Písničky na akustiku
Pravidla fóra
Písničky na akustiku
Ahojte lidičky.. Jsem docela líný hledat, tak mi prosím odpusťte, pokud tu takové téma už bylo, ale... zajímalo by mě, co nejradši na kytaru hrajete za písničky, co byste rádi doporučili začátečníkům i těm pokročilejším (s dovolením se budu řadit mezi tyto).
Nejradši mám vybrnkávání, takže ze začátku jsem se učil písničky typu metallica - nothing else matters, led zeppelin - stairway to heaven, eric clapton - tears in heaven (podle mě asi nejlepší do začátku), r.e.m - everybody hurts, ben harper - another lonely day a já teď nevím ještě jaké... Jenže ten seznam je celkem krátký (alespoň dle mého soudu) i po takové době, co na kytaru hraju, takže bych rád "expandoval".. Ale nějak mi docházejí nápady, tak by mě zajímalo, co hrajete vy.
Problém mám celkem v akordovém hraní, moc jsem to nehrál, vyjma některých mých oblíbených (oasis - little by little kupříkladu), takže i zde bych vás rád poprosil o radu.. Díky
Nejradši mám vybrnkávání, takže ze začátku jsem se učil písničky typu metallica - nothing else matters, led zeppelin - stairway to heaven, eric clapton - tears in heaven (podle mě asi nejlepší do začátku), r.e.m - everybody hurts, ben harper - another lonely day a já teď nevím ještě jaké... Jenže ten seznam je celkem krátký (alespoň dle mého soudu) i po takové době, co na kytaru hraju, takže bych rád "expandoval".. Ale nějak mi docházejí nápady, tak by mě zajímalo, co hrajete vy.
Problém mám celkem v akordovém hraní, moc jsem to nehrál, vyjma některých mých oblíbených (oasis - little by little kupříkladu), takže i zde bych vás rád poprosil o radu.. Díky
línej nebuď, nevyplácí se to.
tipů najdeš docela hodně... takže to vyhledávání přece jen zkus.
ráda hraju třeba věci od Leonarda Cohena nebo Johna Denvera, ale i co kde zaslechnu a zalíbí se, od Everybody Hurts po Rent Party Blues... když chceš expandovat a baví tě vybrnkávání, zkoušej třeba improvizace i na lidovky. například.
ráda hraju třeba věci od Leonarda Cohena nebo Johna Denvera, ale i co kde zaslechnu a zalíbí se, od Everybody Hurts po Rent Party Blues... když chceš expandovat a baví tě vybrnkávání, zkoušej třeba improvizace i na lidovky. například.

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
nezáleží na tom jaké písničky... když máš svůj styl který ti jde (řekněme vybrnkávání) můžeš hrát cokoliv co si upravíš k obrazu svému...jana píše: zkoušej třeba improvizace i na lidovky. například.
když se budeš všechno učit podle originálu, tvůj hudební duch otupí a odumře... nastává ideální doba nastoupit na podium jako cvičená opička a založit si nějakou revival skupinu... pak už jenom podepiš nějakou smlouvu a směle se utop v mainstreamu...
uč se cizí věci, ale nezapomeň taky sám něco vymýšlet a vylepšovat...
PS: vím že tvůj dotaz směřoval jiným směrem, tohle ber jenom jako radu
PPS: líný jsem já, tak neudělej stejnou hovadinu
Dokud dýchám, hraju!!
Já bych taky byl pro zkusit trošku zaexperimentovat, což je věc, kterou já dělám úplně nejraději. Sice třeba zezačátku se učím nějakou písničku hrát tak, jak ji slyším, ale po nějaké době mě to přestane bavit a tak zkouším nejrůznější obměny. A světe div se, ona už to potom není taková nuda 
Fender Standard Jazzbass (Mexico)
Jesus rocks!
Jesus rocks!
Na vybrnkávání je určený především folk:
Paul Simon - Sound Of Silence, Bleecker Street, America atd.
Jarek Nohavica - Když mě brali za vojáka, Mikymauz, Babylon atd.
Pak třeba Karel Plíhal (nevíte jak se menuje ten náprstek co používá?), ale když zadáš do youtube.com fingerpicking a vyjede ti toho spousta
Paul Simon - Sound Of Silence, Bleecker Street, America atd.
Jarek Nohavica - Když mě brali za vojáka, Mikymauz, Babylon atd.
Pak třeba Karel Plíhal (nevíte jak se menuje ten náprstek co používá?), ale když zadáš do youtube.com fingerpicking a vyjede ti toho spousta
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
...tak poď, magore, jazzuj!Marcelek píše:teď jsem byl na baumaxovi, taby na jeho písničky asi nechám pár let u ledu, když vidím jak hraje
a doma asi neměli rádio
Hraju na kytary a mašinky
Tak já moc nevybrnkávám, mám radši, když do té kytary můžu říznout
, ale taky bych ti poradil zkusit ten folk.
Nevím, ale Když mě brali za vojáka mám spíš zažité v akordech
, jinak od Nohavici zkus Darmoděje a taky Muzeum je super písnička, jestli znáš. Potom ještě hodně písniček vybrnkává Wabi Daněk a refrén v akordech (pro mě asi nejlepší kombinace
), ale taky nevím, jestli je tak znáš (musel bys poslechnout). A ještě mě napadl Karel Kryl (Salome, taky hezká).
Ale nevím, jestli jsi na folk
, možná zkus Wish You were Here od Floydů, tam taky vybrnkává začátek, jinak já jsem spíš víc do punku, tak mě napadá jedině Heart Attack od Sum 41 
Nevím, ale Když mě brali za vojáka mám spíš zažité v akordech
Ale nevím, jestli jsi na folk
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
Nothing to do, no where to go-o,
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
on používá obyč plastovej prstýnek myslím... někde říkal...dig_dag píše: Pak třeba Karel Plíhal (nevíte jak se menuje ten náprstek co používá?)
ale Plíhal je dobrej tip. a nejen jeho autorský věci... rogue, toho jestli zvládneš, tak jseš fakt dobrej

týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
voleeee... po prvních slovech ve mně fakt hrklo, to nedělej 

Tak já se dnes taky uplně myšlenkově vyčerpal
.
Tak jsem si broukal, mno a zrovna jsem si v hlavě přehrával Stay Together For The Kids, ten začátek. Pak jsem si vzpomněl na Heart Attack, ale za boha jsem si nemohl vybavit, jak to s tou předehrou je, která patří ke které písničce, takže jsem si to musel nakonec pustit..... o tom se fakt dost blbě přemýšlí, co k čemu patří
Tak jsem si broukal, mno a zrovna jsem si v hlavě přehrával Stay Together For The Kids, ten začátek. Pak jsem si vzpomněl na Heart Attack, ale za boha jsem si nemohl vybavit, jak to s tou předehrou je, která patří ke které písničce, takže jsem si to musel nakonec pustit..... o tom se fakt dost blbě přemýšlí, co k čemu patří
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
Lehké a celkem líbivé je tady od Redhotů Slow Cheetah
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Pink Floyd - Goodbye Blue Sky/Is there Anybody Out There?
http://www.youtube.com/watch?v=PNqob0epgKs
http://www.youtube.com/watch?v=PNqob0epgKs