Zdar!
Mám GT-8, zkusil jsem HD500 a nakonec ji prodal a pořídil GT-100. Dle mého názoru má HD500 přirozenější zkreslení, ale GT-100 je jí v patách, ale naopak to co dostanu z GT-100 co do čistých zvuků, se má Line6 ještě co učit. Oproti GT-8 absolutně intuitivní ovládání a zvládne to lajk i bez návodu. U HD500 jsem často narážel na omezení kombinací efektů, což u GT-100 nehrozí. Na živé hraní možnost přepínání kanálu A/B na každém z patchů využívám nejčastěji na přepínání doprovod/sólo - jednoduché přehledné. Co jeúplně skvělé je, že u GT-100 můžete nejen CTL pedálem efekt vypnout nebo zapnout, ale třeba jen změnit jeho parametr, tzn., že si třeba zesílíte nebo prodloužíte delay a pod. Zajímavá věc je možnost ladění patchů...Nahrajete si do smyčky čistý výstup z kytary a pak klidně přepínáte patche, ladíte vámi požadovaný zvuk a to vše z pohodlí křesla s odloženou kytarou

Nakonec musím dodat, že jsem se nazbavil HD500 pro nějakou absolutní nespokojenost, ale nějak mi nepřirostla k srdci, dále jsem se špatně loučil s funkcionalitou GT-8 (např. HD500 nemá klasický "slow-gear") plus výše uvedené důvody.
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN!

), ZOOM 505II