Identifikace reproduktorů a elektorniky v boxu, použitelnost

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ezop

Identifikace reproduktorů a elektorniky v boxu, použitelnost

Příspěvek od ezop »

Zdravíčko,
mám doma dva reproboxy. Není to nic kupovaného. Ani nejsou specielně kytarové. Asi je nechal dělat děda kdysi na zakázku. Ten už nežije a táta to dal na generálku před pár měsíci, aby se to doma jen tak neválelo polofunkční. Rozmontoval jsem to a zjistil, že je uvnitř celestion G12-200 a ještě další elektronika, která nevím, co je. Nikde jsem konkrétně o tomhle reproduktoru nic nenašel, tak se na Vás obracím, jestli byste někdo dokázal identifikovat, co to vlastně mám doma a jestli to můžu použít jako reproboxy pro nějaký lampový nebo tranzistorový zesilovač na kytaru typu marshall atd. Vůbec se v tom nevyznám, takže každou radu uvítám. Hraju totiž jen doma přes malé kombo a chtěl bych si v budoucnu pořídit něco většího. Tak jestli budu potřebovat jen zesilovač nebo i reproboxy. Technika jde mimo mě. Ani nevím jak nastavit pořádně středy, výšky apod. Prostě jsem to nějak nakroutil tak, že se mi ten zvuk líbí a už jen hraju.
Tady jsou fotky. Ještě připomínám, že mám dva identické.
http://img651.imageshack.us/img651/1908/dsc00262cq.jpg
http://oi43.tinypic.com/3520pie.jpg
http://oi41.tinypic.com/1564zt1.jpg
http://oi40.tinypic.com/2emezc8.jpg
citizen.one

Re: Identifikace reproduktorů a elektorniky v boxu, použitelnost

Příspěvek od citizen.one »

no uprimne nejlepsi bude kdyz to prodas a poridis si neco jineho...nejlepe lampoveho kdyz uz ses i na to ptal. Tohle je bedna na PA, tedy spis na zpev, klavesy atp. Na kytaru se to samozrejme pouzit da taky, ale vhodne to teda neni.

co se tyce fotek, tak elektronika je vyhybka (frekvencne deli signal mezi vyskovy a stredobasovy reprak) a to s napisem Horn nebo Driver nebo co to tam je, je prave ten vyskovy reprak.
ezop

Příspěvek od ezop »

No, dobře, díky. Ale můžu se teda zeptat, v čem je ten reproduktor jiný, než ty kytarové? V čem by to bylo horší? Díval jsem se na ty kytarové a taky se tam dávají celestiony g12. Šly by tedy dát třeba dva ty celestiony k sobě a udělat z toho kytarový reprobox? Nebo se to vyplatí víc prodat? Jakou to má hodnotu?
citizen.one

Ty repraky jsou celkem ok, byt teda zadny hit, ale jsou to primarne kytarove. problem je spis ze ta horna nebude nic moc v pouziti s kytarou...

hodnotu to moc nema, pocitej tak tisicovku za jeden ten celestion. Dohromady bych rekl, ze se to proda treba za 5tisic podle stavu. tak jak tak to bude chtit nejakou...byt treba drobnou investici.

ale mohl bys je vymenit ja nevim, za novy tesly a prodat to jen jako PA bedny, to sice treba dostanes min, ale ne zas o tolik. On moc zajem o tyhle kobercovy polodomo bedny neni - i kdyby hraly dobre :)

prazdnej box 2x12 pak koupis kolikrat dost lacino, treba kolem 4-5 tisic kdyz uz je to slusna prace...
ezop

Příspěvek od ezop »

Myslíš pětku za oba dva? Jsou v perfektním stavu. Prošly generálkou a jsou jak nové. Ještě k tomu mám zesilovač se čtyřmi vstupy a vše perfektně funkční, takže nechápu, proč by to chtělo investici. :?: Zvlášť ty celestiony prodávat nechci. Buď jako celek nebo si to nechat... :)
citizen.one

asi protoze to neni na kytarovy pouziti ani kdyby to bylo v sebelepsim stavu, prodava se to blbe, mozna za ten zesak dostanes vic, nevim co je zac...

jestli ty celestiony nechces prodavat, tak je vymontuj, dej si je dva do jedny bedny a nahrad je treba tema TVM, ty nestoji tolik a pak to prodej...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Tak si to nech. Když to doteď mohlo někde ležet... Jíst to neptá 8) Třeba časem založíš kapelu a pak se to hodí - když máš k tomu i zesilovač. Jinak, dalo by se to v pohodě použít na basu.
ezop

Příspěvek od ezop »

Basový kombo se mi doma válí taky :lol: 70 wattová vermona. Přes to jsem hrál s multiefektem než jsem si pořídil malý kombo...Ještě nějaký mikrofóny a tak...Je mi zase líto se toho zbavovat, no. Jak říkáš. Třeba zase někdy budu hrát aktivně s kapelou. Když jsem hrál, tak to leželo ve sklepě. :(
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“