nemáte doma někdo tuhle krabičku?Totiž simulace funguje zdá se jak asi má, ale ground lift nedělá zhola nic
Behringer GI 100 (DI BOX)
Pravidla fóra
Behringer GI 100 (DI BOX)
Ahoj,
nemáte doma někdo tuhle krabičku?Totiž simulace funguje zdá se jak asi má, ale ground lift nedělá zhola nic
Kdyby v tom alespoň cvaklo/luplo, když to zmáčknu, ale ono to prostě nedělá nic.
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Re: Behringer GI 100 (DI BOX)
Proč by v tom mělo lupat? Podstatné je, jestli to udělá něco v případě, kdy to udělat má, tj. přerušit zemnění, tj. odstranit brum, pokud je jeho příčina v zemnění.
Brum tam je a je tam stále.Přestane pouze v případě, kdy odpojim kabel(od kytary) přímo z DI boxu.Jediný, kdy jsem bez brumu je, když dám přepínač snímačů do předposlední horní polohy a položim ruku na struny.Naopak, když položím prst na snímač(dotknu se snímače), začne to bzučet.V ostatních poohách páčky to brumí i pod doteku na struny.(krom ještě úplně spodní polohy)
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
To je logické - máš singly a ty prostě brumí a brumět budou. Nebrumí humbucker - ta spodní poloha a oba singly v mezipoloze - to je ta předposlední horní poloha... Tak to je spravně a tak to má byt...
Od člověka cop si koupí takovou věc (ten GI100) bych čekal, že ví co dělá a na co to chce. Úplnou záhadou mi je, proč vůbec šaháš na snímače - snad nějaký umělecký záměr???

Od člověka cop si koupí takovou věc (ten GI100) bych čekal, že ví co dělá a na co to chce. Úplnou záhadou mi je, proč vůbec šaháš na snímače - snad nějaký umělecký záměr???
Díky za osvětu, já doufal, že to vyřeší i ty snímače
No nic, však hlavně kvůli tý simulaci to mám.
A na snímače sem sahal jenom kvůli zkoumání toho brumu.
A na snímače sem sahal jenom kvůli zkoumání toho brumu.
No, aspoň sis vyřešil tu speaker simulaci, ne? A tenhle DI box se ti neztratí. Pokud bys chtěl vyřešit brum singlů, tak dost se dá omezit šumovou bránou, nejpoužívanější je Boss NS-2 (kopii dělá i Behringer). Ale má to své nešvary (nepsal jsem ti to už před pár dny?). Radši bych se naučil žít s tím brumem, to nás myslím dělá většina, kdo preferujeme kytary se singly. Koneckonců, mezipolohy nebrumí a zní super, ne? Brumět by neměla ještě ta druhá mezipoloha, mezi humbuckerem a prostředním singlem. Tam se na slušnějších kytarách většinou zapojuje jedna cívka z humbuckeru paralelně s prostředním singlem,takže se dostává zvuk podobný mezipoloze u klasického SSS strata. Ale je možné, že tady buď zapojili třeba jen jednu cívku z HB, anebo použili pro kombinaci cívku se souhlasným vinutím, jako má prostřední singl, takže se jejich magnetická pole neruší. To by se dalo vyřešit tím, že by se zapojila ta druhá cívka z HB.
Ale jo, tak mě to nějak extra nevadí, jenom nevim, jak bych to řešil, až budu chtít někdy nahrávat, protože v nahrávce by mi to už asi trošku vadilo.Ale nic strašnýho, na repráky není ten brum pomalu vůbec slyšet, jen na ty Koss sluchátka, ale na těch je slyšet kdejaká havěť 
Mimochodem, ta simulace je na těch sluchátkách hodně znatelná, na reprákách už ani ne.A nejlepší na tom vlastně je, že se dá píchnout přímo do mixu, takže nemusím už používat žádný preamp, tím pádem sem i trochu sundal šum a brum.
Mimochodem, ta simulace je na těch sluchátkách hodně znatelná, na reprákách už ani ne.A nejlepší na tom vlastně je, že se dá píchnout přímo do mixu, takže nemusím už používat žádný preamp, tím pádem sem i trochu sundal šum a brum.
V mixu s ostatními nástroji by se to mělo ztratit, a když budeš hrát, tak to taky moc neleze ven. Takže jde jen o pauzy, tam si to musíš hlídat (stahovat volume, tlumit struny, vypínat zkreslení), a nebo to z nahrávky vystříhat (i v jednodušších nahrávacích programech by to mělo jít). Taky si vyzkoušej natočení a náklon kytary, v určité poloze to může být tišší.
Jj, díky.Toho jsem si všiml, že záleží i na poloze kytary.Jinak jasně, na odstranění těhle brumů a šumů mám různý vst denoisery, brány a podobný blboviny 
No a jak vlastně tahle věc funguje. Taky jsem nad tím přemýšlel, na konec pedalboardu před sluchátkový zesilovač, když tedy potřebuju poslouchat efekty v pedalboardu na sluchátka. Pochopil jsem to dobře? K čemu tam jsou všechny ty tlačítka? Behringer dělá ještě něco takového v bílém (nemůžu to teď najít), to se dá taky tak použít, nebo jsem mimo mísu. Díky.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Je to DI box se zabudovanou speaker simulací. Jak přesně fungují DI boxy nevím, vím jen, že převádějí nesymetrický signál na symetrický a případně upravují úroveň signálu na signál odpovídající úrovni z dynamického mikrofonu. Děje se to snad pomocí transformátoru, takže dojde ke galvanickému oddělení signálů a tím i případných brumů způsobených zemními smyčkami. Kromě použití jako DI boxu (tj. např. kytara, resp. prohnaná krabičkami či preampem, jde přes něj přímo do mixu) je použitelný i jako speaker simulátor pro výstup z koncového stupně zesilovače (snese až 3000 W) s výstupem v úrovni mikrofonního signálu. Nahrazuje tedy snímání bedny mikrofonem. Signál DI boxem prochází a vrací se prakticky nezměněný (odbočí se pár mV) do reproboxu (pozor u lampového zesilovače, nefunguje to jako zátěž!).
Tlačítka: 1 vypíná speaker simulaci (dá se pak použít jako normální neutrální DI box, třeba pro akustiku), 2 tlačítka jsou pro snížení úrovně á 20 dB (pro silné signály, které by přebuzovaly vstup mixu), to poslední je ground lift - odpojení země (mezi DI boxem a mixem, pokud by problém se zemí vzniknul až tam; většinou není třeba, já třeba používám podobný DI box - Red Box Classic od Hughese & Kettnera, zatím to po mně zvukaři nechtěli)
Ten bílý DI box (DI 100) nemá speaker simulaci, to je asi jediný rozdíl.
Jinak pro použití se sluchátky bys nejspíš potřeboval ještě mikrofonní předzesilovač (ale nevím to jistě).
Tlačítka: 1 vypíná speaker simulaci (dá se pak použít jako normální neutrální DI box, třeba pro akustiku), 2 tlačítka jsou pro snížení úrovně á 20 dB (pro silné signály, které by přebuzovaly vstup mixu), to poslední je ground lift - odpojení země (mezi DI boxem a mixem, pokud by problém se zemí vzniknul až tam; většinou není třeba, já třeba používám podobný DI box - Red Box Classic od Hughese & Kettnera, zatím to po mně zvukaři nechtěli)
Jinak pro použití se sluchátky bys nejspíš potřeboval ještě mikrofonní předzesilovač (ale nevím to jistě).
Profi popis, paráda
Dělá se taková xindl krabičká přímo pro sluchátka a dá se použít i jako předzesilovač.Dokonce má i několik efektů jako echo, distort apod.
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_gp100.htm
Vypadá trošku jako hračka, proto sem jí nikdy nekoupil, ale na cesty, nebo doma, když nechceš zapínat aparát, nebo když vypnou proud, se asi hodí.
Sakra, že bych si ji pořídil, než přijde blackout...

Mimochodem, věděl někdo, že Behringer vyrábí svoje krabičky z ABS plastu?
To mě docela potěšilo.
Dělá se taková xindl krabičká přímo pro sluchátka a dá se použít i jako předzesilovač.Dokonce má i několik efektů jako echo, distort apod.
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_gp100.htm
Vypadá trošku jako hračka, proto sem jí nikdy nekoupil, ale na cesty, nebo doma, když nechceš zapínat aparát, nebo když vypnou proud, se asi hodí.
Sakra, že bych si ji pořídil, než přijde blackout...
Mimochodem, věděl někdo, že Behringer vyrábí svoje krabičky z ABS plastu?
Ty jo, tak to je naprosto vyčerpávající. Tak, že si musím jít lehnout.Fořt píše:Je to DI box se zabudovanou speaker simulací. Jak přesně fungují DI boxy nevím, vím jen, že převádějí nesymetrický signál na symetrický a případně upravují úroveň signálu na signál odpovídající úrovni z dynamického mikrofonu. Děje se to snad pomocí transformátoru, takže dojde ke galvanickému oddělení signálů a tím i případných brumů způsobených zemními smyčkami. Kromě použití jako DI boxu (tj. např. kytara, resp. prohnaná krabičkami či preampem, jde přes něj přímo do mixu) je použitelný i jako speaker simulátor pro výstup z koncového stupně zesilovače (snese až 3000 W) s výstupem v úrovni mikrofonního signálu. Nahrazuje tedy snímání bedny mikrofonem. Signál DI boxem prochází a vrací se prakticky nezměněný (odbočí se pár mV) do reproboxu (pozor u lampového zesilovače, nefunguje to jako zátěž!).
Ne vážně, díky moc za naprosto vyčerpávající a odbornou odpověď. Pomáháš nám tady všem tak, že by sis zasloužil nejen poděkování. No nic, mě šlo jen o to, jestli bych si touhle krabičkou nepomohl. Běžně cvičím přes mulťák a sluchátka. Občas i na cvičení vytáhnu pedalboard kluka. No a abych mohl jet opět přes sluchátka, musím z boardu signál vyvést na toto http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... gdi21.html a toto http://kytary.cz/electro-harmonix-headp ... /HN111382/. Ten Behringer nemá sluchátkový výstup, proto musím jet přes ten sluchátkový zesilovač (koukám, že je pěkně drahý, já ho kupoval asi před rokem asi za 500Kč). A jen přes ten sluchátkovej zesík je to takový divný, hnusný. Tak mě tak napadlo, jestli by to nešlo řešit právě tím GI 100, místo toho GDI21. Z toho taky nejsem nějak uchvácenej, je to takový nutný zlo. Pomohl bych si tím nějak? Ještě jednou díky moc.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
GDI21 by měla dělat kompletní simulaci aparátu, tedy tedy simulaci preampu, konce (i když ten bych bral s rezervou) a reproduktoru (včetně pozice mikrofonu, který jej snímá) pro 3 základní generalizované typy zesilovačů - Fender, Marshall, Mesa. Problém je, že ta simulace nepamatuje moc na čisté zvuky, i ta fenderovská simulace i při nastavení s malým gainem je dost špinavá. V tomhle by měl GI 100 výhodu, ten zvuk nezkresluje, jen upravuje frekvenční charakteristiku, aby se podobala zvuku z kytarového reproboxu sejmutého mikrofonem. Zda by sis tím pomohl, neposoudím. Nevím, co používáš za krabičky, jak se s nimi pojí GDI21. Já třeba nerad pouštím zkreslovače do úpně čistého kanálu, daleko líp mi zní zkreslení z krabiček do lehounce nakřáplého preampu, protože na overdrivu preferuju menší gain a vyšší volume, tak aby došlo k nakopnutí a kreslení preampem. To čistý kanál neumí, tam se jen extrémně zvýší hlasitost. Tady bych asi využil spíš GDI21, s tím, že úplně čistý zvuk oželím, nebo se budu snažit ho z toho dostat třeba stažením hlasitosti na kytaře, snahou hrát co nejdynamičtěji (což někdy samozřejmě, třeba u nějakých rychlejších rytmických beglajtů, tak úplně nejde).
No právě. Ta GDI21 simuluje tolik věcí, že se těžko nastavuje něco rozumného. Samotná ještě snad, ale za tím pedalboardem (klasika, ladička, nějaká ta zkreslení, noise gate, chorus, reverb) je to už prostě moc. No nic, zůstanu u svého mulťáku. O víkendu se už snad dočkám "své" mikrolampičky na doma, tak uvidím co potom, co s čím si bude rozumět či naopak a pak to budu řešit dál. Díky moc.Fořt píše:GDI21 by měla dělat kompletní simulaci aparátu, tedy tedy simulaci preampu, konce (i když ten bych bral s rezervou) a reproduktoru (včetně pozice mikrofonu, který jej snímá) pro 3 základní generalizované typy zesilovačů - Fender, Marshall, Mesa. Problém je, že ta simulace nepamatuje moc na čisté zvuky, i ta fenderovská simulace i při nastavení s malým gainem je dost špinavá. V tomhle by měl GI 100 výhodu, ten zvuk nezkresluje, jen upravuje frekvenční charakteristiku, aby se podobala zvuku z kytarového reproboxu sejmutého mikrofonem. Zda by sis tím pomohl, neposoudím. Nevím, co používáš za krabičky, jak se s nimi pojí GDI21. Já třeba nerad pouštím zkreslovače do úpně čistého kanálu, daleko líp mi zní zkreslení z krabiček do lehounce nakřáplého preampu, protože na overdrivu preferuju menší gain a vyšší volume, tak aby došlo k nakopnutí a kreslení preampem. To čistý kanál neumí, tam se jen extrémně zvýší hlasitost. Tady bych asi využil spíš GDI21, s tím, že úplně čistý zvuk oželím, nebo se budu snažit ho z toho dostat třeba stažením hlasitosti na kytaře, snahou hrát co nejdynamičtěji (což někdy samozřejmě, třeba u nějakých rychlejších rytmických beglajtů, tak úplně nejde).
Zdravím! V tejto téme sa písalo už dávnejšie, ale mám otázku.
Hrám cez Boss DS1 a HM2 a potrebujem hrať priamo do mixu (bez gitarového aparátu). Samozrejme, priame zapojenie DS1 a HM2 do mixu je zvukovo dosť oničom, tak sa chcem spýtať: Vyrieši mi tento problém DI- Box? Viem, že slúži na prevedenie signálu z vysokoimpedančného na nízkoimpedančný, ale prejaví sa to aj vyčistením zvuku z krabičiek na kvalitnú, počúvateľnú úroveň?
Resp., mám na mysli konkrétne tento Behringer GI 100. Je tam síce tá simulácia 4x12 cabinet, ktorá ten zvuk dokáže upraviť cca na úroveň aparátu snímaného mikrofónom, ale dá sa hrať aj bez použitia tej simulácie?
Teda či stačí len samotná funkcia tohto GI 100 ako DI-boxu na to, aby vyčistila ten ubzučaný zvuk z krabičiek? Alebo samotný DI-box farbu zvuku nemení ?
Diki moc!
Hrám cez Boss DS1 a HM2 a potrebujem hrať priamo do mixu (bez gitarového aparátu). Samozrejme, priame zapojenie DS1 a HM2 do mixu je zvukovo dosť oničom, tak sa chcem spýtať: Vyrieši mi tento problém DI- Box? Viem, že slúži na prevedenie signálu z vysokoimpedančného na nízkoimpedančný, ale prejaví sa to aj vyčistením zvuku z krabičiek na kvalitnú, počúvateľnú úroveň?
Resp., mám na mysli konkrétne tento Behringer GI 100. Je tam síce tá simulácia 4x12 cabinet, ktorá ten zvuk dokáže upraviť cca na úroveň aparátu snímaného mikrofónom, ale dá sa hrať aj bez použitia tej simulácie?
Teda či stačí len samotná funkcia tohto GI 100 ako DI-boxu na to, aby vyčistila ten ubzučaný zvuk z krabičiek? Alebo samotný DI-box farbu zvuku nemení ?
Diki moc!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Simulace reproboxu je nutnost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, diki
Idem to dnes vykúšať.
Idem to dnes vykúšať.
Gemo píše:Ok, diki![]()
Idem to dnes vykúšať.
Ahojte, nadvazujem...
tak uvazujem o kupe tohto cerveneho cuda so zamerom prehnat cez neho multiefekt BOSS ME-20 a potom priamo do mixu + koncak s reprom. Ucel - zive hranie.
Ma tu niekto realne prakticke skusenosti s podobnym setupom? Nahradi to aparat ako tak k spokojnosti?
Vdaka.
Ja mám ten di box a občas ho pri live hre využívam, keď idem z efektu priamo do mixu.
Musím povedať, že som celkom spokojný, ako to upravuje signál na počúvatelnú kvalitu. Nejdem tu teraz rozoberať fakt, že kombo je kombo, ale pokiaľ riešiš situáciu, že máš efekt a potrebuješ z nejakého dôvodu hrať do mixu bez komba, tak ja som to riešenie našiel v tomto zariadení.
Samozrejme, musíš používať tú simuláciu reproboxu, bez nej je to len klasický di box, ale to sa už písalo aj vyššie
Musím povedať, že som celkom spokojný, ako to upravuje signál na počúvatelnú kvalitu. Nejdem tu teraz rozoberať fakt, že kombo je kombo, ale pokiaľ riešiš situáciu, že máš efekt a potrebuješ z nejakého dôvodu hrať do mixu bez komba, tak ja som to riešenie našiel v tomto zariadení.
Samozrejme, musíš používať tú simuláciu reproboxu, bez nej je to len klasický di box, ale to sa už písalo aj vyššie