YoYo Band - Karviná

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
AlešK

YoYo Band - Karviná

Příspěvek od AlešK »

Ahoj,
nemáte prosím někdo taby, na sólo, které je po saxofonu v Karviný?Já sem si koupil tuhle skladbu v midi formátu, že bych se podival na noty a zrovna to sólo tam prostě jak naschvál neni :D

Díky moc
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Re: YoYo Band - Karviná

Příspěvek od Lory »

Caves... Kdyz si na to doma vecer vzpomenu, tak to zkusim poslechnout a napsat :)

AlešK píše:Ahoj,
nemáte prosím někdo taby, na sólo, které je po saxofonu v Karviný?Já sem si koupil tuhle skladbu v midi formátu, že bych se podival na noty a zrovna to sólo tam prostě jak naschvál neni :D

Díky moc
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
mskvr

Příspěvek od mskvr »

AlešK píše:
Co takle napsat přímo autorovi? Je vstřícnej, zatím odepsal na všechny dotazy, co jsem na něj měl....
http://mireklinhart.cz/
mireklinhart@email.cz
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Díky pánové :wink:

Autorovi asi spíš zatím psát nebudu, ale kdo ví... :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co se pokusit naposlouchat si to sám a trochu zaimprovizovat? Vždyť je to jen bluesová pentatonika. Hlavně je tam hodně výrazových prostředků, které se do tabulatury budou těžko psát (bendy, pinch harmonics ...), resp. pochybuju, že se ti s tím bude někdo dělat. Snad to nechceš dřít do tónu přesně?
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Já nevim, vlastně zatim nevim ani o čem mluvíš :D Právě se snažim techniky hraní sól nějak nastudovat.Zatim sem se naučil(po čtvrt roce) hrát plynule akordy/barre akordy a nějaký jednoduchý sóla na jednu strunu :) Tak sem myslel, že bych začal s touhle skladbou.Jedna ji mám rád a pak taky je tam to sólo myslim docela dobře čitelný/hratelný :?:
Ale jasně, nechci aby se mi někdo psal s tabama, zkusim to naposlouchat, ale jen sem myslel, jestli to náhodou někdo nemá :wink:
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Bendy a napískávání.... vyber si něco snažšího. Třabas vyhrávky/sóla z písniček od Olympiců.
AlešK

Příspěvek od AlešK »

To dám :D V nějaký zjednodušený verzi, ale dám.Podobně sem se učil hrát akordy.Prostě, dokud to nějak rozumě neznělo, tak sem se s tim třeba celej den/dny mordoval :wink:
Zatim řešim, proč mi ty sóla na jednu strunu znějí jak nějaké neslané-nemastné midi,nebo jako prostě na akustiku.Dneska mi přijde karabička simulující lampový aparáty, tak uvidim co to udělá...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Musíš si s tóny trochu pohrát. Na to časem určitě přijdeš ...
Gobak

Příspěvek od Gobak »

To byla těžká písemka.... moc těžká... tohle sólo je dost povedené.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Doufám, že se do toho dostanu no.

Jinak ano, to sólo je parádní :)

edit.:Tak mi přišel ten Behringer V-Tone GDI21 a to je nářez. Už to nějak zní aspoň.
Ale jak to studuju na netu, tak se používá ještě nějaký tlumení, odtrhy, skluzy.... je toho koukám kopec.

edit2: tak to je podvod :D já když vytáhnu gain/drive, tak nemusim pravou rukou vůbec nic dělat a jenom jezdim levačkou po strunách, dělám vibrata a ono to hraje samo, tak to je úlet, ale jasně to je silnym vybuzenim.Docela se pak projeví mikrofoničnost, nebo jak se tomu nadává.Prostě, prvně mám opravdovej zvuk el.kytary :)
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Pod pojmem zvuk elektrické kytary si osobně moc nepředstavuju zvuk, kdy je všechno vybuzeno a hraje ti to samo. Musí jít v tom zvuku slyšet dřevo nástroje, a nástroj musí reagovat na techniku hry, úhozu atd. Ale to je všecko v prstech, žejo :)
Co bych ti poradil, cvič spíše na čistý zvuk, nebo minimum gainu, posune tě to mnohem víc ! :)
Poslechni si takového Alexe Hutchningse. Hraje-li na cokoliv, pořád mu to zní skvěle. To je důkaz toho, že mnohem důležitější, než nástroj a aparát jsou ruce a hlava. :D

http://www.youtube.com/watch?v=5211kImOtII

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Jo ten chlap je dobrej :)
Já moc gain nepoužívám, spíš reverb/hall/echo...Zvuk kytary jsem myslel hlavně ve smyslu simulace komba.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“