Klavírista trénuje na keyboard?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Ferenc1

Klavírista trénuje na keyboard?

Příspěvek od Ferenc1 »

Ahoj, nějakou dobu jsem samouk na klávesy a zjistil jsem, že mě tato hra po zvukové stránce příliš neuspokojuje. Taky jsem zjistil, že mám mezery v technice :oops: Už jsem začal aplikovat klavírní skladby na keyboard a v neposlední řadě jsem se rozhodl, že začnu navštěvovat ZUŠku. No a právě tady začíná ten problém... Chci totiž docházet na klavír a ne na keyboard. A má otázka tedy (konečně :D) zní, lze jako "klavírista" trénovat na keyboard? V prvé řadě jsem zjistil, že nejsem zvyklý na klavírní pedál a na tvrdost klapek. Na klávesách ten pedál totiž můžu držet celou skladbu a neslívá se mi to tak, jako na klavíru, ale to už mě snad v té hudebce naučí :wink: Na klapky si snad taky zvyknu. Spíše mi pochybývají klapky do počtu. Většina věcí, co znám, se sice v těch nejvyšších a nejnižších polohách vůbec neodehrávají, zvláště pak věci pro začátečníky jako jsem já, ale i tak mi to chybí (např. v klavírních průpravách od C. Czerného). Děkuji za rady :)
shoooter

Re: Klavírista trénuje na keyboard?

Příspěvek od shoooter »

Budeš potřebovat digitální piáno, 88 kláves s kladívkovou mechanikou. S keyboardem to nepůjde.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“