Metalcore

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Tomáš Štěpánek

Metalcore

Příspěvek od Tomáš Štěpánek »

Chtěl bych se zeptat, jak docílim průraznýho zvuku v metalcorový kapele? Hrajem styly jako As I lay dying, Asking Alexandria, blessthefall a podobně. Mám kombo Fender Frontman 65R a efekt Metalzone od bossu, ale ten je hrozně neprůraznej a jakožto sólovej kytarista se tam moc neprosadim. Mohli byste poradit, kterej by se pro mě hodil???
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Metalcore

Příspěvek od Disasterpiece »

Tak u AA je zaklad myslim Peavey 6505+ k tomu Peavey boxy nebo Orange.
A potom si myslim ze potrebujes vubec jinej aparat.Prodej to vsechno, neco malo si prihod a porid si Bugeru
http://www.thomann.de/cz/bugera_6262212.htm k tomu treba Maxon OD808(jestli se s tim teda bude rozumet) a jses na nejakou chvili vysmatej.Dulezita je taky ekvalizace, nesrat tam basy od toho je ctyr struna opice v kapele.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Když jsme u toho, jednu tady z těch Bugeráckejch kopíí tovo Pyvíčka jsem slyšel před tejdnem na akci a musím říci, že to neznělo vůbec špatně. Neporovnávám s originálem, pouze chválím zvuk.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Tomáš Štěpánek píše:... Mám kombo Fender Frontman 65R a efekt Metalzone od bossu...
Všechno špatně, tohle chce recto :twisted:
Tomáš Štěpánek

Díky za rady :-) ale na nějakou dobu si budu muset vystačit asi s tímhle kombem... ještě si tolik nemůžu finančně dovolit takový věci...
Tomáš Štěpánek

Dan Rohanský píše:
Tomáš Štěpánek píše:... Mám kombo Fender Frontman 65R a efekt Metalzone od bossu...
recto??
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Tomáš Štěpánek píše:
Dan Rohanský píše:
recto??
*Rectrifier http://www.youtube.com/watch?v=GWer6vLy ... ure=fvwrel

Me by stacila Laboga, http://www.youtube.com/watch?v=8LH4a6BLrx4
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pánové, Vaše rady jsou opravdu k nezaplacení :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

bubucci píše:Pánové, Vaše rady jsou opravdu k nezaplacení :D
Zato Vas prazdny prispevek je lepsi.
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bohužel ten metalzone a frontman jsou fakt špatná kombinace.

Tomáši, máš teď nějaké peníze k dispozici? Minimálně ten MT2 bych na tvém místě vyměnil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tomáš Štěpánek

Nero píše:Bohužel ten metalzone a frontman jsou fakt špatná kombinace.

Tomáši, máš teď nějaké peníze k dispozici? Minimálně ten MT2 bych na tvém místě vyměnil.
No, moc toho právě nemám, ale přemýšlím, že ten MT2 prodám... ale právě nevím, co mám koupit jiného
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Prodej frontmana i mt2 a kup tu Bugeru, tady neni co resit. Z toho frontmana minimalne nazivo takovej zvuk nikdy nedostanes a podle me ani z niceho za podobny penize jako je ta Bugera.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Disasterpiece píše:
bubucci píše:Pánové, Vaše rady jsou opravdu k nezaplacení :D
Zato Vas prazdny prispevek je lepsi.
Obrázek
No má stejnou informační hodnotu, asi jako ta tvoje rada. A klidně si za tím představ i tři facepalmy... :roll:

2 Tomáš Štepánek : No a kolik jsi ochoten investovat, ať ti někdo může nějak rozumně poradit ? S tisícikorunou to daleko nedotáhneš a pořízení lampového komba je otázka minimálně 7k /v případě Valvekinga/ a ten Frontman má hodnotu tak 2-3k, takže pro tebe investice min. 5k
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Byl jsem na nich teď v praze. AA používaj peavey zesik, přesně jsem nezjistil, ale 6505+ to nebylo. Tipoval bych triple XXX II. K tomu peavey bedny. Blessthefall maj peavey 6505 (nejspíš taky +) bedny už si nevzpomenu, myslím že jeden marshall druhej mesa.

AILD maj něco v racku teď. Dřív hráli recto, ale ten zvuk smrděl :/... Potom měli krankensteiny, to už je lepší zvuk...

Labogu jsem měl a ta mi na tento styl nepřijde příliš vhodná.

Moje rada je vykašlat se na bugeru a koupit peavey 6505+ 112 kombo. Je za dobrou cenu.

Jestli ale nejsou prachy, tak bych zkusil nějakým overdrivem dokrmit zkreslený kanál na tom fenderu.
Myslím si že bude bohatě stačit bad monkey z bazaru. A nebo já doma hraju přes line6 UX1 a k tomu PodFarm + menší studiové monitory... Zvuk vyhovující :)

btw a jak tady někdo psal dokrmovat bugeru tubescreamrem... proč proboha? Bugera ma tak strašně moc gainu, že když ho dáš na půlku pořád je to zbytečně moc.

edit: Ta bugera taky ujde, hraje na to kytarista z seven days, kde zpivam a zní to fakt hezky.. Ale je potřeba přelampovat, takže to už fakt vyjde líp to 6505+ kombo ;)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

real_dead_one píše:Byl jsem na nich teď v praze. AA používaj peavey zesik, přesně jsem nezjistil, ale 6505+ to nebylo. Tipoval bych triple XXX II. K tomu peavey bedny. Blessthefall maj peavey 6505 (nejspíš taky +) bedny už si nevzpomenu, myslím že jeden marshall druhej mesa.

AILD maj něco v racku teď. Dřív hráli recto, ale ten zvuk smrděl :/... Potom měli krankensteiny, to už je lepší zvuk...

Labogu jsem měl a ta mi na tento styl nepřijde příliš vhodná.

Moje rada je vykašlat se na bugeru a koupit peavey 6505+ 112 kombo. Je za dobrou cenu.

Jestli ale nejsou prachy, tak bych zkusil nějakým overdrivem dokrmit zkreslený kanál na tom fenderu.
Myslím si že bude bohatě stačit bad monkey z bazaru. A nebo já doma hraju přes line6 UX1 a k tomu PodFarm + menší studiové monitory... Zvuk vyhovující :)

btw a jak tady někdo psal dokrmovat bugeru tubescreamrem... proč proboha? Bugera ma tak strašně moc gainu, že když ho dáš na půlku pořád je to zbytečně moc.

edit: Ta bugera taky ujde, hraje na to kytarista z seven days, kde zpivam a zní to fakt hezky.. Ale je potřeba přelampovat, takže to už fakt vyjde líp to 6505+ kombo ;)
Tak bugera ujde nebo vykaslat se na ni?Se rozhodni.
Ze stejnyho duvodu strkaji lidi pred Peavey, Recta a podobny gainovy monstra ten samy overdrive?Think about it.
BTW:Oni byli AA tedko v praze?
@bubucci: Jsi troll.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Přečti si to laskavě celé...

Bugera ujde, ale za tu cenu už je lepší vzít kombo 6505+

Ty si zkoušel tubescreamer a bugeru? Musí to být úžasý šum a brum... ony ty bugery samy o sobě dost šumí.
Je fakt že ten charakter to změní.. ale zrovna tady si mysilm že to bude spíš na škodu než na vylepšení.

6. února Asking Alexandria, Blessthefall a Chelsea grin v Lucerně
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tomáš Štěpánek píše: No, moc toho právě nemám, ale přemýšlím, že ten MT2 prodám... ale právě nevím, co mám koupit jiného
Tak si rozmysli, kolik máš, kolik můžeš investovat, kolik můžeš vydělat prodejem těch krámů. Nadhoď předpokládaný postup a sumu, pak ti můžeme nějak pomoc. Jinak to je zbytečné plácání.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tomáš Štěpánek

Nero píše:
Tomáš Štěpánek píše: No, moc toho právě nemám, ale přemýšlím, že ten MT2 prodám... ale právě nevím, co mám koupit jiného
Tak si rozmysli, kolik máš, kolik můžeš investovat, kolik můžeš vydělat prodejem těch krámů. Nadhoď předpokládaný postup a sumu, pak ti můžeme nějak pomoc. Jinak to je zbytečné plácání.
No, řekněme, že momentálně mám k dispozici 1k + 1k za MT + něco za frontmana... moc to neni, já vim no...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To si Frontmana nech. Spíš to chce vymyslet jiný zdroj zkreslení. Bohužel s těmi 2k se moc vymyslet nedá, kdyby to byly aspoň 3500 - 4000, šlo by na bazaru koukat po Blackstar HT a podobných hračkách.

Takhle se dá motat na úrovni EHX Metal Muff, MXR Fullbore Metal, Palmer Solid Metal, Razzory a podobně. Bude to lepší než MT2, ale velké zlepšení čekat nejde.

PetrPeter 1975 - 2008
Tomáš Štěpánek

Nero píše:To si Frontmana nech. Spíš to chce vymyslet jiný zdroj zkreslení. Bohužel s těmi 2k se moc vymyslet nedá, kdyby to byly aspoň 3500 - 4000, šlo by na bazaru koukat po Blackstar HT a podobných hračkách.

Takhle se dá motat na úrovni EHX Metal Muff, MXR Fullbore Metal, Palmer Solid Metal, Razzory a podobně. Bude to lepší než MT2, ale velké zlepšení čekat nejde.
No a co třeba ML-2 metalcore??
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“