Cívka (Namotat, nebo někde vybrakovat?)

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
AlešK

Cívka (Namotat, nebo někde vybrakovat?)

Příspěvek od AlešK »

Ahoj,
pustil jsem se do výroby wah efektu.Ale je tam jakási cívka/tlumivka 660mH, kterou horko těžko seženu.
Jak si s tím mám poradit?Nebo v čem by taková cívka mohla být?
Už jsem se ptal na fóru o elektronice, zatím bez odpovědi, tak mě napadlo, že by to tady někdo z vás už mohl někdo řešit :wink:

Díky.
Přílohy
Dunlop-Cry-Baby-Wah-Wah-Guitar-Effect-Schematic-Diagram.PNG
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Cívka (Namotat, nebo někde vybrakovat?)

Příspěvek od Stanley06 »

ty cívky se dají sehnat, ale cena je několik stovek (u těch přímo určených pro wah pedály), myslim že jsem dřív viděl i jeden český web kde je prodávali jako náhradní díl. Zkus napsat yeeshkulovi, ten kvákadla upravuje tak by mohl o něčem vědět. Možná to bylo někde tady na foru nebo jinde ale vim že už to taky někdo řešil, jestli to nezkusit navinout. Ale jak to dopadlo to nevim. Pak ještě existuje colorsound wah bez cívky, jak moc ale kváká to nevim :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Díky.
No tyhle tlumivky jsem už viděl v kdejakém braku (přehrávače, televize....).Kdybych za to chtěl dávat několik stovek, nestavěl bych si to na koleně :D
Snad by stačilo vidět, jak zhruba má ta cívka vypadat, apk už by se dalo experimentovat....
mskvr

Příspěvek od mskvr »

AlešK píše:Díky.
No tyhle tlumivky jsem už viděl v kdejakém braku (přehrávače, televize....).Kdybych za to chtěl dávat několik stovek, nestavěl bych si to na koleně :D
Snad by stačilo vidět, jak zhruba má ta cívka vypadat, apk už by se dalo experimentovat....
Pokud ji umí přeměřit jejich indukčnost, proč je nepoužít, že. Je to dost ošemetný. Asi to "nějak" fungovat bude, ale víc od toho pak nemůžeš chtít. Výrobce jistě ví, proč má konkrétní součástka konkrétní hodnotu. V televizi jsi určitě našel i spousty odporů a kondíků, zkus je schválně použít. Jsou to přeci jen kondíky a odpory, kapacita, jako kapacita, odpor, jak odpor...
Prostě aby to fungovalo pravděpodobně napoprvé, je zbytečný se pokoušet tam napasovat něco jinýho a pak s tím hodiny a hodiny laborovat, umotávat, přemotávat...
Toť za mě.

edit: odkaz na stránku jsem poslal z toho důvodu, že jim pošleš parametry a oni Ti pošlou součástku. Né proto, že že na první stránce bylo něco podobnýho tlumivce ;)
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Jó, to chápu jako.Teď jsem otevřel dvd přehrávač a je tam tlumivka s označením 60mH (sakra smůla :) ).
To je právě taky ono, nemám měřák na tlumivky.Takže bych musel spoléhat na potisk (možná bych se tam nebál dát třeba 500mH, nebo tak....).Já právě myslel, jestli to tady už někdo z něčeho netahal, že bych šel na jistotu :) Pak by i pomohlo foto té tlumivky, abych viděl sílu drátku a velikost....líp se potom laboruje (hodiny a hodiny...)

To je tak, když něni člověk bohatej :D
mskvr

Příspěvek od mskvr »

AlešK píše:Jó, to chápu jako.Teď jsem otevřel dvd přehrávač a je tam tlumivka s označením 60mH (sakra smůla :) ).
To je právě taky ono, nemám měřák na tlumivky.Takže bych musel spoléhat na potisk (možná bych se tam nebál dát třeba 500mH, nebo tak....).Já právě myslel, jestli to tady už někdo z něčeho netahal, že bych šel na jistotu :) Pak by i pomohlo foto té tlumivky, abych viděl sílu drátku a velikost....líp se potom laboruje (hodiny a hodiny...)

To je tak, když něni člověk bohatej :D
Taky nejsem bohatej, jen kdyžuž, tak pořádně ;)
Jinak síla drátku se odvíjí od proudu, kterej tam v tomdle případě bude 00prd.
Zkus stáhnout pár servisních manuálů a koukni na hodnoty... Pak bys moh jít už na jistotu kuchat ;)
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Jj, budu muset pátrat :wink: Díky.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

fungovat by mělo cokoliv v rozmezí 250-700mH otázka je jak :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“