Odepínání struníku

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
tom.batoh

Odepínání struníku

Příspěvek od tom.batoh »

Zdravím,
jednoduše se chci zeptat na co všechno je dobré po hraní vždy odepínat struník na virblu. A jestli to děláte po každém hraní? Díky za odpovědi
Kajda
Rádce

Re: Odepínání struníku

Příspěvek od Kajda »

Já ho odepínám jen z důvodu, aby nezněl, když hraju na jiný bubínek. Jinak to vůbec neřeším, někdy nechám zapnutý, někdy odepnutý - ad lib. :D (hodně cvičím s odepnutým struníkem, protože tak je víc slyšet každá nepřesnost, struník přeci jen pár věcí schová) :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Nevím ani proč, ale když odcházím od postavené soupravy, tak automaticky vypnu struníky, odepnu i odpínák na hajtce a pochopitelně povypínám elektroniku.
S tou elektronikou to je jasné, ale to ostatní.... asi mám nějaký podvědomí pocit, že se to nějak míň vytahá nebo tak něco.... nevím, prostě je to takový můj rituál nebo zlozvyk:))
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:Nevím ani proč, ale když odcházím od postavené soupravy, tak automaticky vypnu struníky, odepnu i odpínák na hajtce a pochopitelně povypínám elektroniku.
S tou elektronikou to je jasné, ale to ostatní.... asi mám nějaký podvědomí pocit, že se to nějak míň vytahá nebo tak něco.... nevím, prostě je to takový můj rituál nebo zlozvyk:))
S tím pocitem to mám stejně, podvědomí je prevít :) Přitom někdo by si zase mohl říci, že když bude struník pořád vypínat, tak si ochodí tu mechaniku :D Když tak nad tím přemýšlím, nevybavuji si, že bych někdy po cvičení s vypnutým struníkem ho zapla a odešla (opačně to někdy udělám).
Při převozu struník vypínám a to pak chrastí v obalu, ale zvyk je zvyk 8)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Dělám to taktéž podvědomě. Opouštím bubny dýl, jak na den, povolím struny, uvolním top na hajtce.
Co jsem vypozoroval u převozní rezonančky na bubínku, když jsem míval struny najatý permanentně, byly tam lehký otisky, což je deformace blány, takže to více, či méně bude mít vliv na ladění...Jsou bubeníci, co hrajou všechno se strunama, někteří v některých písničkách struny vypínají. Je to další barva zvuku, další výrazovej prostředek na témže bubínku. Toť za mě.
pehve

Příspěvek od pehve »

Vypínám struník při 90% cvičení nebo když potřebuji aby nechtastil, jinak ne. I do pytle jde zapnutej :) .
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Teď mi vlastně došlo, že poslední čas PŘI HŘE odpínám struník jen minimáně a to ještě jen na efekťáku. Jinak hraju 99% věcí na zapnuté struníky.... Jinak jak jsem psala, mimo hraní, tedy i do futrálu, to dávám ze zvyku odepnuté :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“