Efekt s mikroprocesorem

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Ringo

Efekt s mikroprocesorem

Příspěvek od Ringo »

Zdravím, jsem bubeník, tak nevím, který efekty by v sobě mohli mít či nemít mikroprocesor. Jde o to, že ve škole máme v praxích udělat nějakou elektroniku, která má v sobě mikroprocesor a mně přijde, že dělat zvonek nebo minutku je fakt naprd. Proto vás prosím jestli někdo nevíte o nějakým funkčním schématu téměř jakýhokoliv kytarovýho efektu s mikroprocesorem. Čím jednodušší, tím lepší :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekt s mikroprocesorem

Příspěvek od core88 »

Ahoj DIY efektů s mikrošvábem sem moc neviděl poravdě asi žádnej .
Ale tady sem našel takovýdle temolo http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=84 . Když by si místo LFO obvodu dal nějakej ATtiny nebo malej 8pinovej PIC a do něj napsal několik programů pro blikání LED tak to by šlo ne ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jeden frajer sliboval že udělá Tap chorus a vibrato: k tomu je procik ideál ne ?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no vypadá to že je tu zas někdo kdo o tom nic moc neví a chce mít do školy něco extra, řek bych že se zase bude vařit z vody. :? zkus to trochu upřesnit - mikroprocesory využívají myslím některé chorusy, delay, reverby a podobně. jde o to co ale tím pojmem mikroprocesor myslíš, jestli máš mít něco programovatelného tak je třeba taky říct na co máš dostupné programátory. Jinak jsou různé odpočítávače, stopky, minutky, blikátka atd, ale pokud vymyslíš něco svého hudebního nikdo ti bránit nebude. možná by sis mohl třeba udělat metronom :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Ringo

Příspěvek od Ringo »

Ve škole používáme procesory atmega 162. Máš tak trochu pravdu, moc toho neumím, ale nechci mít nic extra, jen chci mít něco, co budu používat. Ten reverb by byl asi nejlepší, ale fakt se spokojím s čímkoliv
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no tak reverb s Atmega 162 teda neuděláš , neni to zvukovej procesor . když by si postavil tremolo jak sem ti posílal já tak tak ti na to bude stačit atmega 8 nebo klidně i něco menšího . Jinak mikroprocesory se používají i v chorusech , Delaych , reverbech .... ale to sou "jednoúčelový" součástky co se nedaj programovat
Obrázek
Ringo

Příspěvek od Ringo »

Tak začíná to vaření z vody :D Udělám to s tou atmegou 8, ptal jsem se na to a půjde to programovat bez problémů. Akorát mi vysvětli co je ten LFO obvod, popřípadě úplně nejlepší by bylo, kdyby si mi to schéma upravil, ale to se ti asi chtít nebude...
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

IMHO mnohem jednodušší varianta než použít CPU jako DSP procesor je použít ho jen jako přepínač/paměť nějakých presetů analogových efektů.
EDIT: LFO = low frequency oscillator, generátor nízkého (modulačního) kmitočtu.
EDIT2: jednodušší myslím software. Obvodově to bude složitější.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Ringo píše:Tak začíná to vaření z vody :D Udělám to s tou atmegou 8, ptal jsem se na to a půjde to programovat bez problémů. Akorát mi vysvětli co je ten LFO obvod, popřípadě úplně nejlepší by bylo, kdyby si mi to schéma upravil, ale to se ti asi chtít nebude...
LFO>>> http://en.wikipedia.org/wiki/Low-frequency_oscillation .
úprava schematu je úplně jednoduchá to co je kolem IC2 se vyhodí jediný co tam necháš je ten odporovej dělič vedle baterky a dioda v optočlenu. A tou Atmegou 8 (nebo jakoukoliv jinou) ten LFO nahradíš .Do ní napiš blikací programy pro jednu LED . Můžeš si vyhrát s frekvencí i amplitudou tý led . Teoreticky by si tam moh nechat i ten DEPTH a ty 3 odpory co sou u něj a přez nějakej ochranej odpor to celý připojit na Atmegu .A napájení pro Atmegu bez s Vb 9V by už asi nerozchodila .
Obrázek
Ringo

Příspěvek od Ringo »

Ok, tak já na tom pomalu začnu pracovat, pak sem hodím schéma a řekni mi, jestli jsem to upravil dobře :) Díky za ochotu
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“