Zesilovač + repro k počítači do 10 000

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Pitr

Zesilovač + repro k počítači do 10 000

Příspěvek od Pitr »

Zdravim,
může mi někdo dát nějaký typ nebo inspiraci na tuto kombinaci v cenové relaci cca 10 000? Zkoušel jsem vybrat nějaké aktivní repro přímo určené k počítači, ale nenašel jsem nic co by mě zaujalo, takže chci zkusit tuto variantu. Reprobedny by měly sloužit hlavně na poslech hudby v MP3 a nebo hudebních CD, protože tady mám nevyužitou věž bez reprobeden a předpokládám, že bych si jí mohl připojit k tomu zesilovači a využít tak její CD přehrávač.

Požadavky na reprobedny jsou:
dvoukanálové stereo s pokud možno trošku výraznějším basovějším projevem tzn. aby frekvenční rozsah začínal co nejníž, ikdyž je mi jasný, že to bude o kompromisu.
Bass reflex vepředu.
A k tomu odpovídající zesilovač...nemusí to být nic extra, jde mi jen o připojení těch repro a věže, nic víc nic míň.
Zvukovou kartu mám http://kytary.cz/m-audio-audiophile-2496/HN095638/
Předem děkuji za vaše názory :)
Paris
Rádce

Re: Zesilovač + repro k počítači do 10 000

Příspěvek od Paris »

Pitr píše:k tomu odpovídající zesilovač...nemusí to být nic extra, jde mi jen o připojení těch repro a věže
"vez" je co? nema to uvnitr zesilovac?
Pitr píše:Zkoušel jsem vybrat nějaké aktivní repro přímo určené k počítači, ale nenašel jsem nic co by mě zaujalo
zkus se podivat na tohle: http://www.k24.cz/product/99933/Pocitac ... olo7c.html

a pak zkus vyhledavat jeste mezi monitorama. jako napriklad tady: http://kytary.cz/zvukova-technika/studi ... -monitory/
Pitr

Příspěvek od Pitr »

ty bedny od Microlabu jsou na mě moc velké (vysoké), nicméně mě zaujal tento model http://www.microlab.com/?r=Stereosystem ... ull&id=357 jak z hlediska velikosti tak parametrově..frekvenční rozsah 40 - 20 000, Hz. Bass reflex nemá a má to vůbec nějakej zásadní význam, nebo se na to nemám tak soustředit. Ten odstup šumu jenom 75 dB, neni to málo, nebo to pro moje účely nemá cenu řešit, nebude to nák šumět nebo něco?
Jinak za cenu cca 2500 nevim jestli z toho poleze nějakej kloudnej zvuk, ale subjektivně na mě působí ta značka a konkrétně tenhle model velice dobře :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a co ta vez? ma ten zesilovac?
Pitr

Příspěvek od Pitr »

Věž má zesilovač samozřejmě..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak pak by stacilo koupit vhodny repraky, nebo ne? a mozna by se to dalo vyridit v nejakym mistnim bazaru za prima penize. (ale tezko rict, nevim co to je za vez, jaky ma vykon a moznosti pripojeni ... jen predpokladam, ze kdyz z toho chces pouzivat CD, ze to asi bude docela dobry...)
Pitr

Příspěvek od Pitr »

o tom jsem taky uvažoval, koupit pasivní repro a připojit to k té věži a věž na zvukovku, ale to zas nevim jaké ty pasivy a jestli by to tam šlo vůbec připojit když by to nebyly originály...ono ty původní měly 5 repro a připojovalo se to cinchem a drátem dvojlinkou do takovejch těch svorek, tak nevim. Ale to je jedno můj dotaz byl na zesilovač a na pasivní reprobedny a když najdu nějaký vhodný bedny, tak pak můžu řešit, zda je připojim k věži, nebo jestli ještě dokoupim zesik zvlášť. :wink: ....a co řikáš na ty aktivní od toho Microlabu jak jsem dával link?.....jinak ty monitory jsem už vyloučil, to neni asi to pravé na poslech hudby, to je spíš do studia na míchání atd a chybí tam basy, je to spíš taková vyrovnaná středová charakteristika.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Pitr píše:můj dotaz byl na zesilovač a na pasivní reprobedny
na ten sem nejak nenasel jednoznacnou odpoved, protoze toho jsou na trhu tuny a staci si jen vybrat.
Pitr píše:co řikáš na ty aktivní od toho Microlabu jak jsem dával link?
zatim nic ... docela je to hezky a vypada to slibne (on ten Microlab ma podobnejch beden vic), ale nic sem o tom zatim neslysel ani necetl. a stejne ve vysledku bude zalezet na tom, jak bude ktery model realne dostupny - zkus zavolat do toho shopu, treba tam bude nahodou nekdo schopnej poradit.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pitr píše:...jinak ty monitory jsem už vyloučil, .... chybí tam basy, je to spíš taková vyrovnaná středová charakteristika.
E-e?? :roll: a to je totok co za filosofický směr vlastní invence? Na zobecňování charakteristiky a účelu studiových monitorů bych si dával sakra pozor, pokud o tom odvětví nemám ani páru.... :!:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“