Brian May

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Eric

Brian May

Příspěvek od Eric »

Tak co říkáte na tohohle týpka? Podle mě to není žádný technik, ale je strašně nápaditej, má charakteristický zvuk kytary a bez něj by Queen nebyli Queen
Fokus LP, bedna s hlavou Torque 150W, multiefekt Zoom 505 II
Ondřej

Re: Brian May

Příspěvek od Ondřej »

Eric píše:Tak co říkáte na tohohle týpka? Podle mě to není žádný technik, ale je strašně nápaditej, má charakteristický zvuk kytary a bez něj by Queen nebyli Queen
Brian May je jedním z nejbáječnějších kytaristů, jeho sóla jsou melodický a vymakaný. Žádná sada zbytečných tónů ale melodie a feeling.

Mám rád jeho improvizace za využití delay a přidávání a ubírání hlasitosti,
taky si myslím, že je to kytarista, který hodně přispěl ve tvorbě aranží písniček Queen.

třeba první tři desky Queen jsou založený na bezvadný Brianovo kytaře a Freddieho zpěvu :-)

Brian je prostě skvělej a hrál na svůj rudý speciál 10metrů ode mě .... jupíí :-)
Obrázek
Obrázek
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

takovyhle kytaristy mam rad. originalni zvuk, zadna hmatnikova onanie, melodie feeling... sikulka to je a Red Special je dost pekna kytara...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ta¨ky jeden z mých oblíbených kytaristů ,stejně jako i kapela Queen. Jak už psal někdo na de mnou dával Queen charakteristickej zvuk. Přiznávám ale že v některých písničkách se mi jeho kytarový part nelíbí. V některých je ale mňamka :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
pehve

Příspěvek od pehve »

stačí slyšet pár tonu a je to ON.Nespleteš se. Taky jeden z nej
arnysimilar
Kontaktovat uživatele:

Red_Special

Příspěvek od arnysimilar »

Je to super gitarista so svojským zvukom a štýlom. Práve som si poriešil ľavácku kópiu jeho gitary - korejský Red Special - podobnosť so zvukom tu je - tak sa vytešujem. :D
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“