Metalcore
Pravidla fóra
-
Tomáš Štěpánek
Metalcore
Chtěl bych se zeptat, jak docílim průraznýho zvuku v metalcorový kapele? Hrajem styly jako As I lay dying, Asking Alexandria, blessthefall a podobně. Mám kombo Fender Frontman 65R a efekt Metalzone od bossu, ale ten je hrozně neprůraznej a jakožto sólovej kytarista se tam moc neprosadim. Mohli byste poradit, kterej by se pro mě hodil???
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Metalcore
Tak u AA je zaklad myslim Peavey 6505+ k tomu Peavey boxy nebo Orange.
A potom si myslim ze potrebujes vubec jinej aparat.Prodej to vsechno, neco malo si prihod a porid si Bugeru
http://www.thomann.de/cz/bugera_6262212.htm k tomu treba Maxon OD808(jestli se s tim teda bude rozumet) a jses na nejakou chvili vysmatej.Dulezita je taky ekvalizace, nesrat tam basy od toho je ctyr struna opice v kapele.
A potom si myslim ze potrebujes vubec jinej aparat.Prodej to vsechno, neco malo si prihod a porid si Bugeru
http://www.thomann.de/cz/bugera_6262212.htm k tomu treba Maxon OD808(jestli se s tim teda bude rozumet) a jses na nejakou chvili vysmatej.Dulezita je taky ekvalizace, nesrat tam basy od toho je ctyr struna opice v kapele.
Když jsme u toho, jednu tady z těch Bugeráckejch kopíí tovo Pyvíčka jsem slyšel před tejdnem na akci a musím říci, že to neznělo vůbec špatně. Neporovnávám s originálem, pouze chválím zvuk.
- Dan Rohanský
Všechno špatně, tohle chce rectoTomáš Štěpánek píše:... Mám kombo Fender Frontman 65R a efekt Metalzone od bossu...
-
Tomáš Štěpánek
Díky za rady
ale na nějakou dobu si budu muset vystačit asi s tímhle kombem... ještě si tolik nemůžu finančně dovolit takový věci...
-
Tomáš Štěpánek
recto??Dan Rohanský píše:Všechno špatně, tohle chce rectoTomáš Štěpánek píše:... Mám kombo Fender Frontman 65R a efekt Metalzone od bossu...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
*Rectrifier http://www.youtube.com/watch?v=GWer6vLy ... ure=fvwrelTomáš Štěpánek píše:recto??Dan Rohanský píše:Všechno špatně, tohle chce rectoTomáš Štěpánek píše:... Mám kombo Fender Frontman 65R a efekt Metalzone od bossu...
Me by stacila Laboga, http://www.youtube.com/watch?v=8LH4a6BLrx4
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, Vaše rady jsou opravdu k nezaplacení 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Zato Vas prazdny prispevek je lepsi.bubucci píše:Pánové, Vaše rady jsou opravdu k nezaplacení

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bohužel ten metalzone a frontman jsou fakt špatná kombinace.
Tomáši, máš teď nějaké peníze k dispozici? Minimálně ten MT2 bych na tvém místě vyměnil.
Tomáši, máš teď nějaké peníze k dispozici? Minimálně ten MT2 bych na tvém místě vyměnil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Tomáš Štěpánek
No, moc toho právě nemám, ale přemýšlím, že ten MT2 prodám... ale právě nevím, co mám koupit jinéhoNero píše:Bohužel ten metalzone a frontman jsou fakt špatná kombinace.
Prodej frontmana i mt2 a kup tu Bugeru, tady neni co resit. Z toho frontmana minimalne nazivo takovej zvuk nikdy nedostanes a podle me ani z niceho za podobny penize jako je ta Bugera.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No má stejnou informační hodnotu, asi jako ta tvoje rada. A klidně si za tím představ i tři facepalmy...Disasterpiece píše:Zato Vas prazdny prispevek je lepsi.bubucci píše:Pánové, Vaše rady jsou opravdu k nezaplacení
2 Tomáš Štepánek : No a kolik jsi ochoten investovat, ať ti někdo může nějak rozumně poradit ? S tisícikorunou to daleko nedotáhneš a pořízení lampového komba je otázka minimálně 7k /v případě Valvekinga/ a ten Frontman má hodnotu tak 2-3k, takže pro tebe investice min. 5k
-
real_dead_one
Byl jsem na nich teď v praze. AA používaj peavey zesik, přesně jsem nezjistil, ale 6505+ to nebylo. Tipoval bych triple XXX II. K tomu peavey bedny. Blessthefall maj peavey 6505 (nejspíš taky +) bedny už si nevzpomenu, myslím že jeden marshall druhej mesa.
AILD maj něco v racku teď. Dřív hráli recto, ale ten zvuk smrděl :/... Potom měli krankensteiny, to už je lepší zvuk...
Labogu jsem měl a ta mi na tento styl nepřijde příliš vhodná.
Moje rada je vykašlat se na bugeru a koupit peavey 6505+ 112 kombo. Je za dobrou cenu.
Jestli ale nejsou prachy, tak bych zkusil nějakým overdrivem dokrmit zkreslený kanál na tom fenderu.
Myslím si že bude bohatě stačit bad monkey z bazaru. A nebo já doma hraju přes line6 UX1 a k tomu PodFarm + menší studiové monitory... Zvuk vyhovující
btw a jak tady někdo psal dokrmovat bugeru tubescreamrem... proč proboha? Bugera ma tak strašně moc gainu, že když ho dáš na půlku pořád je to zbytečně moc.
edit: Ta bugera taky ujde, hraje na to kytarista z seven days, kde zpivam a zní to fakt hezky.. Ale je potřeba přelampovat, takže to už fakt vyjde líp to 6505+ kombo
AILD maj něco v racku teď. Dřív hráli recto, ale ten zvuk smrděl :/... Potom měli krankensteiny, to už je lepší zvuk...
Moje rada je vykašlat se na bugeru a koupit peavey 6505+ 112 kombo. Je za dobrou cenu.
Jestli ale nejsou prachy, tak bych zkusil nějakým overdrivem dokrmit zkreslený kanál na tom fenderu.
Myslím si že bude bohatě stačit bad monkey z bazaru. A nebo já doma hraju přes line6 UX1 a k tomu PodFarm + menší studiové monitory... Zvuk vyhovující
btw a jak tady někdo psal dokrmovat bugeru tubescreamrem... proč proboha? Bugera ma tak strašně moc gainu, že když ho dáš na půlku pořád je to zbytečně moc.
edit: Ta bugera taky ujde, hraje na to kytarista z seven days, kde zpivam a zní to fakt hezky.. Ale je potřeba přelampovat, takže to už fakt vyjde líp to 6505+ kombo
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Tak bugera ujde nebo vykaslat se na ni?Se rozhodni.real_dead_one píše:Byl jsem na nich teď v praze. AA používaj peavey zesik, přesně jsem nezjistil, ale 6505+ to nebylo. Tipoval bych triple XXX II. K tomu peavey bedny. Blessthefall maj peavey 6505 (nejspíš taky +) bedny už si nevzpomenu, myslím že jeden marshall druhej mesa.
Ze stejnyho duvodu strkaji lidi pred Peavey, Recta a podobny gainovy monstra ten samy overdrive?Think about it.
BTW:Oni byli AA tedko v praze?
@bubucci: Jsi troll.
-
real_dead_one
Přečti si to laskavě celé...
Bugera ujde, ale za tu cenu už je lepší vzít kombo 6505+
Ty si zkoušel tubescreamer a bugeru? Musí to být úžasý šum a brum... ony ty bugery samy o sobě dost šumí.
Je fakt že ten charakter to změní.. ale zrovna tady si mysilm že to bude spíš na škodu než na vylepšení.
6. února Asking Alexandria, Blessthefall a Chelsea grin v Lucerně
Bugera ujde, ale za tu cenu už je lepší vzít kombo 6505+
Ty si zkoušel tubescreamer a bugeru? Musí to být úžasý šum a brum... ony ty bugery samy o sobě dost šumí.
Je fakt že ten charakter to změní.. ale zrovna tady si mysilm že to bude spíš na škodu než na vylepšení.
6. února Asking Alexandria, Blessthefall a Chelsea grin v Lucerně
- Nero
- Rádce
Tak si rozmysli, kolik máš, kolik můžeš investovat, kolik můžeš vydělat prodejem těch krámů. Nadhoď předpokládaný postup a sumu, pak ti můžeme nějak pomoc. Jinak to je zbytečné plácání.Tomáš Štěpánek píše: No, moc toho právě nemám, ale přemýšlím, že ten MT2 prodám... ale právě nevím, co mám koupit jiného
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Tomáš Štěpánek
No, řekněme, že momentálně mám k dispozici 1k + 1k za MT + něco za frontmana... moc to neni, já vim no...Nero píše:Tak si rozmysli, kolik máš, kolik můžeš investovat, kolik můžeš vydělat prodejem těch krámů. Nadhoď předpokládaný postup a sumu, pak ti můžeme nějak pomoc. Jinak to je zbytečné plácání.Tomáš Štěpánek píše: No, moc toho právě nemám, ale přemýšlím, že ten MT2 prodám... ale právě nevím, co mám koupit jiného
- Nero
- Rádce
To si Frontmana nech. Spíš to chce vymyslet jiný zdroj zkreslení. Bohužel s těmi 2k se moc vymyslet nedá, kdyby to byly aspoň 3500 - 4000, šlo by na bazaru koukat po Blackstar HT a podobných hračkách.
Takhle se dá motat na úrovni EHX Metal Muff, MXR Fullbore Metal, Palmer Solid Metal, Razzory a podobně. Bude to lepší než MT2, ale velké zlepšení čekat nejde.
Takhle se dá motat na úrovni EHX Metal Muff, MXR Fullbore Metal, Palmer Solid Metal, Razzory a podobně. Bude to lepší než MT2, ale velké zlepšení čekat nejde.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Tomáš Štěpánek
No a co třeba ML-2 metalcore??Nero píše:To si Frontmana nech. Spíš to chce vymyslet jiný zdroj zkreslení. Bohužel s těmi 2k se moc vymyslet nedá, kdyby to byly aspoň 3500 - 4000, šlo by na bazaru koukat po Blackstar HT a podobných hračkách.