Carbon fiber guitars - co vy na to?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
duri

Carbon fiber guitars - co vy na to?

Příspěvek od duri »

Nějak se zajímám o nové technologie a již před časem mě zaujaly nástroje z uhlíkových vláken - kompozitů. Mají super zvuk - dle mého mínění (samozřejmě mě budou kamenovat dřeva puristi), ale posuďte sami. Cena je pro našince high, no, být bohatý, jdu do toho!

http://www.blackbirdguitar.com/
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
shoooter

Re: Carbon fiber guitars - co vy na to?

Příspěvek od shoooter »

Drahý to není, je to běžná cena kvalitního nástroje. To že je to ohavné je věc jiná. Slyšel jsem o sendvičích, kde komposit je skryt dýhou a to bych si uměl představit. Tohle je nástroj pro hudebníky co shání "černou kytaru s CW , aby se jim dobře hrálo ve vyšších polohách" :D :D :D
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
duri

Příspěvek od duri »

Teda na Travel kytaru bych si představoval jak úměrnou velikost tak i cenu. Cut Away je tady "mimo mísu". Jakou formu udělají, takovou kytaru upečou.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Me se zase ty blackbirdy docela libi. Prave proto, ze to neni jenom kopirka klasickych kytar, ale moderni osobity design se šmrncem. Vnímám to přesně opačně jak shooter, kdybych mel plastovou kytaru potaženou dýhou aby to z dálky vypadalo jak normální, to by bylo podivné ;) Jako Ovation, přiznat materiál, nehrát si na laciné napodobování ale přinášet něco nového vzhledově i zvukově.
Akorát tyhle kytary nejsou příliš rozšířené, přestože už se vyrábějí poměrně dlouho. Otázkou je nakolik je to ultrakonzervativní kytarovou obcí (v oblasti akustických kytar je ta nechuť k jakýmkoli změnám zažitých pořádků ještě umocněna na druhou) anebo prostě nehrajou dobře (uspokojujícně pro kytaristy). Nevím v ruce jsem zatím nedržel...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ale Ovation byl jednu chvíli jako mor (cca 85 -90?). Měl ho úplně každý. Tedy každý v klipu, na koncertech, ... doma asi ne. Stačí vzpomenout na Dášu Voňkovou a další. Kamarád si kupoval kytaru od Furcha ještě za totáče a taky to byla kopie Ovation.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja jsem ho mel i doma :) byla to moje prvni slusnejsi kytara, takze nostalgie :)
rozsirene byly protoze min vazbily na podiu a mely tenkrat lip vyresene snimani. Nehrajou jako drevene kytary, ale me ten zvuk nevadi a ma svoje misto (napr. DiMeola)
U Andrtove to je trochu slozitejsi, ta jeji je docela strep :) Ale ona se v ni nasla a na koncerte (ani z desky) se neztracela vedle drahe Hladikovy hadmade. Na posledni desce s klavirem uz to bylo horsi.....
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No já myslím kytaru Voňkové ještě v dřevních dobách socializmu. Pochybuji, že by na ni hrála dodnes. I když vše je možné.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

duri píše: Mají super zvuk - dle mého mínění
To jsi na ně hrál, nebo soudíš dle ukázek? Jestli máš osobní zkušenost, tak se víc rozepiš... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jester píše:No já myslím kytaru Voňkové ještě v dřevních dobách socializmu. Pochybuji, že by na ni hrála dodnes. I když vše je možné.
hraje...... aspon teda naposled co sem ji videl a to bylo pred par lety....
http://www.moreblues.cz/img/mid/5987/da ... ova_01.jpg
shoooter

Příspěvek od shoooter »

hyenik píše:Me se zase ty blackbirdy docela libi. Prave proto, ze to neni jenom kopirka klasickych kytar, ale moderni osobity design se šmrncem. Vnímám to přesně opačně jak shooter, kdybych mel plastovou kytaru potaženou dýhou aby to z dálky vypadalo jak normální, to by bylo podivné ;) Jako Ovation, přiznat materiál, nehrát si na laciné napodobování ale přinášet něco nového vzhledově i zvukově.
Akorát tyhle kytary nejsou příliš rozšířené, přestože už se vyrábějí poměrně dlouho. Otázkou je nakolik je to ultrakonzervativní kytarovou obcí (v oblasti akustických kytar je ta nechuť k jakýmkoli změnám zažitých pořádků ještě umocněna na druhou) anebo prostě nehrajou dobře (uspokojujícně pro kytaristy). Nevím v ruce jsem zatím nedržel...
Já se nějak nemůžu smířit s tím, že po nás zbudou plastový starožitnosti :-(
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
duri

Příspěvek od duri »

Nero píše:
duri píše: Mají super zvuk - dle mého mínění
To jsi na ně hrál, nebo soudíš dle ukázek? Jestli máš osobní zkušenost, tak se víc rozepiš... :wink:
Hrál-nehrál, ale slyšel naživo. Několik let nazpět jsem byl v Ostravě (kolega si tam nechal dělat e-housle) a v parku kousek od té houslařské dílny maník v parku hrál na "cosi" podivného. Tak jsem se šel mrknout. Měl jsem ji v ruce cca 2-3 minuty. Zajímavá zkušenost. Zvukově podobné ovationům. Ale hlasitost obrovská.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ja som pocul jeden album Erika Mongraina, ktory (na)hraval na karbonovom Rainsongu - hudba dobra,zvuk katastrofa...o tom ako desne tie gitary vyzeraju uz ani nehovorim. nemozem tomu prist na chut. zvuk dreva proste nezapres. ale ked ludstvo zlikviduje vsetky lesne zdroje, mozno nam neostane nic ine ako na ne hrat :lol:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

No já myslím kytaru Voňkové ještě v dřevních dobách socializmu.
V té době měla Dáša Applausku, ten zvuk mne natolik motivoval, že jsem si jí ve dvaadevadesátém koupil taky.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

http://www.emeraldguitars.com/products/guitars/

a nemusi byt jenom fadne cerne ze

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pěkní chameleoni... :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nádhera. Další výhoda kompozitů z forem - první, co se dává do formy, je gelcoat (probarvená vrchní vrstva pryskyřice), čímž se dá dosáhnout odolného a pěkně barevného povrchu, který je součástí layupu. Žádné kazy v laku, dokonalý povrch hned z formy, a nemůže praskat nebo se loupat ani v extrémních podmínkách - je to stejný materiál jako samotná hmota kytary. A neplatí u nich, že lépe znějí "nahé" nástroje - přední deska z uhlíkového kompozitu může být výrazně lehčí a zároveň tužší než dřevěná, a není takový problém ji navrhnout na v rozumných mezích vcelku libovolnou hmotnost a tuhost, do níž se pochopitelně dá započítat i povrchová vrstva. A pro tradicionalisty je možné jako první vložit do formy nějakou pěknou dýhu. Už aby se toho chytlo víc výrobců, této technologii fandím a vidím v ní obrovský potenciál.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, i ten Emerald to tak delaji (oznaceni woody)
akorat ted jsem si prosel nekolik jejich ukazek a to je tezce kontraproduktivni, kdyz mam presvedcit tak novinky odmitaveho zakaznika jako je akusticky kytarista a vyvesuju takovou slabou zvukovou kvalitu :(
podle tech ukazek bych si to teda nekoupil.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“