Potřebuji poradit jak sehnat výhybku pro 2 pásmový reprobox osazený:
2x8ohm http://www.oberton.com/index.php?option ... udspeakers
1x http://www.prosoundservice.com/m9/BC-DE ... river.html
+horna
jedná se o bedny HOMEMADE a výhybka je tam taky home ale strašně letitá na netu jsem se dočetl že repro EV hraly velmi dobře že byly ve svých letech legendární... ale tady ta bedna hraje hodně ve středech puvoodně byla nastavena na středobasy s SW byly zvlášt chtěl bych je provozovat jako kompakty
neporadí někdo?
Výhybka pro 2pásmový reprobox
Pravidla fóra
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výhybka pro 2pásmový reprobox
Čéče, více jak před deseti lety jsem také stavěl full range boxy a měl jsem v nich 2 X 15´´ při 8ohmech paralelně a k nim rovněž 2´´ driver - BC DE75. Dělící kmitočet byl kolem 14 00 Hz. Výhybku mi ladil Hubert Mašín v Prodance na Melise. Obrať se na něj- www.prodance.cz . Pokud Tě to zajímá aspoň pro porovnání s Tvojí výhybkou, možná bych schema někde ve svém archivu našel. No, je to tak min. hodina hledání, tak se případně ozvi SZ.
Každopádně pochybuji, že Ti úprava výhybky pomůže v posílení basů. Spíš ne. Chce to přepočítat ekvivalentní objem a zvolit vhodnější ozvučnici. Lépe naladit bassreflex.
Případně můžeš ubrat těch středů úpravou výhybky, ovšem basů to nepřidá, pouze ubere středů. Také by se dalo laborovat s vyzařovacím úhlem zvukovodu.
Tak jako tak, na zdokonalení frekvenční charakteristiky to nějaké měřící zařízení chce.
Každopádně pochybuji, že Ti úprava výhybky pomůže v posílení basů. Spíš ne. Chce to přepočítat ekvivalentní objem a zvolit vhodnější ozvučnici. Lépe naladit bassreflex.
Případně můžeš ubrat těch středů úpravou výhybky, ovšem basů to nepřidá, pouze ubere středů. Také by se dalo laborovat s vyzařovacím úhlem zvukovodu.
Tak jako tak, na zdokonalení frekvenční charakteristiky to nějaké měřící zařízení chce.
Re: Výhybka pro 2pásmový reprobox
Děkuji ještě zkusím připojit nějaké SUB 18" uvidíme jaký výsledný zvuk to bude mít, koukal jsem se po MEGATON MT18SUB s nějakým lepším repro asi RCF18/400