BIG BAND

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...
Odpovědět
Kajda
Rádce

BIG BAND

Příspěvek od Kajda »

Ahoj, není tu mezi vámi někdo, kdo hraje v nějakém big bandu? :wink:
Tady je jedna ukázka big bandu, ve kterém hraji já :)
http://www.youtube.com/watch?v=MBrEOaft ... ure=relmfu
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
zzbar
Rádce

Re: BIG BAND

Příspěvek od zzbar »

Já teda big band nehraju, ale je to muzika, která mě celkem bere. A zvlášť když to má grády jako vy na tom videu. Tleskám :!:
I z té pěnice leze cosi, co se dobře poslouchá :wink: .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
José

Příspěvek od José »

Shodou náhod jsem v jednom malém neprofesionálním (teda jednou jsme dostali i zaplacíno :D ) bandu basoval. Tam mě zaujala jedna taková věc všichni, dostanou noty, možnost realizace žádná (až na improvizaci na jednu formu pro dechy :wink: ), až na bubeníky (až na výjimky).A ti permanento kravěj. Někdy to může posunout muziku a dvě úrovně vejš (váš-tvůj případ), ale většinou to vede k rozpadající se přeřvávaný.
Co s tim dělat, když se dechy rozutečou na všechny strany, basu poslouchal jen kytarista a klavírista (a ani jeden z nich to nepotřeboval, páč byli jako schweitze Uhr) a bubeník si vyťukává svoje pentoly? :lol:
Pak jsem přestal mít čas (škola) tak jsem odešel. Teď hrajou s automatem (a taky lepším basákem) a je to o mnoho lepší :D . Avšak tohoto jevu s bubeníkama u neprofesionálních bandů jsem si všiml až příliš často.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

José píše:Teď hrajou s automatem (a taky lepším basákem) a je to o mnoho lepší :D .
Jaj, big band (i malý :lol: ) s automatem? To né, to musí být živá rytmika, musí to dýchat, žádná sterilita ... v této muzice si to nedokážu (a ani nechci) představit :( :)
S těma notama ... je pravda, že na bubny je to v podstatě celou dobu improvizace, při které se ale musí (by se měly) zachovávat vypsané povinnosti a pak už je na každém, co tam ze sebe dá 8)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
José

Příspěvek od José »

No samo, že dýchající rytmika je krásná, ale když se dechaři vůbec neorientují je to trochu naprd. A sehnat ,,dýchajícího" bubeníka, kterej je přesto dokáže udržet a má čas na zkoušky atd. je trošinku problém..
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“