Kombo do 40tis. Rock/pop

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kai

Kombo do 40tis. Rock/pop

Příspěvek od Kai »

Takže postupem času zjišťuju absolutní nevyužitelnost mýho marshallu. Co se týče hlavy je to ok, vždycky se da přenášet ale box mě už tahat nebaví díky množství akcí co hraju, navíc nevytáhnu díky změně stylu zvuky který chci (rock/pop .. Alžbeta Kolečkářová band).
Taky záda na tom nejsou zrovna dobře.

Moje požadavky:

- výborný čístý zvuk i klidně s jemným nakřápnutím, tohle je priorita
- zkreslený zvuk posazený lehce do středů - marshaloidnejší charakter nebo výrazné korekce
- z toho plyne ideálně dva kanály se SOLO JUMP a Reverbem vypínatelným na fs
- repro nějaký šíkovný a vhodnější jak na čisté tak zkreslené zvuky (ne V30 ani G12T75)
- výkon do 40w, lampově ideálně EL84 nebo EL34

Dokázali byste mi něco slušného navrhnout? Případně rovnou vypsat jaké máte z určitým kombem zkušenosti a co je dobré vyměnit (např repro které se vám osvedčilo?)

Moje nápady jsou zatím:

Blackstar HT60 Stage a výměna repro (jen mi vadí lehce ten výkon a 2x12 - váha)
Blackstar HT60 Soloist a výměna repro (opět výkon zbytečný)
Mesa Boogie Expres 5:25 (zatím farorit, nemá ale jump na sólo)
Fender Hot Rod DeVille III 410 (dobrá váha, tři kanály, čistý bude díky 4x10 imho perfekt)
Fender Hot Rod Deluxe III (tři kanály, vypínatelný reverb)
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo do 40tis. Rock/pop

Příspěvek od Kinx »

vzhledem k rozpoctu bych se na deville vyprdl. z toho co pises mi momentalne nejlepe vychazi HOT :) i pres vsechny neduhy zakazkovych aparatu (ztrata na cene atp), ted zrovna na jedno kombo dle tvych pozadavku hraju obcas v jedne kapele - class A 30W, konec el84 (mozna tam jsou 6v6 ted nevim), 4x10 greenback, dva kanaly, smycka, jump. byl jsem hodne prekvapeny jak dobre to hraje ciste i zkreslene zvuky! na to co pises by to bylo skvele. shodou okolnosti jsem vedle toho mel na zkousce fender deville 2x12, ten proti tomu byl tupy a nevyrazny (coz davam za vinu hlavne repro v tom fenderu). Blackstary jsou super, treba series one 2x12 kombo co ma teorge odsud z diskuze me bavi moc. navic to ma neodymiova repra (ktera hrajuo prekvapive dobre), takze by to melo byt lehci nez konkurence :)

akorat co se tyce te prenosnosti tak uz nejsem velkym zastancem komb, potom co jsem nekolik let hojne stehoval dve 1x12 od mesy. ted mam normalne 4x12 s hlavou a je to sice velke, ale jsem spokojenejsi :) ale taky to bude zpusobeno tim ze u zkusebny kde ty veci skladuju nejsou zadny schody a obecne mam vetsinou stesti ze mista kde na to hraju nemaji silene schody ala melodka :)

jinak jako repro bych osobne na tohle zkusil alnico blue od celestionu, to me bavi jak na cisty tak na zkresleny zvuky.

kdybys netrval na tom british zvuku tak ti hned doporucim treba tohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum , nicmene i s EL34 to porad bude mark :)
Naposledy upravil(a) Kinx dne 21.02.2012 10:39, celkem upraveno 1 x.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Na expres se vyprdni, hraje děsně. Jestli máš takhle vysoký limit, zkus třeba hughes kettner duotone. To by mohl být aparát pro tebe. Nebo prostě kup k marshallovi nějakou šikovnou 1x12 bednu. Tahat velké kombo je peklo, raděj du vždycky dvakrát pro hlavu a box.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

express nehraje desne, ale je pravda ze z aparatu mesa me bavi skoro nejmin. navic to teda neni moc british zvuk :)) jeste me napadl randall RM50 v kombu, vymenit repro a doplnit odpovidajicima modulama. to je taky cesta.
Kai

Příspěvek od Kai »

Hele kinxi nebylo to kombo od kytaristy Airfare ? :D ten sneak nebo co... 4x10 greenbacky právě mě lákaj jako prase...

Jinak o tom Hotovi jsem uvažoval. Asi do toho pudu.

Ten randal mě taky zaujal a do toho nacpat mody od salvationu a byl byl imho spokojenej, asi to tak udělám pokud HOT bude mít moc práce, ono to totiž hodně spěchá, léto fůra festů, teďka různé radia atd a potřebuju nečo s vyrovnanějším zvukem.

Hele box 1x12 mě nebaví, ať už je to thiele nebo podobný shity. Když už tak 2x10 s greenbackama bych uvažoval a rozhodně líp mi vyjde vždycky kombo než chodit zvlášť už jen z toho důvodu že vlastní apce tahám mezi dvěma kapelama po miliarďe schodech a boxy si nosím sám z důvodu dědkovosti v kapele.
Naposledy upravil(a) Kai dne 21.02.2012 11:11, celkem upraveno 1 x.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Kai píše:Hele kinxi nebylo to kombo od kytaristy Airfare ? :D ten sneak nebo co... 4x10 greenbacky právě mě lákaj jako prase...
jo, snake :D je to to Thomasovo, hraje to fakt jako dabel. napred jsem se do toho na zkousce neduverive zapojil a ted uz bych nejradeji na nic jinyho funky nehral :)))

osobne mi ale prijde fakt lepsi varianta mala hlava+malej box nez kombo, je to skladnejsi, univerzalnejsi, proste celkove lepsi :))) na komba jsem hral dlouho a uz se mi moc nechce k tomu formatu vratit.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no ja jsem taky zastance hlava+box, zvlast kdyz se zacne resit transportovatelnost.
navic mensi boxy muzes mit ruzne podle pozadovanych stylu a nosit si jenom hlavu.
MTS moduly jsou samozrejme super, ale nevim jestli presne k tomuto ucelu. 20W je imho slaba na clean v hlucne kapele, 50W uz je hlava normalni velikosti, a 100W hlava je tezka krava :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No já jsem měl doma poslední měsíc 3 komba.
Koupil jsem si Engl Thunder, právě z důvodu přenášení do druhé zkušebny a na hraní doma. Za ty peníze se to docela dá, ale čistý se hledá těžko s humbuckerama, navíc společné korekce a nic moc zvuk, pokud člověk nehraje metál.
Pak se ke mně na týden dostal Hughes and Kettner Tube50 a to už byl o hodně zajímavější aparát. EL34 v konci, 4 kanály, smyčka, přijatelná váha, docela dobré repro. Na čisté a nakráplé zvuky se mi líbil hodně, zkreslený byl takový zajímavý ale každopádně použitelný, hi-gain kanál to ale celé trocha kazil. Přebasovaný, přegainovaný a celkově se moc neprosadil. Za ty prachy co je to na bazaru, tak oproti konkurenci pořád dobrý kup.
No a nakonec co mě zůstalo doma je VHT Pittbull Forty-Five. Má to 2x10 Vintage, EL84, lampový rectifier, Class A i A/B, ser. i par. smyčka, kvalitní reverb, všechno spínatelné přes FS. Zatím jsem neměl aprát, který by měl lepší čistý zvuk a to jsem na to hrál zatím jenom s musicmanem, který má HB. Ikdyž ta mezipoloha, kdy hrají vnitřní cívky humbuckerů, mi trošku přiblížila, jak by mohl hrát strat...Bohužel sehnat ho je vcelku haluz.
Nechat si postavit kombo od Pavla Horkého je určitě dobrý nápad. Máš možnost vcelku si ho udělat podle sebe, navymýšlet fičurky. Na čistý zvuk a crunche to nemá chybu. Akorát se bojím toho, jak je na tom s časem :(
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jestli budeš koukat po Blackstarech tak mrkni i na Series One 45, ale je to taky 212 a musel bys oželet reverb v kombu :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych reverb klidne resil nejakou krabickou ve smycce - prijde mi ze vetsinou v tech kombech stejne za moc nestoji (cest vyjimkam) a tech slusnych aparatu podle zadani je s reverbem malo.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Hlavně bude mít větší možnost ve výběrech aparátu a bude si moct vybrat reverb nezávisle na kombu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

svata pravda.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“