Lampovy zesilovač s efektem
Pravidla fóra
Lampovy zesilovač s efektem
Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti. Mám lampový zesilovač ENGL POWERBAL 100W, jsem s nim spokojený a hraji přes zkreslený kanál, ale chci k němu přidat efekt (distortion). Šlo by to?
Re: Lampovy zesilovač s efektem
Zkreslený kanál je, zjednodušeně řečeno, distortion kanál.
Proč distortion? Nejsi spokojený se zvukem? Co ti na něm chybí?
Anebo chceš další kanál s jiným zkreslením?
Se zvukem jsem spokojen ale chtel bych aby to víc kreslilo a měloto ty spravny koule. Další kanál s jinym zkreslením neni potřeba.
Nestačí ti zkreslení na Fireballu??
Zkus nějakej overdrive, to bude zřejmě to, co hledáš.
Zkus nějakej overdrive, to bude zřejmě to, co hledáš.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
nebude problém spíš někde jinde? zkreslení powerballu ti nestačí?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Jasne ze by to slo.
Vyzkousej a potom poreferuj.
Vyzkousej a potom poreferuj.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Pozor na to, že "koule" u zvuku dělá větší množství atributů a neřekl bych, že zrovna Powerball je apec, který koule nemá (viz jeho název
)
Každopádně by zvuk mohl pozitivně ovlivnit klasický overdrive typu Maxon OD808 a další kopie TubeScreameru
Každopádně by zvuk mohl pozitivně ovlivnit klasický overdrive typu Maxon OD808 a další kopie TubeScreameru
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Chtel bych prave skusit Dunlop MXR M-116 Fullbore Metal Distortion, ma s tim nekdo zkusenosti?
Zkušenosti nemám. Zkusit ho můžeš, možná si pomůžeš-je nepravděpodobné, že bude krabička za 3k hrát líp na aparátu čistého kanálu než na jeho zkresleném kanálu, který je předností tohoto aparátu.kawakami píše:Chtel bych prave skusit Dunlop MXR M-116 Fullbore Metal Distortion, ma s tim nekdo zkusenosti?
Jaký máš box?
Jaký zvuk hledáš?
Nemáš to nabasované a přegainované?
Hraješ s tím v kapele?
Zkus třeba již doporučovaný Maxon, Tubescreamer od Ibanezu, anebo třeba z bazaru Digitech Bad Monkey-ten můžeš za stejnou cenu poslat dál.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Nechcem nikoho urážať ani ponižovať, ale komu nestačí na hi gain lampovom aparáte skreslenie a chce použiť "umelý" distortion z krabičky, tak tomu je zbytočný lampový amp a určite by omnoho viac ocenil skreslenie z obyčajného tranzistora.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
+1Ivan.ps píše:Nechcem nikoho urážať ani ponižovať, ale komu nestačí na hi gain lampovom aparáte skreslenie a chce použiť "umelý" distortion z krabičky, tak tomu je zbytočný lampový amp a určite by omnoho viac ocenil skreslenie z obyčajného tranzistora.
Powerball jsem měl a je to výborný higain zesilovač. Smysl by dával nějaký TS, ten umí udělat zvuk, který jinak z aparátu neleze. Napiš co máš za box a kytaru/snímače.
- Dan Rohanský
Já teda nevím jo, ale není TSko u Engla trochu zbytečný? S rectem to chápu...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec ne, používám ho i na doma k Thunderu. Nejde o to přidat gainu, ale upravit charakter zvuku.Dan Rohanský píše:Já teda nevím jo, ale není TSko u Engla trochu zbytečný? S rectem to chápu...
- Dan Rohanský
Jasný, asi věc vkusu 
Lehký offtopic-Jaké používáš nastavení? Používám simulaci Powerballu a simulaci TS, ten TS žere gain ze zesilovače (při Drive i Gain na nule). Tak to předpokládám u normálního není. Mám pravdu?bubucci píše:Vůbec ne, používám ho i na doma k Thunderu. Nejde o to přidat gainu, ale upravit charakter zvuku.Dan Rohanský píše:Já teda nevím jo, ale není TSko u Engla trochu zbytečný? S rectem to chápu...
-Box mám - ENGL E412XXLB PRO CABINET STRAIGHTklobasnik píše:Zkušenosti nemám. Zkusit ho můžeš, možná si pomůžeš-je nepravděpodobné, že bude krabička za 3k hrát líp na aparátu čistého kanálu než na jeho zkresleném kanálu, který je předností tohoto aparátu.kawakami píše:Chtel bych prave skusit Dunlop MXR M-116 Fullbore Metal Distortion, ma s tim nekdo zkusenosti?
Jaký máš box?
Jaký zvuk hledáš?
Nemáš to nabasované a přegainované?
Hraješ s tím v kapele?
Zkus třeba již doporučovaný Maxon, Tubescreamer od Ibanezu, anebo třeba z bazaru Digitech Bad Monkey-ten můžeš za stejnou cenu poslat dál.
-Hraji HC/grind, chtěl bych aby to oněco víc kreslilo.
-Mám trefil ses, pořád nemohu naladit ten spravnej zvuk, uz si myslim ze špatně hraji.
-Hraji , se zvukem neni problem v kapele, ale pro mě už to nestačí, chci víc..........
Víc?
Zkreslení u powerballu se ti zdá málo?
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
klobasnik píše:Zkreslený kanál je, zjednodušeně řečeno, distortion kanál.
Gain zkreslení je v pořádku, jen mám pocit, že chci změnit charakter zvuku, ten na mě málo kreslí.
Nejde také i o zvýšeni komprese? Přijde mi celkem logické místo kompresoru tam rovnou nacpat nakopávadlo a o trochu víc eště zvuk zkomprimovat.Nejde o to přidat gainu, ale upravit charakter zvuku.
Amid píše:Nejde také i o zvýšeni komprese? Přijde mi celkem logické místo kompresoru tam rovnou nacpat nakopávadlo a o trochu víc eště zvuk zkomprimovat.Nejde o to přidat gainu, ale upravit charakter zvuku.
Jak to mysliš, trochu nerozumim.