Bezdrátové midi propojení Roland AX Synth s Roland GW-8

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
secretfranta

Bezdrátové midi propojení Roland AX Synth s Roland GW-8

Příspěvek od secretfranta »

Dobrý den,
mám doma dva nástroje Roland AX Synth a Roland GW-8. K dispozici mám taky dva CME Widi X8. Nástroje jsem propojil - vše v pohodě. Pokud jsem chtěl využít zvuky GW-8 v AX Synth, nebyl problém, ale pokud sem chtěl hrát na banku zvuků AX Synth tak aby signál z AX Synth šel přes ty převodníky do GW-8, tak mi to nejde, zřejmě bude nějaké špatné nastavení v těch GW-8, to zjišťuju. Myslel jsem totiž že bych propojil tyto nástroje přes ty midi převodníky, ale zapojen do mixu by byl jen GW-8. Tzn., že signál AX synth by jen prošel do mixu přes ty GW-8. Jde to tak vůbec? Zkoušel jste to někdo? Nebo bude zapotřebí koupit kytarovou vysílačku? Nebo kdo máte GW-8 a používáte přes midi zvuky z jiných zařízení, jak máte ty GW-8 nastavené? Díky za jakoukoliv odpověď.
Paris
Rádce

Re: Bezdrátové midi propojení Roland AX Synth s Roland GW-8

Příspěvek od Paris »

zvuky pres midi? pres midi zadny zvuky nejdou (resp. muzeme to tak rict, prestoze v jistem smyslu zvuky pres midi jit muzou ... ale netyka se to tveho (ani podobneho) pripadu...)...

... bohuzel to zarizeni Widi X8 neznam, takze budu prozatim predpokladat, ze prenasi jen midi data (i pres to Usb ... to jisty potencial skryva, bez blizsiho prozkoumani ovsem nedokazu odpovedet ... podle manualu to ale vypada, ze jde pouze o midi (a X8 pripojene k pocitaci funguje opet jen jako midi rozhrani))...

...tedy: pokud chces zvuk i z AX, musi byt zapojeny do mixu zrovnatak, jako GW-8 (a klidne pres nejakou tu vysilacku...) ... mozna je ale jednodussi reseni nechat to, jak to mas ted (AX je jen ve funkci kontroleru, spojeny tim Widi), pripadne k nemu poridit nejaky zvukovy modul ... je to jen na tobe.
secretfranta

Re: Bezdrátové midi propojení Roland AX Synth s Roland GW-8

Příspěvek od secretfranta »

Tím zvuky přes midi jsem myslel midi kabel, díky kterému můžeš třeba využívat zvuky jednoho nástroje na druhým. Takže zbývá buď využít zvuky GW-8 prostřednictvím AX Synth, nebo si koupit vysílačku, nebo jednoduše kabelem (to už tak trochu ztrácí tu volnost pohybu, ale co se dá dělat).
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“