FENDER Classic Series '50s Stratocaster...
Pravidla fóra
FENDER Classic Series '50s Stratocaster...
Chtěl bych se zeptat jaký podle vás bude HUDEBNÍ posun od http://kytary.cz/squier-affinity-strato ... /HN082782/ k http://kytary.cz/fender-classic-series- ... /HN083089/? Tím mám na mysli, ne rozdíl v součástkách, snímačích (vidím že jsou osazený jinak) atd, ale prostě jednoduše hudební, hráčský rozdíl. A tím pádem jestli vůbec tenhle skok má cenu. Díky
KLÁVESY: Yamaha portable grand dgx 220
ELEKTRICKÁ KYTARA: Squier Fender Affinity Stratocaster
KOMBO: Fender Mustang II
- ...EDGE...
Re: FENDER Classic Series '50s Stratocaster...
No lepsiho muzikanta z tebe neudela zadny nastroj. Nicmene kytara muze byt pohodlnejsi pri hrani, muze se ti na ni, z hokoliv duvodu lip hrat, ale to musis posoudit sam.
To samozřejmě chápu, spíš to asi myslím tak, jestli třeba bude na první poslech rozdíl ve zvuku atd?
- ...EDGE...
Mel by byt.. u vetsiny kusu bude. To je sice dalsi mlziva odpoved, ale lip to nesvedu. To si musis overit sam. Ano, obecne vzato jsou drazsi kytary lepsi nez levnejsi, ale kazdy kus je jiny, takze to neni univerzalni pravda.
Rozdiel je asi taký, ako keď presadneš z Fabie do Oktávky. Inak naposledy sa mi podarilo kúpiť Squier Classic Vibe ´50 a je to o dve triedy kvalitnejšia gitarka, ako mexický strakáč. A to som myslel, že mám ozaj dobrý kus.
koukni na testy na jam stage.cz, také mě squier vibe50 zaujal... 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Díky:)
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
mám ho je super a je krásny,
pre mna je aj to doležité aby bol krásny
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
A ještě tu o perníkový chaloupce prosímmesiah píše:Rozdiel je asi taký, ako keď presadneš z Fabie do Oktávky. Inak naposledy sa mi podarilo kúpiť Squier Classic Vibe ´50 a je to o dve triedy kvalitnejšia gitarka, ako mexický strakáč. A to som myslel, že mám ozaj dobrý kus.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
ja som svoj strat vibe kupil aj na základe tohto threadu http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,91978.0.html a nelutujem teda vobec, rozhodoval som sa podla financií takže niečo do 300 e,a akože mexiká su dobré jedno mám doma, ale vibe sa mu hravo vyrovná, keby sa odstránil napis made in china tak sám neviem pri porovnaní čo je lepšie pri ovela drahších stratoch, hral si na tom ? mne to pripadá ako marketingový tah ako sa dostat viac do povedomia, vyrobime kvalitku na ktorej stratíme ale potom sa nám to vráti , robia to všetky firmy, viz obchodáky , na pečive prerábaju, to nevieš ? a amerika fender určite dohliada na kvalitu, hlavne pri takýchto modeloch ,šak je tam by Fender DOKONCA Stratocaster
a mne sa strašne páči aj ten lak
nemožem si pomoct , hram counter-strike a mám ho na stojane a ked ma zastrelia furt na neho kukám 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak velkej rozdíl je mezi 60' a 70' classic series ? pořád mi to vrtá hlavou. Vím že maj jiné snímače, trochu jiný krk, jen jsem se nikde nedočet, jak velkej rozdíl je mezi nima ve zvuku
Jsem zvědavý na odpověď 
Podle mých skromných zkušeností jsou orig. Fendery ze 70tých let trochu jinde co se výšek týká. Nemají takový ten kříšťál, který je super (pro někoho) na clean, ale který může překážet u zkreslení. Prostě se v té době vrhli na zkreslený sound a snažili se o co největší hutnost, k čemuž měla přispět i vyšší váha použitého dřeva, snad i ty velké hlavy a lak. Ne, že by výšky neměly, ale mají je jinde posazené. Osobně nemám zkušenost s produkcí classic MIM, ale předpokládám, že se těmto vzorům snaží přiblížit. Jak se jim to daří ...nevím 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
No je pravda, že na 70' modelu je velká hlava, a i to, co říkáš je logický. O to víc mě zajímá, jak se jim to povedlogrock píše:Podle mých skromných zkušeností jsou orig. Fendery ze 70tých let trochu jinde co se výšek týká. Nemají takový ten kříšťál, který je super (pro někoho) na clean, ale který může překážet u zkreslení. Prostě se v té době vrhli na zkreslený sound a snažili se o co největší hutnost, k čemuž měla přispět i vyšší váha použitého dřeva, snad i ty velké hlavy a lak. Ne, že by výšky neměly, ale mají je jinde posazené. Osobně nemám zkušenost s produkcí classic MIM, ale předpokládám, že se těmto vzorům snaží přiblížit. Jak se jim to daří ...nevím
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
no ono u stratov dost spraví či je javorový krk, alebo krk s palisandromn a či je z jelše alebo jasenu, a 70-ky maju velke hlavy,ale javor + jelša je taká klasika+ malá hlava uplná klasika,
hlavne to treba poskušat,kupodivu na vibe 50 su fendre snimače a velmi fasa zvuk z toho leze,aj ked ja som pri kobyle dal seymur duncan shr 1 b,predtým tam bol di marzio cruiser,tak som ho kupil, s obidvoma to ma charakteristický stratacky zvuk,a twang dostaneš hlavne s javorovým krkom ,to je presne strat,
a potom je viac menej jedno jaký tam je snímač
jaj a hentie 70 -ky CBS s velkými hlavami a troma šrobami sa traduje že nehraju dobre, ale neni to pravda su to výborné gitarky, tomu ver 
Myslíš že ten vibe 50' přehraje Fendera za 17 000 ?
slyšel jsem, že často přehraje standarty, ale že až takhle ? (a není to otázka urážející sguier, opravdu by mě to zajímalo) 
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
no ja mám ten CS strat, kukni recenze , a mám doma mexiko 57, skoda že požičaný :)pred mesiacom mi ukradli TOKAI ,vibe sa im normálne vyrovná,a na henten vibe som dal ku kobylke seymour duncan shr 1 a super ,konfortná gitarka ,a poviem ti že nasucho ,bez aparátu hrá hlasnejsšie jak ten CS STRAT,
ten vibe proste nemá chybu, o peniazoch ani nehovorím,a je to najlahšia gitara okrem parkera na ktorú som hral, HW je slabší ale ladenie drží,v nedelu som hral s kapelou a doladovat som nemusel vobec,ja ked som ju zbadal na inzerátoch tak som po nej hned vyletel, den predtým som si ju náhodou skúšal v obchode,zámerná náhodička
, a vélmi vélmi vintage hrá ta gitka,ja som ju k=upil za 250E aj s tvrdým kufrom, bez škrabančeka,tieto VIBE raz budú mat zberatelsku hodnotu,
a škoda že nemám ten origo snímač pri kobyle, týpek tam dal di marzio, a povodný už nemal,zodpovedne prehlasujem ,že keby som tam nastriekal CUSTOM SHOP, tak to nerozozná bárjaký profík keby tam bolo nitro
LEO -jeden z najvačších ludí v historii ludstva