Tuto otázku jsem nedávno také řešil (pro sebe a 7-mi letou dceru), i se stejnou cenovou hladinou. Sepíšu své poznatky (omlouvám se za román):
Hledal jsem po internetu (nejbohatší na informace je forum
http://www.pianoworld.com), poslouchal nahrávky na YouTube a procházel obchody po Praze. V kategorii pián (tj. celého nábytku, ne jen kláves+podstavec+1 pedál), bych za rozumné volby označil toto:
Yamaha YDP-161 ... 24000 Kč, nejlevnější Yamaha s GH mechanikou
Yamaha YDP-181 ... 30000 Kč,proti 161 má navíc knoflíkové ovládání nastavení, je trošičku hlubší, vyšší a těžší a má větší reproduktory. Taky má více zvuků, ale žádné piano navíc, takže mě nezajímaly. Zkoušel jsem v YamaMusic oba dost dlouho a nakonec mi byla 161 příjemnější, jaksi bez těch knoflíků to bylo intimnější, jakoby jen klavír, který si na nic nehraje. Dnes bych možná preferoval 181, ale za rozdíl v ceně by mi to nestálo.
Kawai CN-23 ... 26300 Kč, její RH je podle mnohých názorů na internetu nejlepší a nejpiánovější klávesnice v téhle cenové hladině, často hodnocena lépe než GH3 od Yamahy (GH3 je o stupeň výše než GH, které má Yamaha YDP-161). Co se týče zvuku pián, CN23 má 4 různé zvuky piana, na stránkách Kawai je možné si zvuky přehrát. (Dražší CN33 má 8 různých pián včetně "mellow piana", které se mi líbí. Jenže CN33 už stojí 35000.

Kdyby bylo kde vyzkoušet CN-23, nebo kdybych měl peníze na CN-33, asi bych vybral Kawai.)
Kawai CL 36 ... 22400 Kč, odlehčená varianta CN23.
Roland RP301 ...27000 Kč ..novinka, takže ohlasy ještě moc nejsou, má mít slušnou mechaniku (stejnou jako Roland FP4f), narozdíl od předchozích modelů. Další vlastností je jejich proslavený "Supernatural" zvuk, možná technicky nejpokročilejší, velmi expresivní, i když možná ne zcela piánovitý, který někteří lidé milují a jiní moc nemusí.
Roland F-120 ...24600Kč ..snad totéž jako RP301 ale v odlehčeném vydání, podobně jako Kawai CN23 vůči CL36.
------------------------------
Uvedení 3 výrobci jsou považováni za současnou špičku v digitálních piánech a lze říct, že žádné z uvedených pián není špatná volba, jde jen o preference a osobní testování. Lze nalézt různé názory, o Kawai se často říká, že mají nejlepší mechaniku, nejtišší a nejbližší klavíru, mechaniky Yamaha jsou velmi spolehlivá klasika, o Rolandech jsem četl názory, že mechanika je trochu hlučnější s lehčím stiskem (co je na tom pravdy, nevím). Nicméně i mechaniky, i zvuky každého z výrobců mají své zastánce.
Já jsem sice prošel dost obchodů v Praze, ale kromě neznámých značek, které opravdu za moc nestojí, jsem vyzkoušel jen Casio PX 730(klávesnice se mi zdála strašně tvrdá), Casio AP-220 (klávesnice subjektivně lepší, ale celkově piáno na Yamahy nemělo), Korg LP-350(zklamání) a Yamahy YDP(141,161,181) a Yamahu CLP-440(nádhera, ale drahá). Kawai jsem nikde na prodejně nenašel a Rolandy jen starší typy, tedy s jinou klávesnicí. Protože mi byl zvuk a klávesnice Yamahy příjemný a ostatní značky jsem si neošahal (a některé bych musel objednat u Thomanna), koupil jsem Yamahu 161, navíc byla i v barvě, jakou chtěla manželka

.
Po dvou týdnech svého výběru nelituji, nýbrž hraji

, snad jen je škoda, že jsem nemohl vyzkoušet Kawai (dnes bych šel možná do Kawai i bez vyzkoušení). Pokud mohu ještě přidat zkušenost, zjistil jsem, že jak při nízké hlasitosti reproduktorů, tak se špatnými sluchátky (Koss Porta Pro) zvuk nestojí za nic. Po koupi sluchátek Sennheiser 558 (3000Kč) a oddělání jakýchsi gumových obdélníčků ve sluchátkách je zvuk piána zcela nesrovnatelný, takže doporučuji nechat v rozpočtu místo na slušná sluchátka.
Na závěr - pokud jsou prioritou prostorové nároky, možná by mělo smysl přímo skládací řešení typu Yamaha P-155 + pedál + kvalitní podstavec...