V kapele uvažujeme o koupi nového aparátu pro druhého kytaristu a chtěl bych takový "objektivní" pohled na věc...
Potřebujeme aparát na moderní pop-rock. Žádný metal. Na zkreslení máme slušné krabičky. Takže nám jde o kvalitní čistý kanál. Kytara SX stratocaster (do budoucna bude Fender). Na Fender Blues Deluxe jsem sice nehrál, ale hrál jsem na Hot Rod. Takže předpokládám, že to je podobné.
O VHT jsem přečetl celou diskusi, která vyzněla celkem pozitivně.
VHT lead 20 stojí kolem 11 000 Kč, Blues Deluxe i Hot Rod jsem viděl za 16 000 Kč. O finanční rozdíl mi až tak nejde. Když už, tak už:)
Na VHT je super paralelní efektová smyčka. Hodně používame chorus, delay, tremolo. Kdybyste si měli vybrat co byste vzali? I např. z hlediska spolehlivosti. (VHT je přec jen made in China.)
(VHT bych si rád vyzkoušel, ale co jsem prošel eshopy, tak v PH není.)
VHT lead 20 nebo Fender Blues
Pravidla fóra
Re: VHT lead 20 nebo Fender Blues
Pokud nepoužíváte zkreslený kanál a řešíte to krabičkami, je zbytečné diskutovat existenci nebo provedení smyčky. Pak je stejně nejlepší řešení jít s efekty do preampu komba. Za mě Fender. Čistý Fender zvuk je Fender zvuk. Pro taky hraje těch 40 W oproti 20 W u VHT. To už by na čistý zvuk nemuselo stačit. Pokud vybírat mezi HotRod a Blues, na moderní pop-rock bude možná přece jen univerzálnější HotRod, kdyby přece jen došlo na hraní bez krabiček.
Nemáte zájem o Laney VC30? To by vaše požadavky taky splnilo, čistý kanál s tunou headroomu (se singlovými snímači vydrží čistý i při větší hlasitosti), efektová smyčka. Kdyžtak mrkněte na tržiště.
Nemáte zájem o Laney VC30? To by vaše požadavky taky splnilo, čistý kanál s tunou headroomu (se singlovými snímači vydrží čistý i při větší hlasitosti), efektová smyčka. Kdyžtak mrkněte na tržiště.
Zase těch 20w ve třídě A/B s repro o citlivosti 100dB by mělo postačovat...
Měl jsem Hot Rod a na čistém kanálu jsem na víc než 2,5 z 10 nehrál, protože to bylo hodně hlasitý.
Měl jsem Hot Rod a na čistém kanálu jsem na víc než 2,5 z 10 nehrál, protože to bylo hodně hlasitý.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Lead 20 je fajn aparát za ty peníze, ale podle mě v tomhle případě bude lepší Fender Blues. Lead je spíš pro ty, co hledají slušný zkreslený kanál, čistý není žádný extra zázrak - v porovnání s Fenderem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008