Cort M600 (+ SH-1 & SH-4) vs. Epiphone LP Custom
Pravidla fóra
Cort M600 (+ SH-1 & SH-4) vs. Epiphone LP Custom
Zdravím. Rozhodol som sa pre kúpu novej gitary, stará na ktorej som začínal už nespĺňa moje požiadavky. Rozpočet je max. 12 000, nakupujem buď na kytary.cz alebo audiotek.cz. Momentálne rozmýšam, či zobrať Cort M600 a k tomu prikúpiť snímače Seymour Duncan SH-1 a SH-4, alebo vziať túEpinu a čakať kým našetrím na lepšie snímače, čo ale zasa môže trvať nejaký ten čas.
Inak pre predstavu, aby ste vedeli čo prípadne poradiť alebo zmeniť. Hrám veci ako Foo Fighters, Oasis(to hlavne), Pearl Jam, RHCP a indie(Arctic Monkeys, Mando Diao, ...), a aparát mám lampový Laney VC15-110.
Ďakujem za rady.
Inak pre predstavu, aby ste vedeli čo prípadne poradiť alebo zmeniť. Hrám veci ako Foo Fighters, Oasis(to hlavne), Pearl Jam, RHCP a indie(Arctic Monkeys, Mando Diao, ...), a aparát mám lampový Laney VC15-110.
Ďakujem za rady.
Re: Cort M600 (+ SH-1 & SH-4) vs. Epiphone LP Custom
predpokladam, ze na tohle nebude jednoznacna odpoved (a ze budou prevladat rady at si zkusis, co ti sedi vic). ale kvuli tomu sem vlastne nepisu, chtel sem jen napsat malou poznamecku o tom, ze napriklad Cort Z-Custom ma ty snimace, o kterych pises. a technicky bude asi nekde mezi tema dvema kytarama, jen misto stoptailu ma struny skrz telo. (ale je tezke takhle odhadnout tvoje pozadavky na nastroj (jen priblizne odvodit z toho, v cem se ty dva shoduji), tedy na cem ti zalezi. nebo naopak v cem ti ten tvuj puvodni nastroj prestal vyhovovat. normalne by se asi proti LP mohl postavit spis Cort z rady CR (treba CR250 nebo CR280), ale moznosti je opravdu moc. a bez toho abys trochu popsal na cem trvas (a na cem ti az tak nesejde), se asi neda presne smerovat diskuse.)
Ďakujem za rady. Vyriešim to tak, že skočím do hudobnín, vyskúšam si PRS, vyskúšam LP a uvidím čo mi ako sadne. A potom budem riešiť konkrétnu gitaru. Nebránim sa bazáru.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Papírově a dle zkušeností bych bral rozhodně tu Cortku + snímače. Ten nástroj je znatelně dál než Epina.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Myslíte že je kravina dát na tuhle Cortku aktivní snímače? 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
myslim si, ze to je na tobe, jestli se ti ten zvuk bude libit nebo ne 
No právě, jak se mi to bude líbit, až když koupím snímače a narvu je tam...a co pak když se mi to líbit nebude
. Ale spíš mi de o to, jestli se to vyplatí...
Jo a Čus, hej od tebe sem kupoval teďka to Crate že

Jo a Čus, hej od tebe sem kupoval teďka to Crate že
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja ho prodaval uz celkem davno tyjo
divej, snimace ber z bazaru, kdyby se ti nelibily, vymenis za jine...u tech snimacu to jinak resit nelze
divej, snimace ber z bazaru, kdyby se ti nelibily, vymenis za jine...u tech snimacu to jinak resit nelze
No bylo to už v zimě ...v Přerově... 
Jinak sem přemýšlel konkrétně o EMG 81-85, ale je dost možný, že do týhle kytary investovat tolik to nemá cenu...
Jinak sem přemýšlel konkrétně o EMG 81-85, ale je dost možný, že do týhle kytary investovat tolik to nemá cenu...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jojo tak to jsem byl ja no 
ty divej, m600 je podle me celkem slusna kytara, do ktere se ty snimace urcite vyplati vrazit...ja osobne bych tam asi nedaval aktivni ale to je na osobnich preferencich...ale ze by to byl propal, to urcite ne, navic, ty snimace se daji vzdycky vytahnout a strcit do drazsi/lepsi kytary...
ty divej, m600 je podle me celkem slusna kytara, do ktere se ty snimace urcite vyplati vrazit...ja osobne bych tam asi nedaval aktivni ale to je na osobnich preferencich...ale ze by to byl propal, to urcite ne, navic, ty snimace se daji vzdycky vytahnout a strcit do drazsi/lepsi kytary...
coz o to, spis bych si nebyl jistej, ze tam nacpes baterku a to ostatni smeti okolo aktivek. myslenka na EMG me cas od casu taky chytne (vzdycky kdyz moc dlouho posloucham Slipknot a Stonesour
), ale zatim jsem si to vzdycky rozmyslel, z velky casti kvuli tomuhle.
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ale jo, nacpe... Už jsem pár M600 s aktivama viděl na bazaru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky
Myslíte, že by byla i jiná, lepší volba než ty EMG aktívi? ( lepší nemyslím ještě dražší, spíš levnější
)
Myslíte, že by byla i jiná, lepší volba než ty EMG aktívi? ( lepší nemyslím ještě dražší, spíš levnější
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no, pokud chces aktivky tak znam uz jen SD ale ty jsou snad jeste drazsi...jinac muzes zkusit nejaky hodne silny pasivni snimac, treba dimarzia, ja mam d activator X, je to uz celkem brutus, ale nesedne to kazdemu