3-polohový přepínač na LP

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
termyx

Re: 3-polohový přepínač na LP

Příspěvek od termyx »

trochu mi nehraje matika, kde by se u třípolovýho přepínače vzal nějakej novej signál pro ty další dva výstupy..ale možná jen nemam svuj den

edit: resp. kvéčko, prosim tě, popiš mi, co s tim chceš dělat? :wink:
to a to a za chvíli zas tohle
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Qéčko píše: Mám v plánu si koupit rozepínací poťáky na svoje dva humbuckery. (tzn z každého si budu moci udělat single) tak jsem přemýšlel esi by to mělo nějaký smysl :)
Termyx se správně zeptal. Já jsem nad tím nebádal na co to potřebuješ a tak jsem ti dal odkazy. Třeba máš nějaké svoje schéma. Ty snímače ale rozepínáš těma poťáka a přepínač ti opravdu stačí klasický - 3 vývody.
Tady najdeš všechna schémata - http://www.rmpickups.cz/schemata-zapojeni/
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bohužel ale neumím posoudit kvalitu dle tvých měřítek:
http://viewitem.eim.ebay.cz/3way-pickup ... 79415/item
Nic mi do toho není, ale proč toužíš po zapouzdřeném?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tak to potom jo.
Já mám ale opačnou zkušenost. Ty "otevřené" jsou robusnější konstrukce, hned vidíš co se na něm podělalo, snáze je vyčistíš (oxidace kontaktů, mechanické nečistoty), můžeš si "přiopravit" pružné části, hned odhalíš případný zkrat nebo důvod nefunkčnosti, snadněji se seženou...
A pokud nehraješ v dešti nebo v cementárně, tak si myslím, že zapouzdřený je zbytečný.
Ale nehádám se, každý máme svoje zkušenosti.

Zkus si projít ještě ty odkazy na začátku, třeba něco najdeš.

EDIT: Jinak si myslím, že switch od Gibsona nebude žádný šmejd - http://www.thomann.de/cz/gibson_toggleswitch.htm
termyx

Příspěvek od termyx »

to a to a za chvíli zas tohle
krasty

Příspěvek od krasty »

torst

Příspěvek od torst »

Nová technologie se rozmahá. Koupil jsem bazarovou Westone LP, ale chyběla plast. bambulka na přepínači. Na webu jsem našel 3D model a kámoš mi jí vytisk na 3D tiskárně. Lehce jsem zvětšil vrtákem, pilníkem dirku a výsledek ujde.
Přílohy
PICT0505.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Doufám jen, že ještě brzy nenastane doba kdy si budeme tisknout celé kytary. :)
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A pročby ne? Tím se vrátíme k fičurám jako "tělo z jednoho kusu", nebo dokonce "kytara z jednoho kusu", což má určitě vliv na zvuk, no ne? :) A správně zvolený plast může mít klidně lepší akustické vlastnosti, než dřevo. Třeba německý Basslab dělá ty jejich šílenosti plastové nebo kompozitní již roky a četl jsem na ně už před lety chválu. Takže bych se toho nebál. To mojo se tam holt nažene jinak :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Dneska jsem provedl up(down)grade originál gibsoňáckého přepínače za tento čínský

Originál už byl i po několikerém čištění a přihýbání kontaktů nespolehlivý.
Číňan funguje zatím bezproblémově a asi není důvod proč by neměl, působí stejně robustně jako originál.
Má navíc jednu docela dobrou vychytávku - plastovou kulisu, která pomáhá držet páčku vždy v příslušné poloze (je to ten černý plast uprostřed), takže přepnutí je jasněji definované a páčka není tak viklavá.
torst

Příspěvek od torst »

jasný to bude šlapat.
Koupil jsem včera v Aleximu orig. plastovou bambulku, ale má menší závit než osička, takže zůstávám u tištěné.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“