Gretsch Renown Maple

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Gretsch Renown Maple

Příspěvek od pehve »

Přeji pěkný den

Chci si koupit nový set do studia i na koncerty. Mám jednoduchou představu - celojavor, zavěšené tomy, lité ráfky, nevrtaný kopák 10 šroubů, žádná folie, bez HW. Cena kolem 30 tisíc. Nespěchá.
Když si tohle srovnám k sobě nejlépe mi k tomu sedí tahle( http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... etne-snare )sada od Gretschů, co si budem povídat - díky slevě 25% - a díky pro mě ideálním rozměrům korpusů.
Všechny jiné značky co jsem hledal jsou v téhle kvalitě cenově někde jinde. Cena na bicí.cz, ebay i u thomannů téměř stejná.
Zajímá mě vše kolem téhle značky (sady), popř. nějaké alternativy atd.
Předem díky Monice i ostatním :)

Obrázek

edit: velikost obrázku
Naposledy upravil(a) pehve dne 5.02.2012 14:36, celkem upraveno 1 x.
Kajda
Rádce

Re: Gretsch Renown Maple

Příspěvek od Kajda »

Co např. něco takového ... ? Je to teda o trošku dražší, než uvádíš. Kopák je nevrtaný, kolejnice je snímatelná ;-) http://www.biciaperkuse.cz/saturn1

Když na to nepospícháš, sleduj drumcenter.cz, tam se občas vyskytují parádní soupravy různých značek v akcích.
Ke Gretch se vyjadřovat nemůžu, na to je tady expert někdo jiný, že (zdravím) :D Ne, ale na Gretch jsem párkrát hrála a nemůžu říci špatné slovo :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Trochu jsem brouzdal po netu..:
http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/ ... 110185.php
Javorů moc není, jak jsem zjistil. Březové Tamy nebo Mapexy v této ceně jsou. Ale javory ne.. :(
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

zzbar píše: Březové Tamy nebo Mapexy v této ceně jsou. Ale javory ne.. :(
Javorové Mapexy v této cenové relaci jsou - Meridian Maple ... ale za podobnou cenu se dají sehnat Saturny, kde už ten rozdíl třídy je znát :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Máš pravdu Meridian Maple je javor, ale většina má uchycení tomů na tom-holderu a kopák má 8 šroubů...(další podmínky).
Saturny mají za cenu kolem 33K javor + ořech... :(
Jestli jsem teda dobře hledal..

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

GRETSCH Remown je poměrně luxusní sada kvalitativně i zvukově určitě na úrovni třeba těch Mapex Saturn. Pokud sháníš velmi slušnou sadu a máš na to peníze, nepřemýšlej a kupuj!! těch 25% sleva je úplný sen! Mít volný peníz, určitě bych svoje o třídu nižší Gretsch Catalina maple upgradovala na Remown. :wink:

Snad jediné, co by se téhle sadě dalo vytknout, tak to je právě to letmé držení tomů. každá firma jak asi všichni víme, tohle má řešeno vlastním způsobem. U Gretsch je to tak, že ten úchyt tak trochu překrývá ráfek a páni zvukaři, kteří ozvučují tomy majky s klipsem se tam dostávají hůř a nadávají na to. je potřeba je ale poučit, že buben se dá jako by nadzvednout a pak vznikne ta správná mezera pro ten mikrofonní klips.!!

Oni na to zvukaři často přijdou i sami, ale bohužel ne napoprvé..... :(

Naopak zase třeba dobrý a vyzkoušený postřeh je to, že při shánění tomholderů je možné používat tomholdery od Gibraltar (nakonec spojení Gibraltar a Gretsch je doporučováno), ale také i od TAMA, od DW a myslím že třeba i od BASIX, MAPEX....... v podstatě všechny značky, které používají "trny"....... naopak nelze používat tomholdery od PEARL a Yamaha... alespoň pokud je mi známo :wink:
Naposledy upravil(a) Monikad dne 26.01.2012 6:47, celkem upraveno 5 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:...... sleduj drumcenter.cz, tam se občas vyskytují parádní soupravy různých značek v akcích.
Ke Gretch se vyjadřovat nemůžu, na to je tady expert někdo jiný, že (zdravím) :D Ne, ale na Gretch jsem párkrát hrála a nemůžu říci špatné slovo :wink:
Drumcentr sleduj, to se připojím ke kajdě. Jinak dík a zdravím taky:)))) Bodejť bys nechválila, ono tam není co vytknout.... stejně jako já nemůžu těm středním a vyšším řadám Mapex, co jsem měla u kajdy možnost obouchat, nic vytknout. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

díky všem za info

Mapexy sleduju už dlouho, vlastně jsem si donedávna myslel hlavně na javorový Meridiany.
Saturn jsou všemi doporučovaná volba, (kombinované dřevo je výborný tah) ale doba se jak víme mění a díky konkurenci jsou tu další lákadla.
Saturny ve stejné konfiguraci jsou za 36 000 a nemají lité ráfky...což jistě není nemoc ale rozdíl proti nabídce Gretsch tu nějaký je. Pokud pujde cena níže je to favorit i bez litých ráfků.

Ten sonorácký S-Drive set jak postuje zzbar má snížené korpusy, to nemohu.Z jejich nabídky jsou mi nejblíže Select Force Stage 2 ale prodejce nenabízí sety bez HW. Jelikož to je v dnešní době drzost začal jsem si s nimi dopisovat. Poptávám Select Force Stage 2 bez HW za čistou cenu po odečtení včeho HW. Týpek se ošívá ale myslím že kšeft je kšeft a pošle nabídku tak jak navrhuji. Tak bych mohl mít dalšího favorita v užším výběru.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

No ale s těma Renownama za tuhle cenu rozhodně neprohloupíš ... Chceš-li do toho vrazit cca 30 000,- bez HW, tak bych se už opravdu ohlížela po vyšších řadách (konkrétně u Mapexu ty Saturny, než Meridian Maple) ... chceš jen nové bubny, nebo by jsi šel i do bazarových? Jeden můj žák nedávno vychytal Tama Starclassic Maple s bubínkem Ludvig za cenu nějak pod 30 000,-.
U Gretch mají asi výprodej z důvodu, že místo Akcentu bude (je) nový dovozce někdo jiný ...
pehve

Příspěvek od pehve »

Kajda píše:No ale s těma Renownama za tuhle cenu rozhodně neprohloupíš ...
no to určitě ne, to je zatím nejvíce zajímavá nabídka

zajímavé bazarovky sleduji
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Mám jeden tom od Renownů a naprostá spokojenost. Zvuk je sytý, plný - klasický javor. Hrál jsem dva koncerty na celou soupravu (byla to limitovka což je vedlejší) a hrálo to super. Hlavně kopák se mi moc líbil - opravdové dělo! Jediná zvlášnost je, že na 12" tomu je pouze 5 ladících šroubů, ale nijak to nevadí - litý ráfky drží ladění fest.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Za sebe více než doporučuju, jsou to opravdu výborné škopky, kamarád, s kterým občas hráváme je vlastní a je to radost na to hrát. Doporučoval bych k tomu ale Rampu (Gibraltar asi nej).
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

železo ještě pořeším, proto sháním pouze shell set ale asi to dopadne jak říkáš...
Problém je v tom že mám ještě tunu "normálního" železa , musím to nějak rozmyslet.
Taky nějakej peníz ještě přiteče...doufám :)
pehve

Příspěvek od pehve »

tak přišla nabídka od Sonorů, tuhle sadu bez železa můžu mít za 24.900,-, bohužel kopák je vrtaný ale i tak je to od nich hezký. Slevili mi 5 litrů když si nevezmu železo v ceně 8390,-Kč. :roll:

Pokračujeme dál, nabídl jsem jim 23 000 keš za SRB.

Obrázek
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Ty Sonory vypadají taky pěkně, ale je to v podstatě "ekvivalent" k Mapex Meridian Maple a ty Gretch Renown budou přeji jen o třídu výš ... Jestli Tě nějak extrémně netlačí peníze, nebylo by lepší jít do těch Renownů, než do těch Sonorů?
Jestli máš tu sadu tedy už v plánu "napořád" ... je potřeba si udělat radost, když to jde :wink: Taky jsem se před asi dvěmi a půl lety "zbláznila" a pořídila si Oriony, protože přišla výhodná nabídka ... sice jsem se musela omezit na čas v jiných věcech, ale rozhodně nelituji :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

ano, já vím ale mám čas tak si hraju.. zatím jen tak sonduju po trhu a zkouším co to dá :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Poslyš... a proč se bráníš těm "netradičním" rozměrům korpusů? (viz ty Sonory výše). Měl jsem možnost hrát na stejné rozměry u jedné Tamácké sady a docela to změnilo můj do té doby konzervativní názor ohledně rozměrů tomů.. :)

a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

to věřím, dobře naladit se určitě dají ale mně se obecně líbí a vždycky líbil zvuk hlubších korpusů. Poskytují větší prostor pro naladění, mohou jít více do hloubek, mám rád delší přirozený dozvuk, mají hlubší dynamiku.. je toho víc ale hlavně je to zvuk co potřebuju do stylu co hrajeme. Mám naposlouchány různý skvělý nahrávky a tyhle rozměry jsou pro mě jasnou volbou.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

OK, to zní více než jako pádné důvody.
Tak ať dobře vybereš :!: :wink:

a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

díky..
jo, kdyby to někoho zajímalo - prodejce moji cenu aspektuje takže ty Sonory jako shell set mohu mít za 23 000. Vyjednávat se někdy vyplatí.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“