Koupě krku na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Martin.mcs

Koupě krku na kytaru

Příspěvek od Martin.mcs »

Ahoj,
Mám doma levnou starší kytaru, kterou bych si chtěl ,,modifikovat" resp. si to na ní vyzkoušet, experimentovat apod. Momentálně sháním krk a zjistil jsem, že nejsem na internetu schopný najít žádného oficiálního prodejce krků :-D Jde mi o to, že přepražcování by mě stálo víc než je hodnota celé kytary. Přes e-bay krk kupovat nechci, protože by mi mohli poslat vrtuli a co já pak s ní. :evil: Chci nepoužitý krk aniž bych si musel kupovat např celýho squiera a zbytek z něj zahodit. Rady? Návrhy? Díky.
J.J.
Rádce

Re: Koupě krku na kytaru

Příspěvek od J.J. »

Řekl bych, že přepražcování by stálo určitě míň než koupě novýho krku.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

J.J. píše:Řekl bych, že přepražcování by stálo určitě míň než koupě novýho krku.
Vychází to plusmínus nastejno. Ceny přepražcování se nedávno řešily v rychlodotazech:
MilanT píše:Pavel Hlaváček, Mikulovice - 60,-Kč/pražec
Music city - 2.200,-Kč/celý hmatník
Opravy hudebních nástrojů, Rybalkova 1, Praha 10 - 100,-Kč/pražec
Petr procházka, Praha 5 - 1.500,-Kč/celý hmatník včetně srovnání a začištění hmatníku
Janeko s.r.o., Brno - 1.000,-Kč/celý hmatník (ocelové pražce - 2.000,-Kč)
Při přepražcování je to pro majitele kytary cena konečná.
Při výměně krku je pořizovací hodnota krku počáteční. Další náklady souvisí s demontáží starého krku, úpravy patky nového, finální úprava polotovaru a jeho vlepení (přišroubování) do těla, montáž ladících mechanik, seřízení...
Záleží co je Martin si schopen udělat sám a co myslí tím "modifikováním a experimentováním".
Pokud je stávající krk v pořádku, tak bych jí nechal přepražcovat.
Martin.mcs píše:nejsem na internetu schopný najít žádného oficiálního prodejce krků
Jak jsi ho hledal? Takhle?
Martin.mcs

Projížděl jsem obchody na netu a nic jsem nenašel (bach mě nenapadl). Asi jsem byl včera hodně unavenej, protože mi ani google nepomohl. Tak jsem se prostě zeptal. :)

Co se týče té kytary a krku, tak se jedná o 8 let starý stagg strat (olše, moje první kytara) a krk (javor + palisandr) je šroubovaný a je v pořádku. Akorát by bylo potřeba ho přepražcovat úplně celý. V Pardubicích mi mistr kytarář, taky řekl 100Kč / pražec. Tudíž nový krk by mě vyšel zřejmě levněji a mohl by být i z jiného dřeva.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A jaký smysl celá ta akce bude mít?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Martin.mcs

Je to poprvé, co budu dělat něaký zásah do kytary vlastníma rukama, takže prvotní smysl bude získání zkušeností s úpravami. Když bych nedej bože něco nenávratně zničil, tak mě to na této kytaře nebude mrzet tolik, jako na nějaké dražší. Zas tolik nelogické se mi to nezdá.

Pak mě ještě napadlo, že bych si z té kytary mohl udělat ,,tester snímačů", ale to je zatím v hluboké budoucnosti. Nejdříve mě čeká krk a výměna snímačů a elektroniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, výměnou krku se toho moc nenaučíš. Tvůj přístup logický je, nicméně se mi už tak logické nezdá strkat do toho nějaké větší peníze, což už koupě krku je. Nicméně jsem byl pouze zvědavý, dělej si samozřejmě, co chceš :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

A nebylo by levnější koupit nového strata Stagg, třeba za 1680 korun?
Nebude to levnější tester snímačů než nový krk nebo přepražcování taky Stagga?
Ale pokud se chceš učit bastlení a získávat zkušenosti, tak to chápu a už mlčím :)
http://www.hudebnishop.cz/stratocastery ... zi_heureka
Martin.mcs

Nero píše:No, výměnou krku se toho moc nenaučíš.
Třeba se ho naučim našroubovat rovně. :mrgreen:
Nero píše:nicméně se mi už tak logické nezdá strkat do toho nějaké větší peníze :wink:
Tohle mě taky napadlo, ale nějak sem stejně došel k závěru, že mi to za to stojí.
MilanT píše:A nebylo by levnější koupit nového strata Stagg, třeba za 1680 korun?
Podle toho, co sem viděl třeba na těch stránkách bachu, tak by mě ten krk měl snad vyjít levněji a ještě by mi zbylo na ,,drátky". 8)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Co se takhle naučit přepražcovat? To už by za to stálo.
Martin.mcs

To by bylo rozhodně nejlepší, ale bojím se, že na to mám až moc volšové ruce.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Martin.mcs píše:
Nero píše:No, výměnou krku se toho moc nenaučíš.
Třeba se ho naučim našroubovat rovně. :mrgreen:
Mno, vyšroubuješ 4 šrouby, přehodíš krk, zašroubuješ 4 šrouby. A hotovo :)
Jestli se chceš něco naučit, tak aspoň zkontroluj a případně přebruš lože.

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Když už ten krk chceš pustit k vodě, tak ho zkus přebrousit, srovnat pražce.
Nero, ty jsi moc krků neměnil, že? Leda originál Fender za originál Fender, tam je to takhle easy.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli se chce autor naučit frézovat, doporučoval bych mu spíš postavit si nějaký kus nábytku. Ne kvůli tomu měnit krk a patlat se s tím, že lože má špatnou velikost. Navíc pokud to neumí, tak tu kytaru hodně snadno zničí.

PetrPeter 1975 - 2008
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Martin.mcs píše:Ahoj,
Mám doma levnou starší kytaru, kterou bych si chtěl ,,modifikovat" resp. si to na ní vyzkoušet, experimentovat apod. ........Rady? Návrhy? Díky.
Martine,
bohužel máš "smůlu", že žiješ v době, kdy se dá všechno koupit, sehnat, pokud jsou na to prachy. K té levné starší kytaře, kterou by sis chtěl ,,modifikovat" potřebuješ funkčně perfektní, ale levný KRK.
Když máš chuť experimentovat a hrající ("levnou") kytaru jako předlohu, tak dlouho nepřemýšlej a pust se do stavby krku s ručním nářadím. Vhodný materiál jsou třeba díly starého nábytku. Já jsem (dávno, v 20. století) vyrobil několik krků z noh od stolu, dřevo buk, javor, dub. Bukový hmatník, namořený na černo a napuštený epoxidem není o moc horší než z ebenu. A pražce se vůbec nemusí zatloukat do zářezů, epoxidem se dají přilepit jako pražce třeba mosazné dráty Ø 2 mm do mělkých drážek, nebo nerezové dráty z jídního kola, jehly na grilování atd...... Jednoduchá výztuha krku se dá taky doma vypilovat ze závitové tyče M6 nebo holé tyče Ø 5 mm a závit udělat. Jedině mechaniky je účelné koupit.
:?: :wink: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Nemá někdo tušení, kde by se dal sehnat stratovský nebo telecí (nebo ještě lépe s pádlovitou hlavou pro možnost vlastní kreace) celolojavorový krk se skunk stripe? Možná jenom špatně hledám, ale našel jsem takové jenom na ebay a docela drahé.
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

kocour píše: Martine,
bohužel máš "smůlu", že žiješ v době, kdy se dá všechno koupit, sehnat, pokud jsou na to prachy. K té levné starší kytaře, kterou by sis chtěl ,,modifikovat" potřebuješ funkčně perfektní, ale levný KRK.
Když máš chuť experimentovat a hrající ("levnou") kytaru jako předlohu, tak dlouho nepřemýšlej a pust se do stavby krku s ručním nářadím. Vhodný materiál jsou třeba díly starého nábytku. Já jsem (dávno, v 20. století) vyrobil několik krků z noh od stolu, dřevo buk, javor, dub. Bukový hmatník, namořený na černo a napuštený epoxidem není o moc horší než z ebenu. A pražce se vůbec nemusí zatloukat do zářezů, epoxidem se dají přilepit jako pražce třeba mosazné dráty Ø 2 mm do mělkých drážek, nebo nerezové dráty z jídního kola, jehly na grilování atd...... Jednoduchá výztuha krku se dá taky doma vypilovat ze závitové tyče M6 nebo holé tyče Ø 5 mm a závit udělat. Jedině mechaniky je účelné koupit.
:?: :wink: -kcr-
jen tak ze zvědavosti...podoba anobrž fotografie by nebyla? chtěl bych to vidět...docela mě to zajímá?
Děkuju...vwld
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Bukový hmatník, namořený na černo a napuštený epoxidem není o moc horší než z ebenu. A pražce se vůbec nemusí zatloukat do zářezů, epoxidem se dají přilepit jako pražce třeba mosazné dráty Ø 2 mm do mělkých drážek
To všechno měla tahle kytara (foto z r. 1981), s humbuckery Ibanez a home made kobylkou ala TOM. A když jsem si ji postavil, už jsem neměl potřebu šilhat po značkových Lespaulech.
Yitars # 07
Yitars # 07
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Teda vypadá to skvěle...klobouk dolů... :!:
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“