Aparát bzučí
Pravidla fóra
-
BiGSh0cK
Aparát bzučí
zdravím, mám problém s tím, že na čistý zvuk mi v kombu dost bzučí...je to asi stejně hlasité jako když přepnu na zkreslený, ale frekvence a barva je jiná...když se dotknu strun tak to přestane...vadí mi to když během hraní hraju i prázdné struny, občas se stane že v tom i praskne při přechodu na prázdnou strunu...zkusil jsem vyměnit kabel, bez výsledku...pak jsem nesl kytaru k učiteli, zapojil jsem jí do jeho komba a ničeho takového jsem si nevšiml, ikdyž jsem vytáhl velkou hlasitost...nedá se s tím něco dělat, nebo ho mám zkusit reklamovat?
Naposledy upravil(a) BiGSh0cK dne 27.02.2012 19:50, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH APARÁTECH
Jestli to mizí po dotknutí se strun, tak to bude uzemnění.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
tomasberan218
.
Naposledy upravil(a) tomasberan218 dne 18.01.2017 18:10, celkem upraveno 1 x.
-
tomasberan218
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zjisti jestli to neni kytarou, kabelem, napájecím kabelem komba, polohou komba nebo kytary (jestli není někde nějaký zdroj rušení které ti chytají snímače kytary nebo samotné kombo ze sítě - velké trafo, crt monitor, mobil v kapse - ale to spíš tiká, zářivka atd.). Pokud vyloučíš všechno kromě komba a máš záruku, kombo reklamuj. Těch důvodů může bejt 1000 a takhle na dálku ti nikdo neřekne čím to je
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
tomasberan218
-
tomasberan218
-
tomasberan218
Když toho máš plnou sekci snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/, tak se fakt nemůžeš divit.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
tomasberan218
Fakt? Mně vylezlo 22 témat, ve kterých se o tom mluví a to jen v této sekci. Po fóru toho bude ještě víc. Tak buď tak laskav a dej si trochu té práce s hledáním. A pokud nenajdeš nic, co by ti pomohlo, zeptej se v některém z těch nalezených témat.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
tomasberan218
Předpokládám, že tento obrázek jsi našel a tvojí situaci v zásadě řeší, ačkoliv jde o odpájení uzemění a ne připájení uzemění.

Jestli pořád netušíš,

Jestli pořád netušíš,
Bummer píše:zeptej se v některém z těch nalezených témat
-
tomasberan218
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Aparát bzučí na čistém zvuku
Téma odděleno, ten FAQ článek má sloužit k něčemu úplně jinému, než aby se tam vedly již tisíckrát vedené debaty.
Není to velký zásah do kytary.
Reklamace ti asi neprojde, protože tam asi není žádná vada, navíc pokud to tam nebylo zpočátku, tak jsi to musel způsobit ty neopatrnou manipulací.
Není to velký zásah do kytary.
Reklamace ti asi neprojde, protože tam asi není žádná vada, navíc pokud to tam nebylo zpočátku, tak jsi to musel způsobit ty neopatrnou manipulací.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
BiGSh0cK
Re: Aparát bzučí
no tim že něco připájim nebo odpájim bych řek že dělam velkej zásah do kytary ale to je jedno...špatné uzemnění neni vada? pokud vim tak správně by to takhle bzučet nemělo, takže to asi vada je navíc když to tam nebylo od začátku, no a to ukopnutí by sem moh trochu zamlčet, prostě to začlo samo od sebe...nějak jsem nepochopil co jinýho mám z toho článku vyčíst, když mám podle toho ten drát připájet ale on tam připájený je...spíš bych řek že bude chyba někde v tý díře na kabel, s tou jsem manipuloval...tremolo jsem akorát zablokoval nic víc
EDIT: opravil jsem název topicu, bzučení je slyšet i při zkresleném zvuku
EDIT: opravil jsem název topicu, bzučení je slyšet i při zkresleném zvuku
-
arcilucifer
Člověče, když si čtu tu Tvoji patálii, mám pocit, že Ti bzučí trochu v hlavě.
Ty si ukopneš konektor, vypadne Ti kus samice, to z Tebe vyleze až pak " náhodou jsem si vzpomněl "
Ty si ukopneš konektor, vypadne Ti kus samice, to z Tebe vyleze až pak " náhodou jsem si vzpomněl "
-
BiGSh0cK
no jo nějak mi to uplně vypadlo z hlavy
...ale nevim jak to mam popsat srozumitelnějc...prostě a jednodušše: v kombu bzučí když se nedotýkám strun, co s tím mám dělat (potřebuju návod jako pro debila, jsem fakt začátečník)
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
1) máš pájku a mulťák aby sis to proměřil a následně opravil chybu? - najdi si schéma zapojení tvé kytary a oprav si sám, pokud to sám nezvládneš -> 2)
2) zjistit si kde je nejbližší kytarář nebo člověk co by to zvládnul dát dohromady -> zabalit kytaru -> odnést kytaru -> popsat/předvést problém -> nechat opravit -> čekat -> zjistit jestli je opraveno -> dojít pro kytaru -> donést domů -> hrát
2) zjistit si kde je nejbližší kytarář nebo člověk co by to zvládnul dát dohromady -> zabalit kytaru -> odnést kytaru -> popsat/předvést problém -> nechat opravit -> čekat -> zjistit jestli je opraveno -> dojít pro kytaru -> donést domů -> hrát
St.Anley Tube Amps
Ono to taky může být docela v pořádku. Bráchovi jsem před nedávnem proměřoval basu. Zemění v má v pořádku a přitom vykazuje znaky, které se tu špatnému zemění přisuzují neustále. Zapojení tam má dvě úplně jiné vady - jednak nejsou všechny součástky uzeměné na jednom místě a jednak jsou pro cestu od posledního poťáku k samici použita příliš dlouhá nestíněná lanka. Ale co se tam ve skutečnosti děje, to fakt těžko říct.