a složitá, na čem bychom mi chudáci začínající kytaristi začínali? od čeho bychom se odráželi? neměli bychom se od čeho, neměli bychom nádherný písničky na pár akordů jako od nirvany, a ještě jednou si dovoluju upozornit- písničky na pár akordů, přesto skvěle znějící. a ještě jedno téma k polemice- muzika technicky složitá a dokonalá ale s nulovým obsahem citů- to je něco lepšího, něco víc?
jestli se jedná o techniku, dobře. neřekl bych horší, protože pořád toho kurt uměl víc než umim já. ale celkově bych ho nepovažoval za špatnýho kytaristu. protože pro mě má kytarová muzika několik bodů k hodnocení, pokud to vůbec jde- ano, ta technika, ale taky je tu cítění, a dostupnost- a ta si myslím že je velká, protože na písničkách od nirvany podle mě hodně lidí začínalo, a určitě se k nim rádo vrací, ne-li na nich pořád zůstává. jinak je nirvana jeden ze základních pilířů mých oblíbených skupin, a to jak těch které jsem začal poslouchat, tak těch, které se snažím hrát na kytaru.
jestli se jedná o techniku, dobře. neřekl bych horší, protože pořád toho kurt uměl víc než umim já. ale celkově bych ho nepovažoval za špatnýho kytaristu. protože pro mě má kytarová muzika několik bodů k hodnocení, pokud to vůbec jde- ano, ta technika, ale taky je tu cítění, a dostupnost- a ta si myslím že je velká, protože na písničkách od nirvany podle mě hodně lidí začínalo, a určitě se k nim rádo vrací, ne-li na nich pořád zůstává. jinak je nirvana jeden ze základních pilířů mých oblíbených skupin, a to jak těch které jsem začal poslouchat, tak těch, které se snažím hrát na kytaru.
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Dneska mě neskutečně potěšil synovec, byl jsem u sestry na obědě a on trval na tom, že mi něco pustí... Ano, strčil tam švagrovo originálku Nevermind a začal skákat do vzduchu (je mu 7)
už dloouho jsem to album neposlouchal, tak jsem si při obědě v klídku poslechl půlku Nevermindu a v duchu jsem měl radost, že synovec má něco po strejdovi
Krásný pocit, co víc dodat?
Krásný pocit, co víc dodat?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay